Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi? Cap.106


Recommended Posts

  • Răspunsuri 1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Sunt f mulțumită ca William se descurcă în bucătărie, pe aici mulți tineri nu știu nici un ou să fiarbă.

Imi  spunea ca majoritatea celor care gătesc sunt doar cei care fac sport ori merg sală, pt ca vor sa manince calculat și sănătos. 

Nu face meniuri alese, dar supraviețuiește și a pus mult în greutate ceea ce îmi spune ca nu rabdă de foame. 

i-am luat în vară o tigaie cast iron pr fripturi dar a zis ca nu o prea folosește ca face fum și pornește detectorul. 

Acum i-am luat un air fryer sunt curioasă dacă îl va folosi să manince mai diversificat. 

Toată toamna trecută a trăit cu french toast si scramble eggs, carne tocată de vita Mexican style cu orez și piept de pui cu orez,  hamburgers(făcut de el),  sandviciuri și oatmeal cu lapte de oats ( ovăz? ) și fructe ( nu maninca salate!!!… cu asta nu sunt de acord ) 

Ai voștri ce își gătesc în facultate ? 

ori inseamna ca maninca mult junk food! 

 

Ce an e el? 1? Daca sta la camin are bucatarie comuna. Toti cei ce au acces or sa foloseasdca tigaile si air fryier-ul  lui? E greu in studentie cu gatitul, plus cind esti asa tinar numai de gatit nu iti arde. Tu gateai mult la 20 de ani? Eu nu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La multi ani, un an mai bun si multe realizari culinare!

 

La noi ultimul dezmăț culinar a fost pe 7 ianuarie, am avut invitați. Am pregătit o masă stil bufet, mai mult cu aperitive și deserturi. Felul principal a fost cârnați cu piure de cartofi+ cartofi dulci și murături cumpărate, pepene și gogonele. La desert Albă ca zăpada și fructe cu sos de ciocolată (din comerț)c.

 

Gata distracția, înapoi la meniuri sănătoase. Avem și programare la nutriționist, adică fiu-miu are, dar voi găti evident pentru amândoi după recomandările ei.

 

Una din promisiunile pe care mi le fac la început de an este să mâncăm mai sănătos și să reduc risipa cât mai aproape de zero.

 

Zilele astea, am făcut o supă de pui cu tăiței, din zeama în care au fiert pieptul de pui și legumele pentru salata de boeuf. Foarte bună, s- a păstrat foarte bine în balcon, chiar a înghețat.

Am mai făcut orez cu aproape toate legumele din frigider, spanac, ardei roșu, varză de Bruxelles. Proteinele au fost frigărui de pui cumpărate și cârnați de casă primiți de....Crăciunul trecut și ținuți de atunci la congelator (au fost buni, doar un pic deshidratați)

 

Urmează azi ficăței cu ceapă la tigaie și cartofi la cuptor sau cartofi întregi copți și o salată de varză dulce. Vreau să fac zilele astea și o supă cremă de linte roșie (oranj de fapt). Desert nimic, mai avem albă ca zăpada câteva și fructe.

 

Ca murături, eu am făcut doar castraveți de vară în saramură, au ieșit buni, cu mult usturoi și tije de mărar, dar nu toți tari, căci calitatea lor a fost inegală.

Secretul verzei murate mi s-a spus că e vânturarea periodică. Prietenii mei au pus varză la murat și au plecat în vacanță o săptămână. Butoiul la răcoare la subsol. Când s-au întors se stricase toată.

 

Fiu-miu, la 11 ani, știe să-și facă ou fiert, ochiuri, bacon, pancakes singur, clătite sub supraveghere, biscuiți cookies cu unt de arahide (cu supraveghere la copt) și grilled cheese. Cât am fost în grevă și a stat acasă (eu plecam dimineața devreme), și-a făcut singur micul dejun.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Sau asa [:-)))] Ce faci? Ce ai făcut azi?”, „Ai mâncat?”, „Ce ai mâncat/ De ce nu ai mâncat?”. „Cum e vremea la voi?”. Cam astea sunt întrebările esenţiale de la părinţi. Bănuiesc că le-aţi recunoscut. https://www.iqool.ro/mancarea-studentului-de-la-zacusca-la-snitele/
[:-)))] Noi vorbim mult de fotbal ( european)… urmărim meciurile europene . Știu exact ce maninca, carne cu orez… azi mi-a confirmat ca tot pe meniul asta va merge și semestrul viitor…. Personal mi se pare aiurea, dar la vârsta asta fac ce vor. Cat stă acasă il tot răsfăț cu meniuri diferite. Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

ori inseamna ca maninca mult junk food! Ce an e el? 1? Daca sta la camin are bucatarie comuna. Toti cei ce au acces or sa foloseasdca tigaile si air fryier-ul lui? E greu in studentie cu gatitul, plus cind esti asa tinar numai de gatit nu iti arde. Tu gateai mult la 20 de ani? Eu nu.

E anul 2, sta cu chirie, are un apartament care il împarte cu un alt băiat. Își gătește zilnic și merge la gym…. Face mâncărurile astea f simple, dar oricum îl admir ca se descurcă. Sunt curioasă de o sa facă cu air fryerul. 

Eu la 20 de ani făceam doar prăjituri. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fleur,

e buna ideea cu nutritionistul, sa ne spui ce noutati aduce, mie mi se pare ca gatesti f ok.

El manâncă la cantina la școală ? 
 

Fii mea , 14 ani ,face omleta , salata beouf(eu fierb legumele si ea ma ajuta la tocat si maioneza), piure de spanac, toast cu avocado, salate.

desert:  biscuiți (are reteta ei de biscuiți cu scortisoara  [il] , f buni) , clătite, brownie, fidealutza cu lapte, churros.

 

acum , in vacanta, a trecut mai rar prin bucatarie, din motiv de adolescenta. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E anul 2, sta cu chirie, are un apartament care il împarte cu un alt băiat. Își gătește zilnic și merge la gym…. Face mâncărurile astea f simple, dar oricum îl admir ca se descurcă. Sunt curioasă de o sa facă cu air fryerul. 

Eu la 20 de ani făceam doar prăjituri. 

E bine daca nu e la comun. E normal sa inceapa cu mincaruri simple, sa capete experienta. Bine ca are rabdare si vointa. Eu la virsta asta n-aveam nici o tragere de inima. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cand eram studenta faceam batch cooking :) : faceam in weekend snitele sau chiftele pe care le mancam apoi cu o garnitura (in general fierbeam 2 cartofi si aia era garnitura :)). Si toate astea pe un resou in camin. Se crucesc fetele mele cand le povestesc.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...