Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Infectia cu HPV 16


Recommended Posts

Buna tuturor,

 

M-am inregistrat pe acest forum pentru a afla mai multe pareri si despre experientele voastre legate de tulpina hpv 16.

Dupa un test Pap cu rezultat ASCUS mi-am facut genotiparea si am aflat ca am acest virus hpv 16, tulpina inalt oncogena, virus pe care il am de vreo 8 ani sigur. Pana acum toate testele Pap mi-au iesit Negative cu fond inflamator.

Am facut o colposcopie, dar dr nu mi-a recoltat nicio biopsie intrucat colul parea normal si mi s-a recomandat retestare la 6 luni. Am cerut parerea mai multor medici si toti au zis sa repet test Pap la 6 luni.

Am 33 de ani si imi doresc un copil, as dori sa stiu de la voi, cele care aveti sau stiti pe cineva cu hpv 16, daca ati reusit sa va tratati, sa faceti copii.

Am cautat pe internet multe cazuri si m-am oripilat, femei tinere care au murit de cancer de col lasand in urma copii mici.

Am mai citit si ca de obicei rezultatele la testul Pap negativ + HPV pozitiv, ASCUS/LSIL + HPV pozitiv indica prezenta unui adenocarcinom deasupra colului, pe care o colposcopie si un test Pap nu il poate depista.

Va rog sa imi spuneti cat de grav credeti ca poate fi sa mai astept 6 luni?

 

Va multumesc!

Sanatate tuturor si o primavara frumoasa!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna,

 

Pari speriata si sincer nu ai de ce. Te inteleg insa, si eu am avut recent o sperietura. Mi-a iesit Pap testul nasol, asa ca am citit mult, incercand sa gasesc explicatii. Am refacut testul la 6 luni si acum astept rezultatul, dar m-am calmat.

 

Uite aici un link, daca stii engleza.

https://www.cancer.gov/types/cervical/screening/abnormal-hpv-pap-test-results

 

M-a ajutat sa inteleg.

Deci multe persoane au HPV, care poate sta inactiv toata viata, sau se poate activa la un moment dat. Daca faci pap test regulat, la 2-3 ani cum e prescris unde locuiesti, riscul de a ajunge la cancer cervical e foarte scazut. Cancerul cervical se dezvolta foarte incet DE OBICEI.

 

In linkul pus de mine, explica fiecare etapa si ce urmeaza. In cazul tau, doar monitorizezi prin pap test pana ori se activeaza, ori ramane cum e, inactiv.

 

Am o prietena, acum 10 ani i-a iesit pap test anormal. Avea celule anormale, i-au facut colposcopie si de atunci nu a mai avut probleme. Are doi copii de 5 si 7 ani, sarcini naturale. Testele ii ies normale. Ea mi-a spus acum recent ca a auzit f multe femei cu aceeasi problema, e foarte raspandit HPV din pacate. Din fericire, nu e agresiv.

 

Vezi de unde iti iei informatia, pe forumuri poti afla horror stories dar nu stii exact detaliile. Din experienta iti spun, deseori oamenii nici nu stiu exact ce au si de ce, si spun povesti despre ce cred ei.

Cauta surse oficiale.

 

Sanatate multa si bafta!

Gabi 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bună Gabi, 

 

Mulțumesc pentru link și pentru încurajare, am citit și eu mai demult despre conduita celor cu hpv 16 in funcție de vârstă, de țara în care se afla, dar tot nu ma liniștește.

Toți doctorii la care am fost minimalizează problema și nu ma asculta pana la capăt, îmi spun sa nu mai citesc de pe net. În mediul privat sunt toți expeditivi, în 15 min era gata consultația cu tot cu colposcopie.

Din păcate am citit foarte multe povesti triste cu femei la 30 ani cu cancer în stadiu mic 1b, care făcuseră tratamente, dar după 5 ani le revenise cancerul și au murit.

Problema cu hpv 16 e ca e foarte persistent și poate da cancer de col, de vagin, vulva, anus, orofaringian, ba chiar e în legătură și cu cel de sân. Nu înțeleg de ce doctorii nu fac și vulvoscopie odată ce știu de infecția cu hpv 16.

Nu înțeleg de ce nu se mediatizează mai mult despre acest virus, mi se pare îngrozitor să știu că voi trăi cu sabia deasupra capului tot timpul. 

De aceea am vrut sa aflu de la persoanele cu hpv 16 de pe acest forum cum s-au descurcat și dacă sunt bine acum. 

 

Mulțumesc pentru răspunsuri! 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
......

 

Am o prietena, acum 10 ani i-a iesit pap test anormal. Avea celule anormale, i-au facut colposcopie si de atunci nu a mai avut probleme. Are doi copii de 5 si 7 ani, sarcini naturale. Testele ii ies normale. Ea mi-a spus acum recent ca a auzit f multe femei cu aceeasi problema, e foarte raspandit HPV din pacate. Din fericire, nu e agresiv.

 

....

Buna.

 

Colposcopie inseamna sa te uiti la col. Cum te ajuta asta sa nu mai ai probleme, cazul prietenei tale?

Faptul ca i-a iesit papanicolau normal dupa, inseamna ca intr-adevar nu avea motive de ingrijorare, nicidecum ca problemele au disparut ca urmare a colposcopiei.

HPV nu e agresiv in general. Au fost cazuri cand a actionat repede, in maxim 2 ani.

 

Sper ca ti-a iesit bine testul.

 

Sanatate!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...