Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc


Recommended Posts

  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Praji cu mere 1 kg de mere 3 oua o cana lapte 100 ml ulei o cana zahar praf de copt zahar vanilat scortisoara faina - Merele se curata, se dau pe razatoare, se calesc apoi cu putin zahar si cu scortisoara. - Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi laptele, praful de copt , vanilia si faina, astfel incit sa fie compozitia ca o smintina grasa. - Merele se racesc. - Tava unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina - Se toarna trei sferturi din coca, apoi merele rase si apoi restul de aluat. Cuptorul se incinge la 180 gr si se tine praji cca 40 minute Tips: - data viitoare o sa pun in tava 3/4 din aluat, o sa bag 10 min tava la cuptor si apoi o sa pun merele si restul de aluat ca sa nu se mai duca merele prea spre fundul tavii - pt ca nu am cuptor de ala care arata gradele va spun cum am avut focul - aproape de minim - dupa ce a fost gata am lasat-o putin sa se mai raceasca, i-am taiat marginile si le-am scos si apoi am taiat patrate restul de praji, le-am scos cu o paleta de lemn si le-am pus pe o farfurie, le-am pudrat cu zahar - in loc de mere cred ca se mai poate pune branza cu stafide, capsuni sau alte fructe - o sa incerc data viitoare cu capsuni Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sim [pup], multumim! Ca tot fu vorba de prajituri, hai sa va spun eu reteta mea salvatoare. Se face rapid, cu orice fructe si nu da gres. Pandispan cu fructe 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt 1 plic vanilie (sau fiola, daca va place mai mult) fructe la alegere, cam 300 gr (iarna folosesc congelate) putin unt si zahar pentru tava Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu zahar. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma si galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana se fac spuma. Se toarna galbenusurile peste albusuri, se adauga faina si praful de copt, se amesteca pana se face omogena compozitia. Se pun fructele curatate si taiate felii in tava. Se toarna aluatul peste. Se da la cuptor la foc mediu (aprox 170-180 grade), cam 25 minute. Se serveste rasturnata[;)], eventual cu motz de frisca. La noi asta e comandata cam o data pe saptamana. Folosesc orice fel de fructe, proaspete sau congelate. Alea din compot se inmoaie cam tare. Tips: aluatul trebuie amestecat cu miscari usoare, si numai cat e nevoie, ca sa nu iasa tot aerul din compozitie. Cuptorul trebuie sa fie deja incalzit, ca sa o ia din loc repede, sa nu se fleshcaie de la fructe. E coapta cand se inteapa cu scobitoarea la mijloc si iese curata (scobitoarea, evident[:D]). La noi acum e cerere mare de praji cu fructe de padure (congelate, ca altfel dau faliment) Si-am incalecat pe-o sha, si v-am spus prajitreaua mea. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lasagna Ingrediente: 1 ceapa, 1 cutie (500 gr.) cu rosii in bulion, 1-2 catei de usturoi, 700 gr. carne tocata, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru. Pentru sos: 100 g unt, 100 g faina, 1 l lapte; cascaval ras Mod de preparare Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute. Sosul Bechamel: se topeste untul, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza (sare + piper alb), se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, in ordine: sos Bechamel; foi lasagna; sos Bechamel plus sos de carne. Se repeta operatiunea de 3 ori. Ultimul strat trebuie sa fie de sos Bechamel. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie. Tips: - in loc de rosii in bulion am mai folosit suc de rosii un pic mai gros facut in casa - de obicei nu pun folie deasupra - sosul de carne il impart in 2 de la inceput, puna 2 randuri de carne si 3 de foi Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PRAJITURA CU BRANZA DULCE SI FRISCA Ingrediente: -pt blat 10 oua 2 cani zahar(2*200gr) 4 linguri ulei 2 cani faina (2*200gr) in care se pune un pachetel de praf de copt esenta rom ,zahar vanilat ... -pt crema branza dulce un pachet (250 gr) 2 lamai 250 gr zahar 500 gr frisca (eu am folosit hulala sau crempatiserie) mod de preparare se bat 5 albusuri cu un praf de sare ,se adauga zaharul treptat si se bate in continuare ca la pandispan ,se adauga galbenusurile (5buc)amestecate in prealabil cu 2 linguri de ulei si esenta ,se amesteca usor pana se incorporeaza galbenusul ,apoi se pune faina pana se obtine o compozitie ca de pandispan .Se pregateste tava ,se unge cu ulei se pune hartie de copt ,se unge din nou si apoi se pune aluatul ,se uniformizeaza si se da la cuptorul incalzit intre 180-190 grade ,se lasa la cuptor cat sa se maroneasca putin ,nu se coace prea tare . se face si al doilea blat la fel . crema branza dulce se amesteca cu zaharul si cu zeama si coaja de la lamai ,se amesteca pana se topeste bine zaharul ,puneti la inceput zeama de la o lamaie si apoi daca mai este nevoie si pe cea de la a doua (deobicei folosesc cam o lamaie si jumatate ) Odata topit zaharul ,peste branza se adauga frisca batuta foarte bine ,se pune cate 2-3 linguri ,se amesteca si tot asa pana puneti toata frisca (puteti gusta si daca mai este nevoie mai puneti zeama de lamaie ) Crema o puneti uniform intre cele 2 blaturi ,reci .Se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie si se da la rece . POFTA BUNA BIKMARIAmamica de dulceata mica MARIA TEODORA (05-09-07) si de papanas maricel ALEX (14-07-96)[url="http://community.webshots.com/user/bikmaria"] Poze noi ,cu noi [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ECLERE Ingrediente : -pt coji - 2 cani apa 1 cana ulei 3 cani faina 10 oua un praf sare Se pune la fiert apa si uleiul ,cand da in clocot se pune faina ,se ia de pe foc si se amesteca foarte bine sa nu ramana cocoloase .Se da la rece ,cand compozitia este rece se pun ouale ,unul cate unul ,amestecand continuu pana ce se omogenizeaza bine (eu amestec direct cu mana ) Compozitia se pune intr-un spritz sau intr-o punga mai tare (eu folosesc punga de la lapte ),se taie la un colt si se pun in tava unsa ,bastonase cam de 6-8 cm lungime ,iar grosime cam 1,5 cm ,nu se pun foarte apropiate pentru ca ele cresc .Se scot din cuptor cand sunt coapte bine . Se lasa sa se raceasca ,se taie partea de deasupra si se umplu cu crema de vanilie ,apoi se trece partea de sus prin ciocolata de menaj topita . Crema de vanilie -1l lapte ,12 linguri zahar ,9 linguri faina ,un pachet margarina ,zahar vanilat ,esenta de vanilie ,, -se pune la fiert laptele +zaharul +faina amestecand continuu ,iar la sfarsit se pune margarina taiata cubulete si aromele . POFTA BUNA ! Tips: cand taiat cojile in care urmeaza sa puneti crema e de preferat sa nu taiati capacul de sus de tot ,taiati doar intr-o parte prin care sa puneti crema , BIKMARIAmamica de dulceata mica MARIA TEODORA (05-09-07) si de papanas maricel ALEX (14-07-96)[url="http://community.webshots.com/user/bikmaria"] Poze noi ,cu noi [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

O reteta rapida si de la mine! Cartofi taranesti -cartofi -ceapa -kaiser -piper -sare -putin ulei de masline Cartofii taiati rondele,kaiserul taiat feliute subtiri,ceapa taiata julien se amesteca ,se pune sare si piper,se pun intr-o tava si se acopera cu folie de aluminiu.Se pune in cuptorul incins,la foc mic cam 1/2 de ora(mai ridicati folia si verificati). Gata! Bebeka,mamica fericita de [zana] REBECA-MARIA(15.09.2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

TERINA DE CIOCOLATA ALBA CU FRUCTE DE PADURE Se folosesec ingrediente in parti egale. Ex:500 gr frisca Hulala + 2 plicuri intaritor 500 gr ciocolata alba 500 gr brinza dulce, din care : 250 gr brinza de vaci (stoarsa de zeama, atentie sa nu fie acra brinza ) si 250 gr RICOTA (crema de brinza dulce) Se topeste pe bain marie ciocolata alba. Se lasa la racorit. Se bate frisca si la sfirsit se adauga intaritorul. Se bat cele 2 sortimente de brinza dulce impreuna, cu mixerul, pina devin spuma. Se amesteca frisca cu spuma de brinza. Rezultatul se pune peste ciocolata alba topita , care s-a racit intre timp. Se amesteca usor, in asa fel ca amestecul sa ramina spumos. se da la congelator 4 ore. Se serveste in cupe de inghetata, cu sirop de fructe de padure, ca "sos", slab alcoolizat cu coniac. Comentarii: usor de facut, gust dumnezeiesc. Dezavantaje: oarecum costisitoare, ff multe calorii. tips: cui nu-i place gustul prea dulce ( atentie, ciocolata alba e mult mai dulce ca cea neagra) poate folosi 400 gr in loc de 500. Pofta buna! mama de Cristian(05.01.2004) si Ana- Maria (05.09.2007)http://community.webshots.com/user/magdaz74 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112487
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai am facut lasagna in seara asta dupa reteta postata de mine mai sus, uitati cum a iesit: http://www.flickr.com/photos/15009148@N07/2262901647/ http://www.flickr.com/photos/15009148@N07/2263691308/in/photostream/ Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...