Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Apa proaspata pentru flori si cafea pentru pinguini


Recommended Posts

Buna dimineata! Sanatate multa tuturor!

 Fleur, recuperare rapida! Lasa ordinea si curatenia, ia si te odihneste, ca cel mai important este sa fii tu bine, nu lucurile aliniate la dunguta in casa.  [pup]

 

Avem si noi o nunta in Botosani pe 15 luna viitoare. Nu pot zice ca o astept cu nerabare (ca sa fiu draguta) 

 

Am cules si noi ieri prunele din gradina. O mare parte merg la butoi sa testeze sotul cazanul de facut tuica, dar pentru ca sunt foarte bune si dulci, mi-am oprit destul de multe sa fac ceva din ele . (cred ca sunt 8-10 kg)  Habar nu am ce sa fac, mai ales ca ai mei nu mananca dulceturi, magiunuri. Am pus cateva pungute la congelator pt nepotica mica si pt prajituri (dar la cate prajituri fac eu, parca vad ca vor sta mult si bine in congelator). Azi cumpar borcane si vad eu ce fac cu ele. Daca aveti vreo idee, sugestie, va rog !

 

Uau! A mers sa pun poza! 

 

 

 

post-8889-0-07070800-1664255325_thumb.png

post-8889-0-07070800-1664255325_thumb.png

post-8889-0-07070800-1664255325_thumb.png

post-8889-0-07070800-1664255325_thumb.png

post-8889-0-07070800-1664255325_thumb.png

post-8889-0-07070800-1664255325_thumb.png

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 732
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Probabil o "compote de pommes", nu e ca si compotul nostru, ci un piure. Se face f. simplu, problema e sa sterilizez borcanele ca nu mai am loc in frigider si oricum se strica si acolo dupa un timp. Cred ca se sterilizeaza la cald ca si cele de zacusca?

 

Si eu mai faceam din asta, nu sterilizez,/ il pun in recipient de plastic la congelator (cat pt 2-3 portii) 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bună dimineata!

 

Ella, și-ai schimbat poza, ești tare frumușică! [flo2]

 

Laura, dacă vrei îți dau o rețetă de prăjitură cu prune fantastic de bună. Și e simplă.

Idei de conserve nu am. Soacra mea face doar compot și gem. Când aveam mai multe usca dar anul asta nu avem. Cele uscate ne plac mult și mie și Crinei. Punem iarna în castron mere și prune uscate, nuci și struguri (ii ținem in pod și se stafidesc dar nu chiar de tot) și nu-ți vine să te oprești din mâncat!

 

Fleur, lasa curățenia! odihna e mai importantă! Și cum se face acel „compote” al vostru? am si eu niște mere și nu o să țină pe iarnă, sunt bio, adică nu au fost stropite.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna dimineata! Sanatate multa tuturor!

 Fleur, recuperare rapida! Lasa ordinea si curatenia, ia si te odihneste, ca cel mai important este sa fii tu bine, nu lucurile aliniate la dunguta in casa. 

 

Avem si noi o nunta in Botosani pe 15 luna viitoare. Nu pot zice ca o astept cu nerabare (ca sa fiu draguta) 

 

Am cules si noi ieri prunele din gradina. O mare parte merg la butoi sa testeze sotul cazanul de facut tuica, dar pentru ca sunt foarte bune si dulci, mi-am oprit destul de multe sa fac ceva din ele . (cred ca sunt 8-10 kg)  Habar nu am ce sa fac, mai ales ca ai mei nu mananca dulceturi, magiunuri. Am pus cateva pungute la congelator pt nepotica mica si pt prajituri (dar la cate prajituri fac eu, parca vad ca vor sta mult si bine in congelator). Azi cumpar borcane si vad eu ce fac cu ele. Daca aveti vreo idee, sugestie, va rog !

 

Uau! A mers sa pun poza! 

Compot de prune? E așa de bun!

(Nu am făcut de conservat niciodată, nu am spațiu de depozitare, tu cred că ai. Ca de obicei, principala problemă mi se pare sterilizarea borcanelor, ca să țină, să nu muncești  degeaba)

Aș face și o tură de magiun sau gem, cu nuci sau fără, câteva borcănele, așa de ciudă  Ai tăi nu mănâncă, de exemplu, clătite cu gem?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Silvi, uite reteta de compote de pommes pe care o voi face. Am ales-o pe asta pentru că e pt. cantitate mare de mere, 5 kg, și explică bine cum se sterilizează borcanele. Dar se poate face și pentru cantități mici, începând cu 4 mere, cu zahăr sau fără, cu mirodenii (scorțișoară etc.) sau fără, sau în amestec cu alte fructe (pere ș.a.)! Sunt o mulțime de rețete pe net.

 

https://www.bernardin.ca/recipes/fr/sauces-aux-pommes.htm?Lang=FR-CA

 

O dau la schimb cu rețeta de prăjitură cu prune  !

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu am suportat niciodata nuntile care incep seara si dureaza pana a doua zi dimineata. Nu am stat niciodata mai mult de 12 noaptea.

Nici la propria nunta nu as fi putut rezista asa.

Asa ca nunta noatra a inceput la 4 dupa amiaza si s-a terminat pe la 11 seara (la restaurant ma refer, cununia civila si religioasa inainte... noi am avut civila sambata si religioasa duminica) 

Silvi, sanatate. Obositoare nuntile astea, mai ales cand sunt in alt oras si in traditia noastra pana la 12 noaptea cel putin, sau spre dimineata... Mai e si sezonul lor si cu obligatii, ma gandesc  ca e imposibil  sa "scapi". Ai grija de tine!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...