Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

"Dutch oven" = tuciul taranesc?! Paine in tuci?!


ML

Recommended Posts

Am descoperit zilele acestea o metoda de a face paine de casa excelenta (asa se afirma), neframantata, in dutch oven... Acum... cautand pe Google imagini cu "cuptorelul" minune, ce vad? Tuciul taranesc cu capac dar mai dichisit, emailat etc... Eu am ceva de la tataia sotului care arata cam asa: http://www.tejassmokers.com/images/IMG_0243.jpg Este greu nevoie mare, neemailat... sa fie oare din fonta? Se pricepe careva? Ati incercat cumva sa faceti paine (neframantata) in tuci cu capac? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"] "Toamna, cu frunzele toate flori..." (foto) [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Va multumesc mult! Mi-ati mai dat curaj (am citit doar prima pagina, trec si peste urmatoarele, pozele sunt minunate). Ramane sa vad daca pot scoate "manerul", sa nu se topeasca. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Ce%20e%20val%20ca%20valul%20trece/"] "Ce e val ca valul trece (poze)" [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cum ti-a iesit Lexi? Al meu e de fapt mic, ca un buton, din plastic (cred). M-am uitat pe fundul tuciului si scrie Cast Rite Ware, apoi pe Net in speranta unor detalii, eventual un site unde pot intreba daca se topeste si ... ha, ha! o companie din Chicago facea tuciuri din astea si altele pe la 1920. Slabe sperante sa aflu ceva de la ei. Oricum "manerul" arata ca si cum ar fi trecut prin ceva temp. ridicate ca-i oarecum ... sfaramicios. Tuciul e in stare excelenta, aseara l-am spalat. Neaparat vreau s-o fac, sa vad cum rezolv cu capacul (apropo... nici nu se poate desuruba butonul asta). [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Ce%20e%20val%20ca%20valul%20trece/"] "Ce e val ca valul trece (poze)" [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

a iesit nemaipomenita, ML! coaja tare si crantanoasa, iar miezul foarte bine copt, oarecum gaurit, ca un cascaval. am lasat-o 17 ore la dospit, apoi i-am dat forma de bila si am mai lasat-o 2 ore, cum scria la carte. in instructiunile tuciului meu, pe care, bineinteles, le-am citit dupa ce facusem toata treaba, scrie ca trebuie pastrat uns cu Pam, iar intre capac si oala se tine un servet de hartie atunci cand e depozitata. cred ca poti sa invelesti butonul de la capac cu folie de aluminiu si atunci n-ai problema cu temperatura mare din cuptor. spor si sa ne spui cum v-a placut! ps: ce-as face diferit acum, as unge fundul tuciului, pentru ca s-a lipit un pic, as pune mai multa faina (poate o cescuta in plus) si ceva malai pe fundul oalei, ca sa nu se innegreasca prea mult painea.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina eu am ce am cu folia de aluminiu, teflonul, siliconul si alte inovatii, dar asa cum spui tu, Lexi, sa-l pun pe maner, am sa incerc. La asta nu m-am gandit. Multumesc mult! Imi pare bine ca ti-a iesit si tie, abia astept sa o fac. Apropo de lipit... Pe forumul amintit de Noni si Alina una dintre fete spunea ceva despre o frunza de varza pusa pe fundul cratitei (asa facea bunica ei painea la tara). Zau ca am sa pun si eu (banuiesc ca apa din varza ajuta cumva...). Ati mai auzit de varza la coptul painii? P.S. Eu aici am gasit reteta (varianta cu masuri americane, daca o vrea cineva...): http://www.motherearthnews.com/Whole-Foods-and-Cooking/2007-12-01/Easy-No-Knead-Dutch-Oven-Crusty-Bread.aspx [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Ce%20e%20val%20ca%20valul%20trece/"] "Ce e val ca valul trece (poze)" [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...