Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (4)


Recommended Posts

As avea nevoie si eu de "putin" ajutor, daca se poate... Mentionez ca n-am facut in viata mea nici un tort, ceva prajituri mai faceam cand eram la mama fata, iar fetita mea isi doreste de vreo trei ani ca de ziua ei sa-i fac un tort... Inarmata cu bune intentii anul acesta, am cumparat un blat de tort, niste fulgi de ciocolata ptr decor si o colega mi-a adus niste trandafiri frumusei de ornat. Buuun... Cand au vazut colegele ce blat am luat "nuuuu, ca asta nu e bun, daca il insiropezi se face ca o pasta, trebuia sa-i faci tu, sau sa iei de la brutarie..."etc. Eu am luat de la Kaufland unul de cacao, in cutie de plastic.Si vreau sa fac un tort de ciocolata usor, fara tavi speciale si creme supersofisticate. Am citit ce ati scris si voi la sectiunea torturi si ma gandeam la amandin. Intrebarea e: sa ma risc cu blatul asta? Si imi dati si niste sfaturi ca pentru o incepatoere sadea? Eu nici blatul nu stiu sa-l tai...Recunosc...Da' asa mult imi plac cele de cofetarie incat nu am crezut ca o sa-mi bat vreodata capul si ca fetii mele ii va trece. Va rog, ma ajutati?Ziua fetitei e in 30 ian.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Leo, prajitura roz, am botezat-o c-am facut-o cu blat colorat adica roz, este o reteta adaptata. am facut-o atunci cu ce mi-a venit in cap. Intai am facut baltul de la "O noapte la venetia", pe care il gasesti aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=4 Intre blatul o noapte la venetia si baltul roz am facut o crema din budinca frecata cu margarina rama apoi am pus baltul de mai jos si deasupra un strat subtire de frisca. Blatul roz se face asa: 6 oua 2 plicuri budinca capsuni (sau zmeura) 200 gr. zahar pudra 100 gr faina 1 pliculet praf de copt Se separa ouale, si intr-un castron pune cele 6 albusuri impreuna cu cele 200 gr. zahar pudra si mixam pana spuma se face tare de tot Apoi punem in castron si restul ingredientelor,adica cele 6 galbenusuri, praful de budinca, si faina amestecata cu praful de copt si mixam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata 22/26, genul asta.. Se lasa la cuptor 25-30 min la 175 grade. Eu zic sa nu te complici cum am facut eu si sa faci blatul roz, il tai in 2 si il umpli cu budinca roz frecata cu rama sau unt si deasupra pui frisca si razi ciocolata[flo]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Diuna, bine ai venit printre noi! Eu zic ca nu e capat de tara daca ai cumparat blatul, sa-l foloseti acum, si pe viitor sa incerci asa intr-un weekend sau cand vrei tu, inainte de a avea vreun eveniment sa faci tu singurica blatul si vezi cum iti iese. Ok? Blatul e taiat in 3, sau e intreg? Eu zic ca daca e intreg sa-l tai acum pentru inceput in 2 si sa-l umpli cu 3 budinci de capsuni pe care le faci asa cum scrie pe plic, o lasi la racit si apoi o amesteci cu un cub de rama sau un pachet de un (eu prefer milli cel gras). Untul sa-l lasi de la inceput afara sa ajunga la temperatura camerei. Budinca si unt/margarina trebuie sa aibe aceeasi temperatura ca sa nu se taie. Adaugi in unt/marg pe care il freci putin cu mixerul lingura dupa lingura din compozitia de budinca. Este o crema usoara, nu e gretoasa si trebuie sa-ti iasa. Daca vrei sa faci tu blat,il faci din 6 oua Deci amesteci 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, freci bine cu mixerul pana se labeste compozitia, cam 10 minute, apoi incorporezi 3 linguri de ulei pe rand,lingura dupa lingura,freci bine cu mixerul in continuare. Separat iti amesteci faian cu 1 plic praf de copt si incrporezi mai departe, amesteci cu mixerul. Trebuie sa-ti bati repejor albusurile spuma si bagi albusurile spuma peste toata compozitia si amesteci cu lingura de lemn de susu in jos, s anu s elase albusurile. Torni totul intr-o tava rotunda in care ai pus hartie de copt, sau ai uns-o cu marg si tapetat-o cu faina si dai la copt 30 minute. la inceput ,primele 10 minute dai focul mai tare apoi il faci mai incet. Lasi blatul la racit si apoi il tai in 2. Blatul il poti taia jur imprejur cu un cutit apoi te ajuti cu o ata...si il tai frumusel drept,ti ata intr-o mana si in cealalta si iti misti mainile stg dreapta(altfel nu stiu sa explic). nu ezita sa pui intrebari daca ai.....[flo]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fana, uite aici modele de tort calculator http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=en&q=computer+cakes&btnG=Search+Images
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aoleuuu, cum sa nu am intrebari? Blatul il tai pur si simplu cu un cutit mai lat? Insiropez blatul ce l-am cumparat?(ca m-am hotarat sa-l folosesc pe acela)Sau se inmoaie singur de la crema? Ce fel de glazura ii fac? Sau fac niste frisca si gata?Sau imi ajunge crema si se preteaza sa si invelesc tortul? Pe ce sa-l pun, ca in cazul in care iese prea moale sa-l pot folosi? Cum scriu fetii la multi ani? Mai poti? Sa vezi poimaine, cand m-oi apuca...Sau trebuie sa-l fac cu o zi inainte? Multumesc frumos[huta]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, blatul il tai cu un cutit lat,pe margine jur imprejur si apoi continui cu o ata. Insiropez putin blatul cumparat dar nu mult cateva linguri, vreo 5 pentru fiecare blat in parte. Folosesti sirop din compoturi:ananas,mandarine. Blatul de la crema nu se inmoaie. In interiorul tortului pui crema de budica frecata cu unt Tortul il imbraci in frica.Frisca o bati bine cu 2 lg de smantana grasa si 2 linguri de zahar pudra...amesteci cu mixerul pana frisca sta ca batul. Tortul il pui de la inceput pe o tava pe care va ramane definitiv tortul si acolo il vei orna. Ceva foarte important. Ai asamblat tortul si inainte de al imbraca in frisca lasa-l la rece 4 ore.Apoi il imbraci in frisca. Frisca ti-o bati atunci inainte de a orna tortul ...sa nu o bati si s-o lasi sa steie la frigi multe ore ca se face vraza. Tortul il faci cu o zi inainte de servire. nivelezi frumos, drept parte de sus cu un cutit lat sau paleta de inox si iti colorezi putina frisca cu ce culoare ai si scri ce vrei.Pui frisca intr-o punga mai groasa si ii faci o gaura mica la capat. Tortul il poti orna peste frisca: -cumperi bombonele rum cocos de cicocolata -faci niste gramajoare sus pe tort cu spritul si pui bomboane de astea,lasi putin distanta intre ele. -in parte de jos a tortului pui la fel bomboane cu distanta intre ele uite un tort pe care l-am ornat cu bomboane de astea:se cheama "tort diplomat cu piersici si jeleu" http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/TORTURI
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa da explicatii.Asta voiam, ca pentru copii, deja mi se pare f usor. Abia astept sa ma apuc, deci pe maine seara sper sa te anunt ce minunatie am facut.Multumesc si pentru poze, eh! acolo chiar m-a apucat deprimarea: cum pot unii oameni sa faca cu manuta lor asemenea grozavii...? Cred ca e talent nativ, ca...pictura. Eu nu par a avea inclinatii...[alcool] Mii de multumiri[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...