Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (20)


Recommended Posts

Miha,acum am coloranti de la wilton([flo])insa am folosit si coloranti lichizi din comert.Am undeva pozat pas cu pas cum sa faci pasta d zahar din fondant,daca vrei trimit mail,cat despre lectii..cred ca nu ai nevoie,trebuie doar sa insisti putin. Alinuta,multumesc! Natalia..daaa,m-a taxat imediat fiimea..:) Monica,multumesc. Tortul a avut asa ,incep de jos in sus: -foaie de rulada, -crema de unt(unt batut cu z pudra,ciocolata topita amestecata cu smantana ,apoi batute impreuna cele doua compozitii) -foaie de bezea, -crema de la marocana, -foaie de bezea, -crema de unt, -foaie rulada, -cele trei creme de la tortul cu trei feluri de ciocolata, -foaie de rulada. Cremele de unt au fost intinse intr-un strat foarte subtire,sa nu fie gretos tortul,foile de bezea au adaugat o nota usor crocanta,a fost putin mai dulce in partea de jos,insa a compensat stratul de ciocolata amaruie,ptr care am folosit ciocolata cu 75 % cacao si a fost amaruie bine. Cum am ajuns sa fac aceasta combinatie?Imi ramasesera de la tortul de miercuri ceva crema de marocana(cu care umplusem turnurile) si 7 albusuri(pe care le-am facut tot miercuri foi)..si ..uite asa.. Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 195
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

quote:
Originally posted by adi69 Am undeva pozat pas cu pas cum sa faci pasta d zahar din fondant,daca vrei trimit mail,cat despre lectii..cred ca nu ai nevoie,trebuie doar sa insisti putin.
Sigur ca vreau! [pup] Daca nu e deranjul prea mare as vrea si reteta de marocana,ca nu stiu ce-i aia. [:D]
[url="http://good-times.webshots.com/photo/2809828810088512827GzIrkw?vhost=good-times"]Amira[/url], [url="http://good-times.webshots.com/photo/2785443720088512827USBpLb?vhost=good-times"]Robert[/url] si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

salut fetelor!!! Mai demult am deschis aici "la bucatarie" un topic despre crema pt cremes (cremshnit) ,dar pe mine ma interesa varianta cu amidon .Tin sa va spun ca am gasit-o asa ca am s-o scriu. la un ou 200 ml de lapte 1 lingura de zahar 1 de amidon. deci la 10 oua 2 litri lapte 10 linguri de amidon 10 de zahar. zahar vanilat. laptele se pune la fiert .Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat.albusurile se bat spuma.In galbenusuri se adauga amidonul si cand a fiert laptele se amesteca si se pune din nou la foc.Cand sa infierbanata bine se adauga albusurile batute si se fierbe la foc mic. O foaie de cremes se lasa dedesupt ,se pune crema si inca o foaie. Se lasa la racit si se pune pana a doua zii la frigider.Pana a doua zii foile se inmoaie si se pot taia. Va spun ca nu degeaba am cautat reteta asta ,praji iese ca si aia de la cofetarie. cylyche [mamica] lui Eduard (16.08.2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumim pentru reteta cylyche [flo]...te referi la amidon de porumb? sa nu fac vreo prostie [:D] adi ce de cremeeee...ce de blaturi [:D] ...deja imi ploua in gura [pofta] monica Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23"]Intre Flori[/url] [:D] mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cremesul asta parca il facuse si Alynuta. [flo] Buna prajitura asta,dar cam multa treaba pentru mine. [:D]
Miha,mami de [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=1"]2 picaturi[/url] pline de [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=13"]curiozitate[/url] [:)]
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adriana ce simfonie de creme si blaturi... yammi. Nu stiu daca as avea rabdare. Ma inscriu si eu la prepararea pastei de zahar pas cu pas. Cat despre coloranti, nici eu nu stiu de unde se pot cumpara, in Cora am vazut doar eticheta. Mihaela asa-i, si reteta mea de crema de cremes este tot cu amidon. Doar ca a mea are oua/lapte/zahar/amidon in alte proportii, plus frisca - ii da o savoare dementiala. (asta pe langa esenta de vanilie bourbon de la dr. Oetker - eu nu ma dau in vant dupa chestii 'vanilate' dar esenta asta este minunata)
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Mrs. Perfect for more than 1 year
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pliz ajutati un om pofiticios [:D] am pierdut o parte din datele din pc [bang] si acum crema asta imi rascoleste amintiri la papilele gustative [:D][pofta] ...(primisem mai de mult o reteta cum sa fac foile de cremsnit...dar fuse si se duse) [bang] aici nu am de unde sa le cumpar...mai stie cineva ceva despre subiectul unde erau date retete pentru foaia de cremsnit sau stie cineva o alta reteta pentru foi? multumesc anticipat [pup][flo] monica Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23"]Intre Flori[/url] [:D] mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna fetelor, acum o luna toata lumea facea praji cu visine asa ca atunci am facut si eu clatitele delicioase ale Nataliei.acum am gasit o reteta noua pe care vreau sa o incerc maine.imi trbuiau visine un borcan mare,;eu am gasit deshidratate,200g.sfatuitima si pe mine cum sa le rehidratez,sa le fierb in apa si zahar sau sa le las la umflat in ce sau ce alte idei aveti? Adi ca de obicei torturile tale sunt ff frumoase,interesante si nu ma indoiesc ca si gustoase.ai un car de talent dar si muuulta rabdare.eu fac dulciuri cu placere insa la decor nu ma pot lauda.incerc sa mai fur meserie de la voi.cum faci foile de bezea?cand eram mica nasa mea facea un tort de bezea ff bun iar eu ii spuneam "tort de ciment"pt ca foile erau crocante.mi-ar placea sa fac si eu. Monica nu stiu sa fac foi de cremsmit,dar am facut luni Shaorma dupa reteta ta si a iesit deliciosa.am adaugat si varza in compozitie(ca la magazin). pustii tai frumosi au si de la mine 5 puncte.succes in concurs,faina poza. aici aveti si reteta pe care vreau sa o fac,sper sa soseasca si noul meu ap foto,sa am si eu cu ce ma lauda pe la voi.http://www.culinar.ro/retete_culinare/gateste/3/140/6868/dulciuri/budinci/donauwelle-valurile-dunarii.htm spor la prajiturit in wk. LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005) Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

laura72,ma bucur ca ti-a iesit ok shaworma...si eu mai pun varza cand nu am castravete murat [:D] [pup] si multumesc pentru votul de la concurs eu zic ca ai putea sa hidratezi visinele cu putin coniac/lichior sau intr-un sirop(eu asa mai procedez cu stafidele le las in putin lichior sa se umfle) [:D] natalia,bubu si celelalte fete care intra pe-aici si ne-au votat la concurs...va multumim [pup] [flo] azi au fost inchise magazinele aici si nu am putut cumpara amidon [bang] monica Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23"]Intre Flori[/url] [:D] mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de Post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, iti multumesc si tie pentru vot! [flo] Poza ta mi se pare superba, zici ca e o reclama. Alina, gindeste-te ca poate si altcineva a luat teapa: i-o fi nimerit numai struguri si cirese, iar pere si piersici ioc! [:D] Csilla, merci de reteta, acusica o bag in listuta de la inceputul subiectului. Laura, poti baga ciresele intr-un sirop, sau intr-un lichior sau coniac, de ce nu, dar in acest caz nu mai servesti copiilor desertul. Acuma am vazut ca ti-a scris si Monica acelasi lucru. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...