Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

"Dutch oven" = tuciul taranesc?! Paine in tuci?!


ML

Recommended Posts

m-ati zapacit cum atata painea asta [pofta] am sa o incerc si eu...ai zice ca-i paine pe vatra... dar oare de ce ies gaurelele alea in interior? monica mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

ML, unge fundul tuciului cu un pic de ulei si presara bila de aluat cu malai, apoi rastoarn-o in tuciul cald. sau, cum spune Vianne, hartie de copt/pergament. Monica, probabil ca gaurile sunt de la lipsa oricarei urme de grasime/ulei. zic si eu... [detectiv] ce-am mai facut diferit de data asta, am pus mai putina sare (1 lingurita in loc de 1 1/4) si o cescuta de faina in plus. buuuuna rau! :)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noni, am scos-o, am macat deja jumatate din ea. Crusta grozava (culoarea mult mai frumoasa decat la prima (probabil din cauza apei de pe fund)), la fel si miezul dar... s-a lipit ingrozitor de tuci. Am sa incerc si cu ulei sau pergament data viitoare. P.S. Lexi, multumesc pt. ideea de a infasura cu folie de aluminiu "manerul". A mers!!! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Ce%20e%20val%20ca%20valul%20trece/"] "Ce e val ca valul trece (poze)" [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Arata grozav! Si nici nu costa ca o masina de paine... Dar nu se poate pune drojdie proaspata??? Mie nu-mi place cea la plic... http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:) mamica fericita!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by ML
Eu am numai uscata aici, dar parca pe forumul de la culinar intreba cineva de drojdie proaspata. Vezi acolo.
am facut-o eu cu drojdie proaspata. am folosit reteta dubla de pe culinar: 860 g faina 670 ml apa 16 g sare 6g drojdie proaspata. am copt-o in vasul roman cu hirtie pe fundul vasului. am folosit 500g faina alba si 360g integrala. pt ca am folosit si faina integrala am pus 8g de drojdie. mai am pt azi una la dospit care are si faina de secara si seminte de in tocate. o coc in seara asta.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumesc pentru explicatii lexi dar eu la mama in ro am un tuci fara capac...pot sa adaptez un capac de la alta oala daca se potriveste sau este un tuci anume...? sau o pot face si in altceva? monica mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[quote]Originally posted by ML
Alina eu am ce am cu folia de aluminiu, teflonul, siliconul si alte inovatii, dar asa cum spui tu, Lexi, sa-l pun pe maner, am sa incerc. La asta nu m-am gandit. Multumesc mult! Imi pare bine ca ti-a iesit si tie, abia astept sa o fac. Apropo de lipit... Pe forumul amintit de Noni si Alina una dintre fete spunea ceva despre o frunza de varza pusa pe fundul cratitei (asa facea bunica ei painea la tara). Zau ca am sa pun si eu (banuiesc ca apa din varza ajuta cumva...). Ati mai auzit de varza la coptul painii? --------------------------------------------------------------------- ML.bunica(dd s-o odihneasca) ne invartea painicile(cocutele) in frunze de sfecla si le cocea in cuptor de lut in curte...ce gust aveau. multumesc ca mi-ai adus aminte...eram mica cand bunica mea imi facea cocute. si eu am tuci,unde gasesc reteta cu lasatul la dospit 17 ore...nu se acreste aluatul? monica mami de print http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by principe si eu am tuci,unde gasesc reteta cu lasatul la dospit 17 ore...nu se acreste aluatul?
ba da, tocmai asta e ideea. piinea se numeste "sourdough bread". reteta e de pe culinar [url="http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14201/Paine-artizanala/"]aici[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...