Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (19)


Recommended Posts

quote:
Originally posted by bubu05 Eu azi iar am umblat dupa visine, fara succes...stiu sigur unde gasesc, dar trebuie sa merg cu sotul cu masina, ca n-am cum sa ajung altfel. In Selgros sau real gasesc sigur.
Eu am luat in seara asta din Selgros. [;)]
[url="http://good-times.webshots.com/photo/2612741780088512827xeTrHi"]Amira[/url], [url="http://good-times.webshots.com/photo/2185884720088512827LOTiIv"]Robert[/url] si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Oana, merge orice fel de suc, de ce culoare vrei sa fie jeleul. Totul e sa pui gelatina in proportie mai mare decit pui in crema de exemplu, ca sa iasa "piftie", chiar mai tare. Eu procedez asa: pun gelatina la umlat(folosesc numai de la dr oetker, si in cazul dat ma refer anume la gelatina care arata [url="http://poze.cauti.ro/images/produse/cat_1002/210x210/Condimente__mirodenii_Dr_Oetker_Gelatina_fin_maruntita_alba_360439_1.jpg"]asa[/url]), cu vreo 2-3 linguri de apa rece intr-o cana. Intre timp, incalzesc sucul intr-un ibric, sa fie nu foarte fierbinte, ci cit sa sufere degetul. Sting focul si adaug gelatina umflata, amestecind mereu, pina la topirea acesteia. Torn in formele dorite si dau la rece, gata. Mama in copilaria mea facea jeleuri la pahar, cu citeva straturi din diverse sucuri, de culori diferite. Facea cite unul si lasa la prins, dura cam mult, dar merita. Era un desert aspectuos, care ne placea tare mult. Tin minte ca intre straturile de sucuri mai era cite unul de frisca alba sau frisca cu cacao, mmm, era o nebunie, parca si acum ii simt gustul pe limba. [pofta] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Balbina, sar'na de pont![pup]Dar la tortul caruia ti-am dat linkul care era continutul?In Interior adik? Dar la celalat cu jeleuri in el? M-am gandit sa fac ceva de genu litera "I" din celebrul tort cu I [inima] U! Pupici! Si...nu mai gasesc vreo reteta pt a face compozitie de zahar pt decoratiuni(as vrea sa scriu din asta ceva pe tortul din inimioara).Ma ajutati?Am tot cautat dar nu stiu pe blogul cui am vazut reteta![bang] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email"]SARBATORI[/url] [url="http://community.webshots.com/user/alinafobl"]DAVID[/url] Alyna si David (22 Aprilie 2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am zis ca daca ajung azi, maine prin cf cumpar 10 pungi cu visine [:D] sa nu mai dau dublu pe ele jos la magazin...ca in fiecare zi as manca visine [:D] wow super idee cu I inima U...sunteti fenomenale [asia] ...la mine tortuletul o sa fie cu fructe monica mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Balbina, am gasit ceva-ceva pt ornamente asa: -o compozitie din miere+lapte praf -o compoz din unt+zahar+esenta rom Problema e ca nu stiu cum as putea sa le colorez.Doar cu colorant?Ca nu am gasit![bang] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email"]SARBATORI[/url] [url="http://community.webshots.com/user/alinafobl"]DAVID[/url] Alyna si David (22 Aprilie 2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alyna, pentru ornamente intreaba de Hildegard in [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114422"]subiectul ei[/url], ea e versata deja in asa ceva. Vezi ca are si blog cu poze si explicatii. Mult succes! In interiorul primului tort cu jeleuri aveam pandipan cu frisca si cu crema de lamiie, plus niste visine intre blaturi. Reteta celui de-al doilea tort am postat-o mai demult aici. Uite-o, ca sa nu stai sa cauti:
quote:
Se iau 2-3 plicuri de jeleuri colorate diferite, se prepara conform instructiunilor si se toarna fiecare lichid intr-un vas mai larg si se baga la rece sa se prinda. Dupa ce se prind, se taie jeleurile cubulete. Intre timp, se bate frisca cu zahar (se poate folosi si iaurt), cantitatea depinde de vasul in care veti prepara tortul si de gustul fiecaruia. Separat se pune la umflat gelatina intr-o cana, o cantitate corespunzatoare celei de frisca cu zahar. Dupa ce s-a umflat, se topeste gelatina tinind cana intr-un vas cu apa fierbinte si amestecind continuu. Dupa ce s-a topit, se lasa gelatina sa se raceasca pina la temperatura camerei si se incorporeaza atent in frisca batuta. Pentru o omogenizare mai buna, se foloseste mixerul. Apoi se adauga cubuletele de jeleuri, se amesteca din nou si se toarna compozitia intr-o cratita/salatiera/casoleta clatita cu apa rece. De-asupra se pot pune niste biscuiti, daca se doreste o idee de blat. Se pune tortul la frigider pentru vreo 2 ore. Dupa ce s-a inchegat, se rastoarna pe un platou. Ca sa iasa mai usor, se poate cufunda cratita pentru citeva secunde in apa fierbinte. Tortul se poate orna cu figurine taiate din jeleuri, sau cu ciocolata rasa. Arata foarte frumos cind il tai, cubuletele de jeleuri fiind transparente, parca ar fi niste ferestruici.
Aveam undeva si cantitatile exacte, dar sincer, nu mai tin minte unde le-am scris. [:I] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, uite asta inteleg si eu sa-ti implinesti o pofta [cool] [:D] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Balbina, mersik de reteta si info. Cele 2 compoz de la Hildegrad le-am luat dar nu zicea nimik de coloranti.[:D] AFlu eu![;)] Pupici![pup] M-am hotarat sa fac o petrecere surpriza sotului si sa-mi etalez calitatile culinare![;)] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email"]SARBATORI[/url] [url="http://community.webshots.com/user/alinafobl"]DAVID[/url] Alyna si David (22 Aprilie 2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SAlutare ,salutare! NAtalia am vazut prajitura,arata bine si-mi inchipui ca ar fi mai buna la gust cu frisca cu lamaie,putin mai acrisoara,insa n-am inteles daca bati smantana spuma si apoi adaogi lamaia sau cum faci sa stea pe blat.. Alina,sambata am facut pasta de zahar dupa reteta Adrianei de pe culinar:5 grame gelatina pusa la muiat in 30 ml apa rece,cand s-a umflat incalzesti(eu la microunde 20 secunde)si adaugi o lingura de miere,amesteci bine apoi framanti cu zahar pudra,intra aprox 400 gr ,pana iese ca o plastilina.colorezi pe bucatele,dupa cum ai nevoie cu colorant alimentar(sa-ti dea d-zeu sanatate Nati,de fiecare data te pomenesc!:)) Sambata am facut o masina de curse,pentru nepotelul meu ,a facut 11 anisori! A! Saptamana trecuta am facut savarine,a venit mama la mine si mi-a facut comanda..sa-i fac savarine cu multa frisca..n-am avut incotro,m-am conformat!Din urma ei au aparuit si fratele cu cumnata si copiii(doi),asa ca s-au mancat repede repede..n-am apucat nici poza sa le fac..noroc c-am facut dintr-un kg de faina.. V-am pupacit,ma duc sa iau gaza de la gradinita s-o duc la balet. Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

adi ce coincidentza...si eu m-am apucat sa fac savarine acum [pofta] de nu mai pot (numai miha si danelutza sunt de vina) [:D] monica mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...