Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (19)


Recommended Posts

miha si eu ma gandeam ca le-ai decupat [:D] avantaj amira ca are fratior mai mare [:D] monica mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Va urez un an nou fericit, la multi ani si sa avem copii sanatosi si cuminti! Petrecere frumoasa diseara! Oana [gravi] 23+ cu bb Stefan [baietel] si [roker] Vladutz (2 ianuarie 2005) [url="http://bd.lilypie.com/f4Hgp3.png"]Bubu mic[/url] [url="http://b3.lilypie.com/acimp3.png"]Iubirea mea[/url] [url="http://community.webshots.com/user/oana_bubu05"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La multi ani si din partea mea! Sanatate, fericire, buna intelegere si multe impliniri pe toate planurile in noul an 2008! Petrecere frumoasa! ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La multi ani! Fie ca 2008 sa va aduca multe bucurii si impliniri pe toate planurile!

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Mrs. Perfect for more than 1 year
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, mi-am bagat nasul in albumul cu mincarici de la semnatura ta si ti-am admirat masa de revelion, foarte frumos aranjata. M-ar interesa, cind ai timp, sa-mi dai reteta de oua umplute, salata americana si rulada de porc. Multumesc frumos! [flo] Ai avut si vreun tort? In albumul de dulciuri am gasit doar islere de Craciun [:D]. Cum am vazut ca ai scris aici, imediat mi-am bagat nasul sa scotocesc dupa poze noi de-ale tale, care ma incinta mereu. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia de Craciun am facut islere, gacio, napolitana cu crema de nuci si caramel si brownies capuccino, iar de revelion (mai precis pentru musafirii pe care i-am avut in 1 la pranz) am facut Tiramisu. Cum toate erau prajituri deja 'comise' nu le-am mai pozat, am pozat doar islere, pentru ca le-am facut cu alte forme, de sezon, fata de ce aveam deja in album. Oua umplute: se fierb tare (10-12 minute) ouale (numarul depinde de fiecare), se curata de coaja si se taie pe lungime in jumatati. Se scot galbenusele si se fac pasta (eu le dau printr-o sita metalica pentru a iesi fine de tot). Se adauga o felie-doua de sunca/file sau orice mezel bun taiat bucatele foarte marunte si patrunjel tocat si cateva lingurite de maioneza pentru a lega pasta, precum si sare si piper dupa gust. Cu aceasta pasta se umplu jumatatile de ou. Sosul se pregateste din maioneza amestecata cu iaurt gras sau smantana (reteta originala era cu smantana, dar eu in ultimul timp folosesc iaurt gras), sare si piper dupa gust si putin patrunjel tocat pentru prospetime. Salata americana: se fierb legume mix mexican in care se adauga putin porumb boabe extra (eu din mixul mexican scot ardeiul inainte de fierbere pentru ca nu-mi place ardeiul fiert, dar se poate lasa) si se racesc. Se adauga 150-200 gr. sunca de Praga (sau alta sunca usor afumata) taiata bucatzele, 1-2 oua fierte tari taiate bucati si 1/2 sau 1 ardei rosu crud taiat feliutze. Se face un sos din maioneza si iaurt (as spune ca proportia ar fi cam de 50/50%, dar depinde de gustul fiecaruia ce vrea sa simta mai pregnant) asezonat cu sare si piper, care se adauga peste restul ingredientelor si se amesteca. Rulada de porc cu castane, visine si bacon: se ia o bucata de carne de porc care se spala bine si se bate cu ciocanul de snitzele sa aiba o grosime intre 0,5 si 1 cm (preferabil putin mai grosutz). Eu folosesc in acest scop o bucata de carne luata de pe pulpa de porc, pentru ca trebuie sa fie marisoara. Se aseaza cu partea mai aratoasa in jos si se codimenteaza cu sare, piper, nucsoara, boia de ardei dulce (sau iute, daca preferati picant) si maghiran. Separat se prepara o umplutura in felul urmator: se calesc putin 1-2 cepe mici taiate marunt peste care se adauga 100-150-200 gr. bacon taiat bucatzele lungi si se prajeste pana se rumeneste baconul. Cand este rumenit se ia de pe foc si se adauga carne tocata de porc, aproximativ 150 gr. castane coapte curatate si taiate cam in 4, si 100-150 gr. visine fara samburi (reteta de la care am pornit era cu celebrele 'cramberries' pe care eu le-am inlocuit cu visine, ca n-am avut de unde sa le iau). Se condimenteza cu sare, piper, nucsoara, boia, maghiran, se adauga o lg. de faina si o lg. de pesmet si cam 3-4 oua si se amesteca bine. Trebuie sa se obtina o compozitie molcutza. Compozitia se pune peste foaia batuta care se coase pentru a obtine o rulada. Atentie la cusut sa strangeti bine ata si sa lasati un capat mai lung cand se termina pentru a avea de unde sa o trageti afara dupa ce rulada este gatita. Rulada se condimenteaza si pe deasupra cu aceleasi condimente si se da la cuptor intr-o tava cu ceapa, ardei, ciuperci si vin rosu. Pentru inceput tava se acopera cu folie de aluminiu (sau capac, daca aveti) si se intoarce cam la 20 de minute. Daca se scade prea mult sosul, se adauga apa. Spre final, cand e aproape gata, se ia folia de aluminiu si se mai tine asa pentru a se rumeni putin. Abia dupa ce se raceste se scoate ata cu care a fost cusuta rulada, tragand usor de ea pentru a nu rupe carnea. Scuze de off topic, pentru ca astea sunt mancaruri, nu deserturi. Sper ca am reusit sa fiu suficient de explicita, daca nu, ma mai intrebi tu. Din pacate, cu cantitatile mi-e greu sa fiu exacta, pentru ca eu le fac pe toate cam din ochi, nu prea cantaresc nimic.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Mrs. Perfect for more than 1 year
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, merci mult de retete! Cred ca salata americana am s-o incerc cit de curind, probabil in we. Ouale umplute sint mai mult pt. ocazii cu musafiri, la fel si rulada. In orice caz, mi-am copiat toate trei retetele. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu multa placere, Natalia. Salata americana si eu o fac destul de des pentru micul dejun.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Mrs. Perfect for more than 1 year
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...