Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (4)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

anasia,maine pun poze. adica azi, mai spre amiaza... fanna, nici mie nu mi-a iesit rulada de napolitana. Eu am facut din cantitati mai putine si am redus corespunzator si apa, insa m-am gandit ca am gresit la calcule..greu de crezut, pentru ca eu lucrez cu cifre[:D] acum, cand citeam ce ai scris tu m-am gandit si eu ca poate canile Veronicai sunt mai mici[:-)))] Insa nu-i bai, ne iese data viitoare! Tortul cu branza si fructe a fost mult mai aspectuos decat celalalt, insa poza am doar din laterala, cand e "chel", fara frisca, si de departe, cu nasa langa el. Nu am apucat sa-i fac poza k lumea, ca am fost pe fuga... Tortul cu mascarpone si mousse de cioco a fost o nebunie la gust, insa crema cam moale. Mousse-urile au iesit perfect! Hildegard, cred ca trebuie sa mai punem ceva in crema aia cu mascarpone, ca sa iasa un pic mai tzapanoasa, insa nu stiu ce[:o)] Am folosit frisca lichida de la magazinul Plus, am uitat cum ii zice, ca nu are E-uri ca Hulala. Si am incercat sa fac frisca si din smantana dulce, insa am esuat lamentabil. Am fost nevoita sa adaug praf de frisca...ca sa n-o arunc. Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly, poti adauga in macarpone, ca si in branza dulce de altfel, gelatina topita Fetili, ia uite ce mi-am comandat io,cel cu 4 forme: http://www.tvproducts.ro/produs.php?id_cat=21&id_pr=2438&cauta=
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Hildegard
Pun acum un desert: Prajitura Krem a la krem-adaptata Blat: -6 oua -6 linguri de zahar -1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata Crema: -200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece -200-220 ml lapte rece -1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie Glazura: -2 linguri apa -2 linguri zahar -2 linguri brandy 100 g ciocolata -100 g unt PREPARARE Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.Asa arata copt: Crema:Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.Glazura:Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez )Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore. Observatii personale: Eu blatul l-am facut altfel decat scria in reteta. Am frecat galbenusurile foarte bine cu zaharul apoi am pus plicul Ole de ciocolata iar apoi am amestecat cu albusurile batute spuma cu lingura de lemn de sus in jos. Crema am facut-o din 500 ml frisca batuta cu un pachet de creme ole de vanilie. Glazura: am pus 2 linguri de coniac alexandrion, 1 ciocolata africana de alune. Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga,ci sa fie potrivita. Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema. poze:http://veronicascakes.blogspot.com/
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Super prajitura! Am s-o incerc si eu. Felicitari! Criss si Alex (11.05.2003)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

sa le stapanesti sanatosa veronica...dar care este a 4-a? ca eu nu am vazut decat 3... monica mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Criss75
quote:
Originally posted by Hildegard
Pun acum un desert: Prajitura Krem a la krem-adaptata
Super prajitura! Am s-o incerc si eu. Felicitari!
Intr-adevar,e super prajitura. De cand a postat Natalia reteta prima data am facut-o de foarte multe ori.E favorita noastra si a prietenilor nostri. [;)] Am notat ideea cu ciocolata cu alune pentru glazura.Arata deosebit! [flo]
[url="http://good-times.webshots.com/photo/2612741780088512827xeTrHi"]Amira[/url], [url="http://good-times.webshots.com/photo/2185884720088512827LOTiIv"]Robert[/url] si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mariussimiuc,[flo] monica, pai scrie acolo jos pretul la 3tavi si pretul daca comanzi setul cu 4 si ce contine. Disponibil in doua forme: 1. set compus din 3 forme 35,- lei(c.p.2438) 2. set compus din 4 forme cu o forma de tort rotund cadou 45,-lei (c.p.2439)
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

veronica, [pofta], arata f bine prajitura!am sa-mi comand si eu forme ca tere mi-au facut cu ochiul[:D] lyly,asteptam forma finala; fanna, nu-i nimic, data viitoare sigur va iesi mai buna; anasia si [copil] Alessia Anca(14.08.2006) [url="http://s194.photobucket.com/albums/z121/anasia77/Colaj%202007/Colaj%20piersicutze%202007"]Craciunul piersicutelor-colaj[/url]
[url="http://sonia.as.ro/"]o sansa pentru Sosonica[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...