Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc


Recommended Posts

Cum azi am uitat sa iau painica, m-am pus si am facut una 1 plic drojde uscata 250 ml lapte 1 lingurita sare 1 jumatate de lingura zahar 1 ou 2 linguri ulei 400 g faina Se amesteca drojdia cu laptele, sarea, zaharul, oul, uleiul. Se adauga faina. Se framanta pana ce nu se mai lipeste de vas. Se lasa sa cresca 30 minute. Apoi eu am facut duin aluat impletiturile urmatoare. Cu 2/3 din aluat am facut 3 role pe care le-am impletit. Cu treimea ramasa am facut tot 3 role care le-am impletit. Am suprapus cele doua impletituri. Am uns cu ou batut si le-am dat la cuptor potrivit.
Mad, mamica de Robert Stefan (09.09.2007) [url="http://www.flickr.com/photos/9465085@N07/sets/72157603778104053/"]Mutrite de Robert [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Sim, eu n-am gasit pachet de 500 gr , ci de 350 de la montebanato. am pus foile cite 3 alaturate pe fundul tavii, ca erau mici. pe fund am pus un rind asa brute, nefierte ne-nimic si desi am turnat sos B deasupra au iesit f tari si uscate, nu s-au imbibat bine cu zeama, nu se puteau minca. Am facut sos b cu 1l de lapte .c a ai zis tu ca inghit mult lichid foile dar si asa mi se pare putin. restul straturilor le-am fiert inainte cam 8 minute ca sa se mai umfle si moaie, dar...s-au lipit intre ele si mi-a fost greu sa le desfac, s-au mai rupt. eu n-am asezat doar cite una, am pus2-3 una peste alta, nu stiu cum trebuia. Baanuiesc ca de fapt se pun doar cite una si straturi f subtiri de sosuri intre ele, ca sa iasa cum se vedea pe ambalajul pastelor. Ca eu am facut cum ai zis tu: sos, foi, carne, foi, carne, foi, sos b. Bine peste fiecare rind de foi am pus sos b abundent, dar ti-am zis, mi s-a parut insuficient. Nu prea am inteles la ce serveste faina din sosul bechamel, sa lege foile intre ele? am schimbat: am pus ulei de masline cind am calit carnea cu rosii si ceapa. Nu le-am fiert 30 min, eu ma avut o cutie de pasta de tomate, n-am gasit rosii in bulion,. Am fiert carnea putin inainte de a toca, si ma calit-o cu rosii si ulei si condimente doar vreo 15 minute. am folosit casacval simplu pt sosul b, nu parmezan. am copt cu folie, si fara... arata bine, o sa pun poze, dar gustul..nu mi s-a parut nemaiopomenit. Poate n-am facut eu cum trebuie. In rezumat, gustul foilor dupa preparar nu mi s-a parut deosebit, niste paste... si carnea mie mi-a iesitcam acrisoara, de la pasta de tomate probabil. mama de Cristian(05.01.2004) si Ana- Maria (05.09.2007)http://community.webshots.com/user/magdaz74 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112487
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Magda, sosul b trebuie sa fie subtire, ca sa il absoarba placile si sa se inmoaie. Eu nu fierb inainte foile de aluat, le pun asa cum sunt. Intr-adevar, pun cate un rand de placi, nu suprapun - le asez una langa alta astfel incat sa formeze un strat (cred ca ai inteles ce vreau sa spun [alcool]). Poate de aceea nu s-au inmuiat bine la copt, a fost mai mult aluat si nu a fost de ajuns sosul b dintr-un litru de lapte. Am mai facut si eu cu pasta de tomate, dar diluata in apa ca sa nu fie prea acru. Cand fac data viitoare, ne intalnim si iti aduc o portie ca sa vezi cum e. O sa fac si niste poze in timp ce o pregatesc, pe etape. Imi pare rau ca nu ti-a iesit ca lumea din prima, eu una cand patesc asa imi ia ceva timp sa ma mobilizez sa incerc iar. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara, fetelor, Ma scuzati ca ma bag nepoftita la voi in subiect. Sint si eu mamica unei dulcete nascute in septembrie 2007, deci sint oarecum indreptatita sa o fac [:D]. M-a intrigat reteta MagdeiZ (terina de ciocolata alba) si am ceva intrebari privitor la aceasta. Magda, dupa ce prepari desertul, il torni undeva (intr-o forma) si il lasi la intarit? Cum anume servesti terina, taiata felii dupa racire sau asa spumoasa in cupe, sa fie mincata cu lingurita? Ma gindeam sa o fac pentru niste musafiri. Multumesc [flo] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

natalia ,am vazut la tine la poze ,foarte multe imagini cu super preparate ,unde putem gasi retetele ? ne poti ajuta? arata superrrr. multumesc mult . BIKMARIAmamica de dulceata mica MARIA TEODORA (05-09-07) si de papanas maricel ALEX (14-07-96)[url="http://community.webshots.com/user/bikmaria"] Poze noi ,cu noi [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Maria, merci [flo]. Majoritatea retelor dulciurilor le gasesti [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115703"]aici[/url]. Pentru celelalte mincaruri am mai dat ocazional retetele in diverse subiecte, cind mi le-a mai cerut cineva. Daca te intereseaza ceva anume, spune-mi si-ti dau reteta. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Balbina
Buna seara, fetelor, Ma scuzati ca ma bag nepoftita la voi in subiect. Sint si eu mamica unei dulcete nascute in septembrie 2007, deci sint oarecum indreptatita sa o fac [:D]. M-a intrigat reteta MagdeiZ (terina de ciocolata alba) si am ceva intrebari privitor la aceasta. Magda, dupa ce prepari desertul, il torni undeva (intr-o forma) si il lasi la intarit? Cum anume servesti terina, taiata felii dupa racire sau asa spumoasa in cupe, sa fie mincata cu lingurita? Ma gindeam sa o fac pentru niste musafiri. Multumesc [flo] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Da, se pune la congelator, scuze, am uitat sa zic, o sa editez si acolo. Ce mi-a iesit mie nu se poate taia cu cutitul, nici dupa ce se pune la rece, ci se pune ca inghetata in cupe. binevenite completari. mama de Cristian(05.01.2004) si Ana- Maria (05.09.2007)http://community.webshots.com/user/magdaz74 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112487
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Magda, multumesc frumos. Bine ca ai facut si completarea cu ciocolata prea dulce. Am de gind sa folosesc frisca Milli sau Dorna, care nu e indulcita, spre deosebire de Hulala. Deci nu mai are rost sa o mai indulcesc, oricum va iesi f. dulce desertul. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu ness ci capucino 1. blatul 5oua 2 linguri apa 7 linguri zahar 7 linguri faina 2-3 buc ciocolata menaj(sau o ciocolata cu lapte) date pe razatoare -se bat albususrile spuma si se amesteca cu zaharul+galbenususrile+apa+faina+ciocolata--- se pun la copt in tava(compozitia este pt o tava mai micuta decat cea de aragaz obisnuita) 2.crema: 5 galbenusuri 12 linguri zahar 6 linguri lapte 1 margarina Rama 2 pliculete ness 2 pliculete capucino cu aroma de fructe de padure --se freaca galbenusurile+zaharul si laptele,dupa care le fierbi putin pe aburi pana se ingroasa ca o ciulama, se pune la racit, se mai amesteca din cand in cand. --se freaca margarina cu compozitia racita bine+ ness+cappucino si o intinzi peste blat 3. spuma: 5 albusuri 15 linguri zahar --se bat albusurile cu zaharul pe aburi, se raceaste putin si se pune peste crema. Prajitura se lasa 1.5-2 ore la frigider si apoi se portioneaza. POFTA BUNA Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Maria, mi-ai facut pofta de eclere [pofta]. Era o vreme (acum vreo 3 ani) cand faceam des. Nu foloseam spritzul, puneam cu lingura si le faceam rotunde. Pana una, alta, trebuie sa incerc prajitura ta cu branza si frisca si cea cu fructe de la Ana. Pana la urma cum e cu frisca - daca o fac din smantana cata smantana imi trebuie? Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...