Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi? Cap.106


Recommended Posts

  • Răspunsuri 1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Si iar e luni

 

Am reusit sa gatesc sambata de toate pt toti: 6 caserole de racituri, supa de pui (din legume am facut salata de boeuf), snitele de porc si pui, zucchini, conopida, vanata - pane, niste ficatei cu usturoi; care se vor manca cu cartofi noi trasi la tigaie, orez, ciuperci sote` sau cartofi dulci. Desert am facut chec cu niste visine ofilite de prin congelator, nuca si ciocolata alba.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut in weekend ciorba de sfecla, cu cartofi si legume, dreasa cu smantana. Si un pilaf scazut cu doua pulpe de pui. Ne ajung felurile astea 2-3 zile.

 

Am niste capsuni si rubarba, vreau sa fac un "compote", cum ii zice aici, un gen de gem mai lichid si cu foarte putin dulce, cred ca pun sirop de artar.

 

Apoi cred ca iau un pui rotisat la care fac garnituri de legume verzi, cartofi noi si resturile le transform in salata, cu telina sau maioneza.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mi-am scos o măsea , trăiesc cu piure, crema de vanilie… maine poate o supa crema .

azi sotul a făcut chiftelute, William care nu maninca prăjeli a gustat una dar si a făcut bbq de pui la prinz si de vita la dinner . 
Maine isi face carne tocata de vita pt burrito. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Szy,

 

nu stiu daca reteta mea e vreo referinta. Am pus doua cani linte la fiert, dupa scurs apa si pasat. (am facut mai demult si cu linte nefiarta, doar inmuiata si nu mi-au placut, mi s-au parut tare crude) .

La compozitie adaugat : morcovi rasi, o ceapa, sare , piper, 2-3lg pesmet, 2 lg faina.
Le am lasat la frigider sa absoarba faina. Date prin faina, inainte de a le praji. 

Problema e ca mi s-au parut putzin sfaramicioase si ca inghit destul ulei la prajeala.

La gust sunt super. 

 

cu raciturile, nu mie frica de inchegat, doar cand e cald n-as manca decat salata de rosii cu feta. asta mai mult a aperitiv de craciun aduce.  [aerob]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu fac racituri doar iarna, si prin traditie dar si pentru ca fierb mult, multa caldura si abur in bucatarie. Am descoperit in schimb piftii la caserola la magazinul moldovenesc, de pui sau de vita, iau cateodata una de pofta.

 

Azi nu am felul doi, sa vad ce cumpar, ori pui rotisat (fiu-meu nu e prea amator de pui), ori niste cabanos.

 

Suna bine chiftelele de linte, Judoka, chiar cautam retete cu linte, e foarte recomandata diabeticilor. Cred ca le incerc si eu, dar la cuptor. Nu mai fac demult feluri prajite in ulei, foarte rar doar snitele de pui, ca la cuptor nu ies tocmai grozav.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ca tot veni vorba de magazine moldovenesti( nici nu stiam de ele) dar mi-a zis sotu' ca atrecut pe langa unul cand a dus masina la un garaj si omg cate mancaruri preparate au, de la snitele la tot felul, plus nenumarate feluri de placinte .

 

Eu am gatit o sheperd's pie ca asa a vrut copilul si ca sa nu mearga cuptorul in gol am mai adaugat chiftele de naut ( chiflelele a la Judoka dar cu naut in loc de linte) , o varza curried si muffins cu afine.Linte am avut, abia am terminat-o.

Si la noi acasa se face piftie( racituri) de cocosh la toate sarbatorile, Pasti , Rusalii, ...

 

Am inteles ca pentru diabetici fasolea alba e o minune, la fel brocoli.

 

https://www.theguardian.com/business/2023/may/27/broccoli-super-soup-type-2-diabetes-smarter-food

 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...