Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta de socata


Recommended Posts

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pai se pune apa intr-un borcan de vreo 3 litri(sau mai mare daca ai mai multe flori), se pune in apa miere dupa gust(amesteci bine sa se dilueze mierea sau o poti pune in apa calduta), storci vreo 3 lamai,pui in compozitie sucul de la ele dar si lamaile stoarse,iar deasupra florile de soc.Acoperi borcanul si dupa aproximativ doua zile savurezi bunatate de socata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fierbe 1 kg zahar in 3l apa impreuna cu sucul de la 1 lamaie cam 15 min. Pune tot intr-un borcan de 10l colpetand pana sus cu apa rece si zeama de lamaie de la alte 2-3 lamai si cam 10-12 flori de soc. Pune un tifon pe gura borcanului si amesteca de 3-4 ori pe zi timp de 3-4 zile pana fermenteaza. Succes!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Se pun intr-un borcan 10-15 flori de soc si 5 l apa. Se adauga drojdie cat o nuca si o lamaie taiata felii. Se pune borcanul la soare si se amesteca de 3-4 ori pe zi. Cand e gata se strecoara se pune la rece si se da la frigider. Eu am facut acu cateva zile si o tot pazesc doar doar o fi gata ca-mi lasa gura apa[pofta] Speranta moare intotdeauna ultima! cea mai fericita[gravi]28+ cu [fetita]Alexandra Valentina [url="http://www.flickr.com/photos/26288269@N04/"]in asteptarea unei minuni[/url] [url="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=violeta&year=2008&month=8&day=27&babycount=1"]mult asteptat[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu o fac tot dupa reteta Violetei. La 5 l apa, o lamaie taiata felii, drojdie cat o nuca,5-10 flori,500 g zahar. Daca e cald, se face mai repede, daca e racoare, mai greu. Eu, ultima oara am bagat-o in dormitor peste noapte ca se face mai cald decat in celelalte camere unde tin geamul deschis, ca nu am mai avut rabdare si s-a facut intr-o noapte. Puteam sa o mai tin putin, nu e asa de intepacioasa, dar merge. Eu am facut de 3 ori in vara asta,ultima oara cu flori uscate, tot buna este. Asa ca, daca mai ai de unde culege flori, pune si la uscat si faci toata vara. Eu nu mai am de unde sa culeg, nu mi-a picat fisa mai devreme si mi-e ciuda. Spor la socata!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by b.nica
Eu nu am avut timp de socata si am pus florile in pungute la congelator;acum nu stiu daca vor da o socata la fel de buna ca proaspete;cu flori uscate nu mi s-a parut buna;stie cineva daca am procedat bine? Stie cineva cum se consuma si ce virtuti au fructele de soc?
Actiune farmacodinamica - utilizari terapeutice: florile de soc au proprietati sudorifice, diuretice si laxative; atat florile cat in special sucul obtinut din fructe au proprietati antinevralgice in special sub forma de extract slab alcoolic, actiune confirmata prin cercetari experimentale si aplicatii clinice. Se utilizeaza atat in reumatism, in afectiuni ale cailor respiratorii in nevralgii ale trigemenului si sciatice etc. Proprietati similare au si frunzele. Scoarta este utilizata in special pentru proprietatile diuretice in nefrite si edeme, precum si pentru proprietatile ei laxative. In medicina populara scoarta este intrebuintata ca antihelmintic. Florile de soc intra in compozitia ceaiurilor antireumatic, depurativ si sudorific, in siropuri sau bauturi racoritoare in special pentru copii. In unele regiuni ale tarii din fructe se prepara dulceata, sirop sau vin. Dory & Alexa [zana]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...