Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi? Cap.106


Recommended Posts

  • Răspunsuri 1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

https://comunitate.desprecopii.com/forums/uploads/monthly_04_2024/post-12863-0-27639500-1713770460.jpg

 

De trei zile ma uit la fotografia asta:)) 

Am mai multe intrebari:

- Ce dimensiune are tava?  E o tava obisnuita de la cuptorul de la aragaz?

-Din ce cantitate de faina au iesit minunile alea

 -Poti da reteta , pas cu pas.

La noi se fac cozonaci dar si baigli sunt tare buni 

 

Papanasii. Nu am avut niciodata o retela dar nici nu prea am facut fierti , la fel cum nu am incercat niciodata ochiuri in apa.

Fleur, ai incercat sa ii faci la cuptor?

oricum, mie mi se parea o pierdere de timp papanasii, mancam branza cu zahar:))

Cand am fost in vara acasa am comandat pentru prima oara celebrii papanasi cu dulceata, blabla. Nu ne-au placut deloc, parca era o gogoasa , fara prea mult gust de branza , inecati in dulceata si niste crema, smantana, cred. Nu am fost incantata deloc pentru ca am crescut cu branza de vaci si papanasi si stiu ce gust trebuie sa aiba.

Si ca sa fiu in ton cu asta , am facut azi ravioli:)) cu branza, nu facusem de muult timp

 

 

Am uitat sa adaug ca am cumparat pentru cozonac, sau ce o fi, faina cu 18% proteine, am dat aproape £5 pe o punga de 1,5 kg dar se lucreaza foarte diferit de faina obisnuita. aluatul e f elastic , creste mai bine. Folositi faina speciala la cozonac?

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Papanașii fierți dați prin pesmet rumenit sunt un deliciu. Caut încă doza perfectă de griș la 500g făină. Voi încerca rețeta lui Sziv 

 

Mama unui elev, originari din Pakistan, mi- a adus papanași într-un sos de lapte, parfumat cu apă de trandafiri. Delicioși!

 

Mă tentează și pe mine să încerc baigli cu nucă anul ăsta. Ai un link pentru noi, Sziv?

 

Azi am făcut rapid o friptură de porc și cartofi la cuptor, cu salată. S- au bătut turcii la gura noastră, cum se spune. S- au înfruptat și pisicile, ocazie cu care am văzut că mănâncă și salată, din cea crocantă aisberg  [:-)))]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 Cred ca sunt singura care nu a mâncat niciodată papanași și nici nu mă tentează să fac.

dar poate fac cremă de zahăr ars în weekend …

Am făcut luni o ciorbă de curcan cu zeamă de varză și Marți carne de vită la slow cooker cu piure și salată de varză roșie. Mai avem și mâine iar vineri fac doar mămăligă cu brânză… sâmbătă un bbq și gata cu gătitul. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hello-hello :-)

Reteta a ramas salvata pt eternitate :-)))

https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/cozonac/baigli-cozonaci-nedospiti

Intre timp am schimbat cateva chestii: pun unt in loc de rama si in aluat adaug un plic de zahar vanilat pudra drOetker de 80 g si un praf de copt.

In poza mea am 7 bucati si am adaptat cantitatile : 1,400 kg faina, 6 galbenusuri, nuca (nu mai adaug nicio esenta) am pastrat 150 g / bucata, dar la mac pun 600 g / 5 bucati.

Tava este cea mare de aragaz si pusi pe latime.

 

   Papanasii prajiti nici pe mine nu m au dat pe spate, am facut reteta de pe Savori, dar eu ador papanasii fierti care au gust de branza :-)

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Papanasii. Nu am avut niciodata o retela dar nici nu prea am facut fierti , la fel cum nu am incercat niciodata ochiuri in apa.

Fleur, ai incercat sa ii faci la cuptor?

oricum, mie mi se parea o pierdere de timp papanasii, mancam branza cu zahar:))

Cand am fost in vara acasa am comandat pentru prima oara celebrii papanasi cu dulceata, blabla. Nu ne-au placut deloc, parca era o gogoasa , fara prea mult gust de branza , inecati in dulceata si niste crema, smantana, cred. Nu am fost incantata deloc pentru ca am crescut cu branza de vaci si papanasi si stiu ce gust trebuie sa aiba.

 

N ai nimerit restaurantul bun.

ca sa mananci brânză cu zahăr pe post de inlocuitor, hmmm, așa poți mânca și piscoturi cu cremă , nu te mai chinui sa faci tiramisu. 

post-166285-0-12652600-1714033213.jpeg

post-166285-0-12652600-1714033213.jpeg

post-166285-0-12652600-1714033213.jpeg

post-166285-0-12652600-1714033213.jpeg

post-166285-0-12652600-1714033213.jpeg

post-166285-0-12652600-1714033213.jpeg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...