Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Paine de casa cu masina de paine (2)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 226
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna,

De cateva zile mi-am luat un moulinex 2000. Am copt pana acum 3 paini de cate 750g. Prima cu faina ungureasca BT 550 pe programul de baza, 1, celelalte 2 paini frantuzeasti pe programul 3, insa cu faina titan 000. Care ar fi problemele mele:

-desi in interior painea e coapta, crescuta bine, la exterior este deschisa la culoare, chiar daca am ales varianta cea mai coapta. Cand am utilizat faina cu 000 mi-a iesit partea superioara alba precum coca inainte de coacere, la faina de 550 a iesit un pic mai galbena. Am lasat masina sa mai coaca la paine inca 20 de minute si tot alba a ramas. Intrebare: e masina defecta? Voi cand faceti paine cu faina tip 000 tot alba o scoateti?

-Cat inseamna in grame o lingurita de drojdie uscata? eu nu am gasit sa cumpar pana acum si la 750g de paine am pus 12g de drojdie proaspata care ar fi echivalentul a 4 g de drojdie uscata.In reteta aveam o lingurita de drojdie uscata.

 

Masina mea are cuva din aluminiu acoperita cu un strat antiaderent. Exista masini care sa aiba cuva din inox?

 

DianaD & Alexandruid="blue">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dianaid="red">, nu stiu cat cantareste o lingurita de drojdie. Mie mi-au zis de la magazin sa nu folosesc decat drojdie uscata. Azi tocmai am comis o paine frantuzeasca si tot asa coaja de deasupra e alba tare. O sa pun data viitoare pe programul cu coaja mai prajita.

 

Are cineva vreo reteta de paine doar cu faina integrala sau faina integrala si tarate?

 

[mamica]Ani de [copil]Stefana (23.01.2008)

Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Cum se topesc kilogramele

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna, si pe noi ne tenteaza de multa vreme sa cumparam o masina de facut paine, dar ne temem ca odata cumparata si pusa in functiune o sa mancam paine ca disperatii. Dar, asta este. Tot citind la cate tipuri de paine faceti voi, ne-am hotarat sa achizitionam si noi o astfel de masinarie. Am vazut la cora un MOULINEX OW2000 la un pret reznabil si ne gandeam sa-l achizitionam, doar ca imi amintream ca cineva pe forum scrisese ca ceva nu mergea bine. dianad, ai reusit sa faci paine rumenita?sau tot alba a ramas coaja? Mai are cineva o aastfel de masina si e multumit de ea?Ce masina recomandati? _____________________ "You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008) [url="http://good-times.webshots.com/album/569416014PjTHSQ"]poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

dianad-mama mea are o masina de paine ca a ta,tot asa facea paine alba,parea necoapta.Solutia ei:foloseste un program de copt de o ora jumate(cred ca e programul 10 sau 11) si apoi cand se termina programul asta,porneste programul de copt(parca 12)pentru inca o ora.O alta varianta pt o paine mai inchisa la culoare este sa cumperi o faina neagra(ex.faina frantuzeasca neagra-un pic cam scumpa)si amesteci o ceasca,doua in faina tip 550.Mama e experta cu masina ei,eu iti zic din ce am vazut la ea[:D].eu nu m-am descurcat cu masina mi-a iesit o prostie moale si lipicioasa prima data de mai mare rasul,apoi imi iesea alba si am renuntat,dar mama i-a dat de capat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Masina mea e Moulinex OW 2000. Am facut pana acum 4-5 paini de 750g si tare sunt bune. Singura nemultumire e legata de culoarea cam deschisa a cojii-chiar la varianta supercoapta. Cel mai bine imi iese painea cu drojdie obisnuita-in prospectul masinii scrie ca se poate folosi , dar cantitatea sa fie de 3 ori mai mare decat cea de drojdie uscata. Am luat un plic de drojdie uscata: o lingurita inseamna cam 3-3,5g, deci echivalentul a 12-13,5 g de drojdie normala.Asa ca pun jumatate de pachet de drojdie in locul unei lingurite de drojdie uscata si merge foarte bine.

M-am mai informat pe culinar.ro si am aflat ca cele mai multe masini lasa painea cu partea de deasupra alba-rezistentewle sunt doar pe margini. Solutia este sa ai un spray umplut cu lapte cu care in timpul coacerii sa dai painea. Sau s-o ungi cu putin ou ca pe cozonaci.

Am incercat si varianta cu coacere suplimentara. Am renuntat la ea deoarece painea in interior e ok, chiar facuta cu faina 000, coaja e crocanta -azi am folosit o smecherie aflata de la o colega ce are de 3 ani masina: am pus 65g de gris si 400 de faina si am scos o paine care are si coaja moale dupa 12 ore de la facere.

E adevarat si faptul ca de o saptamana mancam paine de parca ar fi cine stie ce minune, insa asta a fost din cauza curiozitatii si noutatii painii calde. Deja incepem sa nu ne mai repezim in ea de parca ar fi cozonac.

 

DianaD & Alexandruid="blue">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Painea mea preferata este cu busuioc, tarhon si oregano pus in ea.Ii da o aroma asa placuta.Apoi cu seminte de in, dovleac si floarea soarelui.La mine, din contra, paine din comert mananc mai multa, cea de casa doar o felie, maaaxim.

O sa incerc si eu sa pun niste gris in compozitie.Mie imi iese buna paine, am incercat nenumarate retete!

 

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna,

 

Vin si eu cu o rugaminte: spuneti-mi va rog din ce material este cuva de framantat/copt la modelul de masina pe care il aveti (mai exact ma intereseaza daca exista vreun model la care cuva este din inox)???

 

Multumesc anticipat!

 

[*][*][*][*][*][*]

 

 

 

Ai izbutit?Continua!

N-ai izbutit? Continua!

(Nansen)id="blue">id="size2">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa nu mai iasa painea asa alba dupa ce e coapta, setati programul pentru coaja crocanta si apoi nu scoateti painea din cuva imediat cum se termina programul. Mai lasati pana mai face unul sau doua bip-uri. De regula, in continuarea programului exista optiunea de mentinere la cald o ora, cuva fiind incinsa, se mai rumeste coaja daca o mai lasati acolo.

Sa va arat cum iese la mine:

http://www.bucataras.ro/paine-rapida/

si

 

http://www.bucataras.ro/paine-taraneasca/

 

Oana, mami fericita de [bebic] Eric-Stefan (18 aprilie 2008)

si [roker] Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

 

Bubu mic

Bubu mare

Filmulete

Poze

Bucatarasid="limegreen">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mi-am comandat masina de facut painica si abia astept sa vina sa ma apuc de facut bunatati [pofta]. Si noaptea visez ca fac paine [:D].

 

Un gand bun pt Ginye [pup][flo] si Stefanut [pup][ruga].id="red">

 

_____________________

"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt

You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brandid="red">

 

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)

pozeid="Trebuchet MS">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...