Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

help- prajituri cu dulceata


Recommended Posts

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Am mai postat reteta aceasta undeva pe DC, dar nu mai tin minte unde. CHEC/PRAJITURA CU DULCEATA 2 oua 1 pahar zahar 1 pahar smintina sau lapte batut 1 pahar dulceata (daca e acrisoara, e si mai buna) 2 pahare faina 1 lingura bicarbonat de sodiu 0,5-1 pahar miez de nuca stafide, caise confiate – dupa preferinte si gusturi Se amesteca intr-un vas (mai maricel) ouale, zaharul, dulceata si miezul de nuca. Se adauga bicarbonatul. Compozitia va face spuma si isi va mari semnificativ volumul (de aia e nevoie de un vas mai mare [;)]). Se incorporeaza rapid smintina/laptele batut si faina. Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt/margarina si tapetata cu faina. Se baga in cutorul incins si se tine mai intii la foc mare circa 15 minute, apoi la foc mediu pina cind e gata (inca circa 20 minute). Se verifica cu o scobitoare daca e gata. Dupa ce s-a racit, se poate taia pe grosime si unge cu crema. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu nu. Dulceata fiind acrisoara, stinge bicarbonatul, de unde si cresterea in volum a compozitiei mentionata in reteta. Chiar azi am facut aceasta prajitura, numai ca in loc de dulceata aveam un piure de fructe (caise, piersici), preparat pentru fetita mea, care ei i s-a parut prea acru. Ei bine, bicarbonatul a actionat si la fructe, iar prajitura a crescut foarte frumos. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
FIGARO COCA: 200g unt 200g zahar pudra 4 galbenusuri 1 praf copt 400g faina Untul se freaca cu zaharul, se adauga 4 galbenusuri 1 praf copt, arome, si faina. Se amesteca si se framanta coca. Se tapeteaza tava cu faina , se pune coca si deasupra se pune un strat de duceata sau gem iar peste compozitia din: 4 albusuri batute spuma 200 g zahar 200g nuci macinate Se coace la foc potrivit 50-60 min. [url="http://s218.photobucket.com/albums/cc189/Stefania1007"][poze][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...