Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajitura din copilarie


Recommended Posts

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

1 cana de gris 1 sau 2 cana/cani cu zahar (pt cei carora le place sa fie dulce se pun 2 cani de zahar) 5 oua 2 litri de lapte Albusurile se bat tare. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se toarna grisul in ploaie peste crema de galbenusuri cu zahar. Se adauga esentele dorite. Eu pun vanilie si lamaie. Apoi se adauga alsururile batute spuma si se amesteca cu grija. Se unge si tapeteaza o cratita, se toarna compozitia si se pune la cuptor la 180-200 grade C pentru aprox. 30 de minute. Pana cand bagi un pai/betisor (eu am un betisor de lemn in bucatarie cu care verific cand sunt gata aluaturile) si cand il scoti este uscat. In timp ce compozitia este la cuptor se fierbe laptele. Pt cei care opteaza pt 2 cani de zahar se poate pune una aici in lapte si doar 1 cana sa fie adaugata in compozitie. Cand pandispanul este gata se toarna laptele deasupra cu grija si se lasa sa se absoarba tot laptele. Cand s-a mai racit se pune o farfurile adanca sau un platou mai adanc peste cratita/forma rotunda in care a fost copt pandispanul si se intoarce invers ramanand pandispanul pe platou ca un tortulet.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pare buuuna.. [pofta]. O sa incerc si eu, dar cu cantitate mai mica (ma cam sperie cana/canile de zahar [:D]). ______________ Gabi, mami de Davidush . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Whether you think you can or you can't, [url="http://www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049"]_JURNAL DE STRUMF_ [/url]. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . either way you are right.(Henry Ford)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

o prajitura asemanatoare de origine araba Basbousah Ingrediente 200 g.unt topit,150 g.zahar tos,2 oua mai mici,400 g.de gris fin,1 lingurita praf de copt,1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,250 g.iaurt gras Pentru sirop se fierb 300 g.de zahar tos cu sucul de la o lamaie mare Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa,se aduga untul,grisul,coaja rasa de la doua lamai,praful de copt si bicarbonatul,iaurtul.La sfarsit se aduga albasurile batute spuma. Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina (in strat nu foarte gros),iar dupa 20 de minute se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se varsa siropul rece pe deasupra,se pune nuca de cocos si cate o jumatate de fistic. Dupa ce s-a racit se taie in patratele (fiecare patrat avand un fistic la mijloc) Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o reteta de praji tare buna, dar este cu branza de vaca. - 200 gr. faina, 200 gr. gris, 400 gr. zahar, 1 praf de copt se amesteca la un loc si jumatate se pune in tava tapetata cu unt si faina; - 1/2 kg. branza se freaca cu 2-3 plicuri de zahar vanilat si se pune peste amestecul din tava; - restul de faina si gris se pune peste branza; - 4-5 oua se bat bine cu 1/2 l. lapte si 150 ml. de ulei si se toarna peste amestecul din tava. Se da la cuptor pana se rumeneste. Se pot amesteca si stafide in branza de vaca. Sper ca nu am scris reteta unde nu trebuie.[bang] Adica poate mai este pe undeva pe site. Oricum v-am scris-o cu mare placere.[bis] [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina pare f. buna reteta ta si este in tema ca este cam tot pe acolo cu compozitia.dar am si eu oproblema cu zaharul inprajituri 400g? Poate iese destul de mare ca sa nu se consume atata. Lunade ce nu faci branza de vaci din lapte si pastile de calciu sau dupa reteta aceea cu 1/2 lapte fiert si 1/2 lapte nefiert?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by b.nica
Alina pare f. buna reteta ta si este in tema ca este cam tot pe acolo cu compozitia.dar am si eu oproblema cu zaharul inprajituri 400g? Poate iese destul de mare ca sa nu se consume atata.
Da este cam mult zahar in compozitie. Am incercat o data si cu 200 sau 250 de gr. nu mai tin minte si era buna. Acu am facut si cu 400 si e buna. Depinde de gustu fiecaruia. Si de toanele in care esti.[hot] [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...