Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ciorba radauteana?????


Recommended Posts

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

NUUU,Adela,cu curcan iese si mai buna si un pic mai dietetica. eu schimb frecvent puiul cu curcan. asa ca,... da-i play cu curcanul.daca esti o mare amatoare de ciorba de burta, iti propun sa nu urmaresti intocmai reteta de la ciorba de burta si sa-i pui tu sasonul propriu(asa cum eu i-am adaugat porumb ,asparagus si branza)deoarece ai sa o percepi ca pe o ciorba distincta si nu un inlocuitor al ciorbei de burta.[:D] [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[quote]citat din mesajul lui principe
NUUU,Adela,cu curcan iese si mai buna si un pic mai dietetica. eu schimb frecvent puiul cu curcan. asa ca,... da-i play cu curcanul.daca esti o mare amatoare de ciorba de burta, iti propun sa nu urmaresti intocmai reteta de la ciorba de burta si sa-i pui tu sasonul propriu(asa cum eu i-am adaugat porumb ,asparagus si branza)deoarece ai sa o percepi ca pe o ciorba distincta si nu un inlocuitor al ciorbei de burta.[:D] [quote] Na, ca am facut cu curcan, acum nu stiu cum iese cu pui, dar a mea a iesit foarte buna, m-am inspirat cate putin din toate retetele postate la subiectul acesta. Smantana din aceea acra (sour cream) n-am avut asa ca am amestecat iaurt cu smantana dulce si a iesit cred ceva foarte apropiat de gustul celeilalte. In orice caz, asa cum zicea cineva mai sus, nu-ti mai trebuie felul doi, e o mancare completa.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

la 5 litri de apa pui 2 piepti mari sau un pui cu totul. smantana o amesteci cu 2 -3 lg de amidon sau faina si o "lungesti" cu supa rece ,abia dupa aceea o pui in oala cu supa fiarta si o mai dai in cateva clocote. mai putin grasa este daca amesteci smantana cu iaurt. [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui principe
la 5 litri de apa pui 2 piepti mari sau un pui cu totul. smantana o amesteci cu 2 -3 lg de amidon sau faina si o "lungesti" cu supa rece ,abia dupa aceea o pui in oala cu supa fiarta si o mai dai in cateva clocote. mai putin grasa este daca amesteci smantana cu iaurt. [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Multzumesc![flo] Poate chiar miine am sa fac ciorba asta ca numai la ea ma gindesc![:D] Dana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot vad subiectul pe prima pagina [:D], m-am gandit sa va dau si eu reteta mea, poate se inspira careva. Eu prefer sa fac aceasta ciorba sau numai cu gaina de casa sau cu gaina si cu un piept mare de pui, gustul adevarat vine de la gaina sau de la puiul de casa. La o oala mare de 5 l, eu pun o jumate de gaina si un piept de pui sau un pui de casa intreg, 4-5 morvovi daca nu sunt mari, 2 cepe mari, o telina mai mica sau o jumate de telina daca e mare, 2 radacini de patrunjel, o radacina de pastranac daca am daca nu merge si fara, un ardei mare rosu taiat in doua, un cub maggie sau knorr de gaina, cateva boabe de piper, putina sare. Las sa fiarba bine de tot vreo ora si mai mult daca e cazul, la foc mic si cu capac neaparat. Se strecoara apoi supa, pieptul de pui de taie fasii de un cm latime si 2-3 lungime, eventual se pune si carnea de pe pulpe daca e cazul. In supa clara eu pun inapoi telina mixata cu patrunjelul, un morcov dat pe razatoare ca sa se vada bucatele mici de tot, 2 foi de dafin si puiul taiat fasii si le mai las sa clocoteasca 5-10 minute. Apoi adaug unul sau 2 catei de usturoi facuti cu blenderul sau cu o presa care sa ii faca f marunt si 300-350 ml de smantana, cu putina faina incorporata in ea, o acresc cu putin bors . Dupa ce se inchide supa si se da la o parte de pe foc, se adauga un galbenus de ou frecat bine si putin patrunjel tocat marunt marunt de tot. Cand se serveste eu poate drege inca cu usturoi sau otet, in functie de gustul fiecaruia. Daca se face cantitate mai mare, se ajusteaza atat carnea cat si legumele, este important sa fie multe legume, de acolo vine gustul bun si carnea sa fie de gaina sau de pui de casa, cu pui obisnuit nu prea are gust. Am facut si cu curcan si a iesit f buna dar am pus pe langa piept si aripi de curcan care dau un gust mai puternic. Ca sa se taie f bine pieptul de pui nu trebuie sa fie foarte fiert ca se rupe neregulat atunci, mai bine ii mai dati un clocot facut fasii. Am mancat si eu o data la o pensiune din bucovina si am cerut reteta bucatarului, asa de impresionata am fost. Pofta mare celor care au rabdare sa o faca, e ceva mai multa munca dar merita. Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am facut aseara ciorba radautzeana si ne-a placut intregii familii foarte mult! Mie personal in afara de un mod aproximativ identic de preparare cu ciorba de burta,nu mi se pare a avea multe in comun cu aceasta ,ciorba radautzena e mult mai fina!Am incercat sa-i adaug otzet in farfurie dar gustul fara otzet e mult mai bun! Si mai am si astazi![pk] Dana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am facut aseara , din piept de pui dar spre deosebire de alte retete eu nu mai pun si legumele pasate ( morcov , telina, ardei rosu , ardei verde , ceapa ) .Am strecurat-o , am rupt carnea in fasii, am batut separat 5 galbenusuri de ou si 700 gr de samnatana ...am luat-o de pe foc , am adaugat smantana si ouale si cativa catei de usturoi pisat .Am mai pus-o la foc 5 min si am adaugat o lingura de otet ....super buna, s-a mancat de numa[:)]..au cerut si doua portii ... merge super cu ardei iute ! Pofta buna ![pofta] Dany 'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...