Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Frunzele de vita de vie - rog sfaturi


Recommended Posts

quote:
citat din mesajul lui alina71
quote:
Originally posted by ML
Violeta, Alina, multumesc! Va mai rog pt. cateva precizari. Ma intereseaza conservarea (cat mai naturala... Se poate?!) in borcan din sticla, pastrat eventual in camara. Imi dati mai multe detalii? Ina, si aici sunt la magazin dar au conservant si nu le vreau asa. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]

La saramura in borcan. Un strat de foi de vita -o lingurita de sare , fara apa sau altele. Scoti ce cantitate vrei sa folosesti si lasi in apa calduta 3-4 ore sa se de-sareze. Alina a fi om e lucru mare ... [url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi/101MSDCF?authkey=A011iUjIqUg"]noi[/url]
Yuhuuu, Alina! Ti-am scris un mesaj (PM), l-ai vazut? Se spala frunzele inainte de a le aseza in borcan cu sare intre ele? Si cate intra intr-un strat (5?... 30?). Vreau sa conserv maine sau duminica (am tot adunat, dar le-am mancat pana acum. In sfarsit am reusit sa pun si cateva "la pastru", asa ca vreau sa le bag in borcan. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Imi pare rau ca nu am aparatul de fotografiat acasa, ca iti faceam poze si iti puneam ca sa vezi frunzele mele culese anul trecut! Asa ca nu ramine decit sa ma crezi pe cuvint cind iti spun ca sint inca verzi, de parca le-am cules azi!... Eu le culeg pe cele mijlocii, mai fragede. Le aduc acasa, le spal cu apa rece si le las la scurs in chiuveta. Dupa aceea iau un borcan mai mare cu capacul de filet si pun in el frunzele aranjate una peste alta, ca un teanc de bani. Printre citeva frunze (cam cinci) pun un pic de sare normala de bucatarie. Le aranjez in teancuri de cite 15 pe care le impaturesc pe mijloc,de-a lungul nervurii principale. Le pun asa in borcan, le indes un pic sa intre cit mai multe, pun capacul si il bag in congelator, intr-un colt. Si acolo sta mereu, iau cind am nevoie si ramin asa verzi tot timpul anului. Mie imi plac mai mult asa pentru ca nu au culoarea aia maronie in saramura. Cind vrei sa le faci, iei citeva teancuri de frunze, le inmoi si le lasi un pic in apa calduta si ai frunze de vita verzi si proaspete! Incearca si asa, nu o sa iti para rau! Alice
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alice, multumesc si tie (si Alina mi-a raspuns). Nu prea am loc in congelator, dar spune-mi, borcanul este din plastic sau sticla? Pot tine borcan de sticla la congelator 1 an? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, borcanul sa fie de sticla, nu are nimic daca sta in congelator. Se pastreaza foarte bine! (Mi-am adus aminte ca atunci cind lucram la un restaurant puneam si sticlele de votca in congelator. Cind le scoteam afara faceau o pojghita de gheata pe ele, iar vorca era groasa si cred ca rece... de le sticleau ochii rusilor cind le puneam sticla pe masa!)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
citat din mesajul lui Happy_in_TO
Da, borcanul sa fie de sticla, nu are nimic daca sta in congelator. Se pastreaza foarte bine! Astea merg? Poate pt. viitor..: http://ace.imageg.net/graphics/product_images/pACE-957282reg.jpg (Mi-am adus aminte ca atunci cind lucram la un restaurant puneam si sticlele de votca in congelator. Cind le scoteam afara faceau o pojghita de gheata pe ele, iar vorca era groasa si cred ca rece... de le sticleau ochii rusilor cind le puneam sticla pe masa!) [:-)))]
[url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, merge si cu borcan ca in poza pusa de tine. Dar, pentru ca este mai "fancy" l-as tine pentru dulceata sau zacusca. Eu refolosesc borcanele de la diverse chestii pe care le cumpar: borcanul de la castraveciori murati, compot etc. Cel din congelator este de un kg in care daca nu ma insel a fost cumparat cu varza murata taiata marunt.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ha, ha! Happy, si eu am boala pastrarii borcanelor din sticla. Am sa incerc, cu siguranta, anul viitor. Canon, ai dreptate, dar cred ac daca le culegi in primavara, al inceput, sunt bune si cele mari. Cred ca se mananca si cele salbatice, pe aici oamenii (unii) le mananca strugurii. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...