Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Bunataturi lactovegetariene ptru mata Emma


Recommended Posts

COUS COUS CU VEGETALE. 1 masura de cc 2 de consome de vegetale 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt 2 catei de usturoi pisati 1 ceapa mica taiata pestisori 1 dovlecel verde taiat in felii 1 rosie taiata in felii se prepara cc se pune cc peste consomeul dat in clocot se ia de pe foc se amesteca pana se incorporeaza se acopera cu capac ,se lasa 5-7 minute,se agrega untul,se amesteca si se pune inca 3 minute la foc lent si cu capac apoi se amesteca pana se desprinde cc. vegetalele se prepara astfel: se incinge uleiul de masline se caleste usturoiul ,ceapa,apoi se pun dovleceii si rosiile ,sa acopera si se fierb 5-7 minute..nu trebuie ca vegetalele sa se inmoaie prea tare. se adauga [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pricipe, sa nu te superi ca intrerup sirul de retete;vreau sa pun neaparat niste articole pentru Aida noastra sa le poata citi cand se intoarce din Ungaria;le-am salvat mai demult si n-am cum sa pun link. CANCERUL si ALIMENTATIA (newsletter editura4u) Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare „Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca. „De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. „Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata." Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de „nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC. Consumati cat mai multe fructe si legumePersoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. „Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer. Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Uitati carnea, mancati peste. Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Leguminoase si cereale complete: Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - „E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele" , ne indeamna studiul EPIC. „Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile." Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza. In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea. Optati pentru o alimentatie variata Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate...De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline. Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san. O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie. „Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Si la fel, intreaga structura corporala. un alt articol Intrebari pe adresa medicului specialist Dr. CRISTIAN BOERESCU - Cum se explica efectul protector al vegetalelor? - Omul a aparut intr-un anumit cadru natural, iar de la facerea lumii, Dumnezeu i-a dat acestuia ca hrana „toata iarba ce are samanta... si tot pomul ce are rod in el"... Din pacate, foarte putine vegetale din cele pe care le mancam sunt naturale. Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai ades prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislatia actuala este mult prea permisiva cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar, in fiecare an, sute si chiar mii de coloranti alimentari spune multe desp
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SALATE PENTRU MATZA EMMA Desi e inca iarna o sa vina in curand vremea legumelor; cat mai putine legume de supermarket, pentru ca nu se stie de unde vin/ ce substante le pun sa le creasca Salata de dovlecei · 300 g de dovlecei · 2-3 linguri de ulei · 2 linguri de otet · 1 ceapa · 1 rosie · marar · câteva masline · sare · piper Dovleceii se decojesc, se fierb în apa cu sare, dupa care se scurg si se toaca. Se amesteca bine cu ulei, otet, putina sare, piper, marar, tocat, si cu ceapa, taiata marunt. Salata se orneaza cu felii de rosie si cu masline. Salata de sfecla rosie · 250 g sfecla rosie, · 1 castravete proaspat sau murat · ½ legatura cu hrean · 2 linguri de ulei · piper negru macinat Se fierbe sfecla. Se taie cubulete sfecla si castravetele, apoi se amesteca usor. Se adauga hreanul, dat pe razatoare. Înainte de a o servi, salata se stropeste cu ulei si se presara piper. Se poate servi cu paste. Salata de conopida · ½ conopida · 1 gogosar murat · 1 castravete mic · 1 mar verde Pentru sos: 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet de mere. Se desface buchetele conopida, apoi se fierbe în apa cu sare. Se toaca gogosarul, marul si castravetele. Se amesteca usor ingredientele pentru salata si se adauga un sos preparat din ulei si otet de mere. Se lasa salata la frigider cel putin 30 de minute, înainte de a o servi. Salate de mere cu telina · 300 g telina · 4 mere verzi · 4 morcovi · tarâte · 1-2 legaturi de verdeata (busuioc, menta, maghiran) · 1 mar rosu · 3-4 linguri de ulei · ½ lingurita de amestec de condimente · 1 ceapa · sare Se spala telina si se curata bine. Se dau merele, morcovii si telina pe razatoare. Se toaca ceapa si verdeturile, apoi se amesteca bine cu uleiul si tarâtele. Se încorporeaza merele si telina. Salata de andive 7-8 andive se spala bine cu apa rece, se astern într-un prosop curat pentru a fi uscate. Se pregateste un sos din zeama unei lamâie, 2-3 lingurite de apa, o jumatate lingurita sare si 2-3 linguri cu ulei. Acestea toate se mesteca bine lasându-se 5-10 minute în vas. Între timp andivele spalate si uscate se taie în feliute foarte subtiri( pe lung). Peste ele se toarna sosul, se amesteca bine, se lasa la frigider ½ de ora într-un castron acoperit. Salate diverse Se prepara din una sau mai multe ingrediente rosii, varza cruda, laptuca, varza rosie, castraveti proaspeti, ardei grasi, morcovi, telina, etc., tratate cu ulei, otet, condimente, sare, dupa gust. Salata de cartofi · 1 kg cartofi · 100 gr fasole boabe mari · ¼ kg morcov, · ¼ ceapa · 6 oua · 200 gr masline · 200 ml ulei · zeama de lamâie · sare dupa gust Preparare: Cartofii, fasolea, morcovul si ouale se fierb. Se curata cartofii de coaja, se taie cartofii si morcovii cubulete si ouale felii. Se amesteca cu boabele de fasole, maslinele, uleiul, zeama de lamâie si sarea. APRIL [url="http://www.flickr.com/photos/mikipreda/"]Walking on sunshine[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115547"] Emma are nevoie de ajutor ![/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mancarica de linte 1 cana de linter 2 linguri de ulei 1 ceapa tocata marunt 1 cartof taiat in cubulete 1 morcov taiat in cuburi 2 catei de usturoi pisati 1/2 de ardei. dafin ,piper,coriandru sau patrunjel. se calesc usturoiul cu ceapa,se adauga morcovul,ardeiul rosu,cartoful si lintea ,se adauga 3 cani de apa. se lasa sa fiarba. o parte din linte se ia si se blenduieste si se adauga peste cea neblenduita. se mai lasa sa dea un clocot [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am sa scriu ce i-am dat piticului meu azi. Naut cu mazare: 250 de g de naut fiert 1 cescuta cu mazare verde 1 morcov taiat in semilune i ceapa taiata solzisori 1 ardei mic 2 catei de usturoi pisat 2 linguri de ulei boia de ardei rosu piper dafin 1 lingura de bulion in uleiul incins se calesc: usturoiul,ceapa,morcovul,ardeiul.apoi se adauga nautul si mazarea,se adauga apa si bulin se lasa sa fiarba se adauga boia de ardei dupa gust,dafin ,piper. [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Omleta de spanac si ciuperci O legatura de frunze de spanac rupte sau taiate 2 oua sare piper cateva ciupercute taiate in felii se incinge o lingura de ulei de masline,se agrega spanacul si ciupercile,cand sunt un pic calite se scot din tigaie.tigaia se sterge bine cu ulei se incinge si se adauga compozitia formata din oua si vegetale.se acopera cu capac ,cand se rumeneste pe o parte se intoarce cu ajutorul unei farfurii. deasupra poti rade branza si orna cu filii de rosii. [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mincare de dovlecei: doi dovlecei razaliti pe razatoarea mare pusi la calit intr-o lingura de ulei+sare, la foc mic (adaugat putina apa-lasa si ei apa); cind s-au fiert, o jumatate lingura faina+ amestecata cu 2-3 linguri de smintina si eventual marar aruncate peste dovlecei- gata piureul, merge cu ochiuri; piureul de spanac: acelasi principiu (spanacul fiert, tocat, calit putin intr-o lingura de ulei, aruncat la sfirsit o lingura de faina+ o jumatate de cutie de smintina+ un usturoi tocat, daca suporta) Daca Aida gateste mincare ungureasca, eu imi amintesc ce supe gustoase imi prepara tanti care il ingrijea pe fiul meu: de chimen, de visine, de agrise, piure-uri de mere, visine; din pacate nu mai am retetele, dar fiul meu le minca cu mare placere, erau sanatoase, si fara carne; http://www.floriinro.ro/ credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ghiveci de legume:o varza potrivit de mare taiata marunt,2 morcovi taiati rondele si fierti,3-4 cartofi taiati cubulete fff putin fierti,1 conopida desfacuta in buchetele si fiarta cu putina sare,1-2 vinete feliate si prajite putin in ulei de masline,2 ardei grasi taiati feliute,1 ceapa mare taiata pestisori,2-4 rosii taiate rondele(se pun la suprafata).se pun in ordinea data presarate cu putina sare.se adauga o cana de 200ml apa,se acopera oala cu un capac si se pun la fiert. Conopida pane:se ia o conopida,se desface in buchetele si se fierbe putin in apa cu sare.se strecoara de apa si se dau prin ou si apoi prin gris.se prajesc in ulei de masline. Amon si Kenzo
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aida si Emma, sanatate multa si multa putere! Cum a spus cineva mai sus, cel mai sanatos este sa se consume cat mai multa hrana "vie", doar putin gatita. La orice salata pot fi adaugate orice fel de seminte si alune (seminte de dolvleac, de floarea soarelui, caju, migdale, etc), dar nu prajite, ci crude! Scriu si eu cateva retete vegetariene care sper sa ajute. Budinca de dolvlecei 2 dolvlecei mari 1 ou 1 cutie de branza cu smantana (sau numai branza de vaci) 5-6 biscuiti digestivi Se dau dovleceii pe razatoarea mare, se storc, se amesteca cu branza cu smantana (sau numai branza de vaci), cu oul si se adauga biscuitii sfarimitati. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute. Se poate manca rece sau calda, simpla sau cu adaos de miere sau dulceata. Varianta de baza se poate modifica prin adaugarea, fata de ingredientele de mai sus, a unui mar ras. Sau inlocuirea biscuitilor digestivi cu catvea linguri de zahar brun. De asemenea, daca se prefera gustul sarat celui dulce, se poate inlocui branza de vaci cu telemea si, evident, nu se adauga zahar sau biscuiti. Varianta sarata a budincii se poate face, de asemenea, cu brocoli fiert, conopida sau cartofi rasi. "Inghetata" de iaurt Un iaurt simplu si cat mai natural se amesteca cu o lingura de miere, 2 linguri de musli, bucatele de fructe uscate (ananas, caisa, stafide, etc). Se pune compozitia inapoi in cutia de iaurt (sau orice cutie mica ce poate fi pusa la congelator), se pune in compozitie un bat (de pilda cele care se vand vara la Danonino) si de pune la congelator pentru cateva ore. Inlocuieste cu succes inghetata si este pe placul copiilor doritori de asemenea "dulce". Biscuiti de ovaz 150 de grame de ovaz o jumatate de cana de faina (preferabil integrala) 1 ou 2 linguri de zahar brun o mana de stafide inmuiate in lapte caldut (cu tot cu lapte) 75 de grame de unt topit Se amesteca ingredientele, se pun in tava, pe hartie de copt, cu lingura si spatiu intre ele, se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-12 minute. Gabi Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...