Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Of, Judoka. si eu ieri ar fi trebuit sa ma duc la o ceremonie de inmormintare pentru un coleg mai tinar (47 de ani) rapus de un cancer in doi ani. O porcarie mare boala asta. 

 

Coca, 💐 da, ai mare dreptate, vaccin la copile (si fiica-mea mi-a cerut) si vizite regulate la medic. 

 

La mine a venit toamna, e mai rece si am schimbat complet hainele. 

 

O zi cu soare, dragelor !

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Judoka, cumplite vesti! Stiu si eu doua fete ce au murit inainte de 40 de ani din aceeasi cauza. 

Pe Bianca am vaccinat-o la 16-17 ani, pt ca atunci cand era ea eligibila, nu era vaccin pe stoc. Nu va spun cate mi-au auzit urechile de la soacra (apropo de discutiile despre libertatea de exprimare si sa se spuna tot pe net, ca decid eu ce e adevarat si ce nu) , ca o sa ramana sterila, ca o las fara copii cu mana mea si multe, multe alte aberatii. Vaccinul a fost facut gratuit pt fete pana in 18 ani inclusiv, printr-o hotarare de guvern, baietiii nu stiu sa fie prinsi in acest program. Am citit ceva discutii si initiative, dar nu stiu concret daca s-a luat aceasta masura. Oricum, medicului nostru de familie i-am cerut noi vaccinarea, de la ea nu am primit nici o informare /recomandare. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Exista varianta de vaccin si pentru baieti, inclusiv in Europa, cum sa nu...

Pot sa spun ca eu i-am facut vaccinul copilei. (I-am prezentat informatii, a vorbit cu doctori, a citit, a ales). Nu de la inceput, si ma felicit pentru asta, pentru ca acum vaccinul este mult mai "dezvoltat", ca sa zic asa. Dar fiindca ea trecuse de 18 ani nu a mai fost gratis, asa ca l-am platit cu varf si indesat, dar isi merita toti banii. Din punctul meu de vedere. 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

3 hours ago, mcoca a spus:

Din pacate nu e deloc promovat vaccinul la baieti, in Europa.

Buna,

In Franta a fost in anul scolar trecut 2023 - 2024, la inceputul anului scolar, prima campanie de vaccinare in gimnaziu (5ème) pentru fete si baieti. Copiii era vaccinati in colegiu, bineinteles cu acordul parintilor.

Din pacate campania nu a avut succes in Franta, doar 10% din copii au fost vaccinati. Deci promovat/propus este dar nu este acceptat. Nu stiu daca se va continua campania si anul acesta.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

9 hours ago, Judoka02 a spus:

Bună dimineața ,

azi o veste tristă 

o cunoștință , 35 de ani, mama a doi copii, cancer de col uterin , inoperabil.

nici nu mai știi ce să gândești . Se pregăteau pt o vacanță în creta și ea nu trăiește până la sf anului . 

As dori sa te/o incurajez: daca nu este operabil nu inseamna neaparat ca va muri pana la sfarsitul anului. Depinde f mult de stadiul in care a fost diagnosticata si de accesul ei la tratamentele standard actuale.

Daca este tratata intr-o tara unde accesul la tratament este usor, prognosticul nu este chiar atat de sumbru. Chiar in situatie metastatica.

Sanatate.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

I-am facut vaccinul fetei, doua doze, una inainte si una dupa ce a implinit 15 ani. Tot asa, ne-am tinut noi de medicul de familie, am tot intrebat cand se poate face, ne-a trecut pe o lista si pana la urma am reusit.

Phhhhiiiii, ce zi am avut astazi, mor de oboseala. Si mai am cateva chestii de facut pana sa ma culc, inclusiv sa calc niste camasi pentru scoala.

Laura, ma intrebai de reteta de tarta cu prune. Mi-e rusine, dar spun 😳: folosesc foi de placinta din comert, din congelatoarele de la Lidl sau Kaufland. Imi este mai usor asa si merg la sigur. Foi de placinta, nu foietaj. Dezghez foile; tai prunele bucati si le pun pe foc intr-o cratita cu 2 linguri de zahar si zeama de la o lamaie pana se moaie un pic; asez jumatate din aluat intr-o tava (cu tot cu hartia de copt in care este invelit); pun amestecul de mai sus dupa ce se mai raceste; asez a doua jumatate de foaie de aluat peste prune; dau la cuptor pana se rumeneste. 

Am vazut o reteta de foaie de placinta foarte simpla, pe gustos.ro. Nu am incercat si slabe sanse sa mai am timp de acum inainte. Cred ca e mai sanatos sa o faci cu mana ta, fara margarina sau aditivi, dar eu atat reusesc sa fac in bucatarie.

Mik, am cautat-o pe Olga Tokarczuk, pe care o recomandai la alt subiect. Musai sa o citesc. Imi place poporul polonez in ansamblu, n-as sti sa spun cu exactitate de ce. Poate pentru ca am fost de doua ori in Polonia singura, am luat tren, autobuz, m-am cazat la hoteluri, totul in cea mai deplina siguranta. Am fost si in provincie, nu numai in capitala. Foarte faini oamenii. Visul meu este sa ajung la Gdansk intr-o zi.

Acum citesc o carte a lui Bogdan Suceava, amintirile sale pe cand isi facea doctoratul in matematica in SUA (Michigan). Interesante aprecierile pentru comunitatea romaneasca 😀.

Nu am mai deschis televizorul de la olimpiada si e tare bine asa.

Las o fotografie cu un caine pe care l-am iubit foarte mult si pe care l-am pierdut. Aici era in balcon, il adusesem ”la oras” pentru o operatie. Cel mai cuminte si mai inteligent caine din lume. Maidanez.

junior_bis.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...
×
×
  • Adaugă...