Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (4)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

"Prajitura cu nuca de cocos si frisca" din revista "Prajitura Draga mea" Blat: 5 albusuri, 200 gr. zahar, 100 gr. nuca cocos, 1 praf decopt, 5 linguri faina, 1oo ml lapte Crema: 5 galbenusuri, 100 gr. zahar, 1 budinca vanilie sau capsuni, 3 linguri faina, 750 ml lapte, 200 gr. unt Ornat: 200 gr. frisca, visine sau capsune dulceata Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga nuca de cocos, praful de copt stins cuzeama de lamaie si faina. Se toarna compozitia in tava tapetata cu faina si se coace la foc moderat. Se incearca cu scobitoarea. Cand e coapta se scoate si se lasa la racit, apoi se insiropeaza cu lapte. Se amesteca galbensurile cu zaharul, praful de budinca, faina si laptele, se omogenizeaza bine si se pune la fiert in baie de aburi, amestecandu-se mereu, ,se da deoparte cand s-a ingrosat, cand e rece se adauga untul, eu am pus cate o lingurita. Pe blatul rece se intinde crema iar cand e rece se taie in patrate. Se bate frisca si se orneaza fiecare patrat, adaugandu-se cate un fruct(eu am pus ananas confiat) Observatia mea: iese prea multa crema...mie mi-a ramas cam jumatate din compozitie. Cat despre culoare...sotul m-a rugat sa nu mai fac prajituri albastre, ca lui nu-i vine sa le manance, cica au o culoare nefireasca[:-)))] Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Hildegard
Daca tot ai pus poza la praji care arate demential pune si reteta si o pun in index[flo]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Multumesc[:I] Nu voi mai face prajituri albastre, incerc alte combinatii de culori[alcool] Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

TORT MONA LISA Cum procedam: 6 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar dupa adaugam 100 gr nuca de cocos si 5 linguri de faina, totul se amesteca frumos si bine, compozitia o turnam intr-o tava in care am pus hartie de copt.Tava la mine este de 25/33 cm Peste aceasta compozitie (blat I) se toarna o alta compozitie (blat II) 4 oua batute bine cu 4 linguri de zahar apoi adaugam 4 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt lingurita praf de copt, 2 linguri cacao. Totul se coace la 375 cam 25 minute incercati si voi cu scobitoarea. Intre timp pregatim crema pe bain-marin 6 galbenusuri+ 200 gr zahar+ 300 ml lapte + 1 budinca de vanilie. Totul se amesteca si se lasa la fiert pina se ingroasa bine. Se da crema la racit. Crema racita se freaca cu 1 cub rama care trebuie sa fie la temp. camerei. Se aduaga in timp ce se amesteca margarina cu galbenusurile si un pliculet de finesse de vanilie de la dr.otker. Am insiropat blatul dintr-un sirop facut din apa, zahar si rom. Peste blatul racit se pune crema. Mie mi-a mai ramas crema, nu am pus-o pe toata deasupra si am facut niste trandafiri cu cornetul din crema ramasa. Am acoperit cu frisca si am ornat dupa cum m-a dus capul in momentul respectiv. POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/TORTURI
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by LYLY809
"Prajitura cu nuca de cocos si frisca" din revista "Prajitura Draga mea" Blat: 5 albusuri, 200 gr. zahar, 100 gr. nuca cocos, 1 praf decopt, 5 linguri faina, 1oo ml lapte Crema: 5 galbenusuri, 100 gr. zahar, 1 budinca vanilie sau capsuni, 3 linguri faina, 750 ml lapte, 200 gr. unt Ornat: 200 gr. frisca, visine sau capsune dulceata Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga nuca de cocos, praful de copt stins cuzeama de lamaie si faina. Se toarna compozitia in tava tapetata cu faina si se coace la foc moderat. Se incearca cu scobitoarea. Cand e coapta se scoate si se lasa la racit, apoi se insiropeaza cu lapte. Se amesteca galbensurile cu zaharul, praful de budinca, faina si laptele, se omogenizeaza bine si se pune la fiert in baie de aburi, amestecandu-se mereu, ,se da deoparte cand s-a ingrosat, cand e rece se adauga untul, eu am pus cate o lingurita. Pe blatul rece se intinde crema iar cand e rece se taie in patrate. Se bate frisca si se orneaza fiecare patrat, adaugandu-se cate un fruct(eu am pus ananas confiat) Observatia mea: iese prea multa crema...mie mi-a ramas cam jumatate din compozitie. Cat despre culoare...sotul m-a rugat sa nu mai fac prajituri albastre, ca lui nu-i vine sa le manance, cica au o culoare nefireasca[:-)))] Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
sa inteleg ca ai folosit cocos albastru?...as vrea sa o fac maine...si un tort diplomat(ala cu blat de la Hildegard) beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, fannna, am folosit nuca de cocos albastra si la frisca am adaugat o picatura de colorant albastru. Sa ne pui poze! Hildegard, tortul facut ieri a fost "tortul kinder". Foarte bun, sa stii! I-a placut si sotului meu, incurajat fiind de faptul ca nu am mai folosit culori...nefiresti[:o)] L-am facut insa doar din 4 oua(m-am gandit ca nu are cine sa-l manance...) 2 budinci(vanilie plus caramel), nutella in loc de finetti, ca aia aveam, si biscuiti cu miere in loc de petit beurre. Am ornat cu alune macinate caramelizate si fulgi de cioco alba. Pun maine poze. Nu a iesit prea inalt, forma mea detasabila fiind destul de mare iar ingredientele mai putine, cantitativ. Am vazut ultimele tale retete de mancaruri. Foarte interesante, o sa le incerc si eu! Esti o artista.[^] Cand mai faci un tort frumos? Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...