Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc


Recommended Posts

SIM eu nu am folosit smantana ,dar cred ca tot 500ml ,am mai vazut la alte retete unde se specifica o anumita cantitate de frisca lichida sau smantana deci in loc de 5ooml frisca lichida poti pune 500 ml smantana . Cat despre eclere ,nici eu nu folosesc spritul ,eu fac bastonasele cu ajutorul unei pungi mai groase ,deobicei folosesc o punga de la lapte ,pun coca in ea ,o tai la un capat si fac bastonase ... Iti doresc spor la treaba si POFTA BUNA [pofta][pofta][pofta] BIKMARIAmamica de dulceata mica MARIA TEODORA (05-09-07) si de papanas maricel ALEX (14-07-96)[url="http://community.webshots.com/user/bikmaria"] Poze noi ,cu noi [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Sim, si eu fac eclerele tot cu lingura. De multe ori fac portie dubla de coca si le congelez. Stau super la congelator. Le decongelez, le fragezesc un pic la cuptor si le umplu. De sarbatori le folosesc pe post de aperitive. Le umplu cu creme de branza, salata de pui, de ton, etc. Legat de frisca, citisem eu undeva, sincer nu mai stiu unde, ca daca folosesti frisca lichida, trebuie sa bati fix jumatatea volumului pe care vrei sa-l obtii. Magda, eu fac lasagna ochiometric. Si o fac des pentru ca mananca si fitzoasa de fi-mea. Ii zice placintzica cu carne. Foi folosesc Montebanato. Sunt ieftine si bune. Inainte sa scoata ei foi, foloseam Barilla. Ma uscau de bani si nu sunt cu nimic mai bune. Foile nu le suprapun, pe cat posibil. Si le folosesc tot brute, adica nefierte. Am incercat si eu sa le fierb o data si mi s-au lipit de a trebuit sa le arunc. Daca sosul e prea acru, nu te sfii sa pui zahar. Ii taie acreala imediat. Natalia, de multe ori am salivat pe langa deserturile tale! Nu vrei sa vii cu dulcetzica ta la noi la dulceturi si papanasi , macar in vizita? Poate iti place si ramai[:D] Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ana, esti o draguta, multumesc pentru invitatie [flo]. Nu stiu insa daca o voi onora, desi mai citesc uneori subiectul. Si asa pierd mult timp la calculator in timpul zilei, mi-e ca daca ma mai bag la un subiect, o sa incurc ziua cu noaptea. [:D] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url]
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump. [:D]
[url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mincare in stil oriental cu piept de pui si mango (ananas) Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 1 piept de pui, 1 mango sau citeva bucatele de ananas, 6-7 ciuperci, 1 morcov mic, 1 ardei rosu, 1 ceapa, 1 lingura sos de soia, usturoi, mirodenii, 1 lingurita ulei de masline virgin, 1 lingura vin alb. Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la macerat pentru 1-2 ore intr-o marinata preparata cu putin vin, sos de soia, usturoi, foi de dafin, cimbru, boabe de piper. Se inabusa toate ingredientele citeva minute pe tigaia de teflon adaugindu-le pe rind in urmatoarea ordine: ceapa taiata solzi, morcovul ras, pieptul de pui, ardeiul taiat fisii lungi, ciupercile taiate felii, cubuletele de mango(ananas) cu citeva picaturi de ulei de masline virgin. Se condimenteaza cu mirodenii: busuioc, ghimbir, oregano, piper negru sau rosu. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia si 1 lingura vin alb. Daca iti plac mincarurile mai picante adauga: cilly, boia iute, piper verde. Eu am incercat varianta cu mango si a fost super buna Betty78[mamica]de[copil]Mario-Alexandru 16 aug 2007 [url="http://community.webshots.com/user/sorana78"]pozele noastre[/url] [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxabu20070816_-22_.png"] asa creste bebe Mario[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CARTOFI FRANTUZESTI 700 gr. cartofi 4 oua 200 ml. smantana 1-2 lingurite unt 50 gr. pesmet Sare, piper Preparare: Cartofii necuratati de coaja, ii fierbem 30min. Dupa ce s-au fiert, se taie felii. Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare 5-6min. Se lasa sa se raceasca , se curata de coaja, apoi se taie felii rotunde. Intr-o tigaie punem untul si rumenim pesmetul 2-3 min. Ungem bine un vas care merge la cuptor , si asezam jumatate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi punem 2 oua taiate felii, presaram sare si piper. Procedam la fel si cu jumatatea cealalta de cartofi si oua, si presaram la fel sare si piper. Deasupra punem smantana si pesmetul rumenit in unt. Dam preparatul la cuptor pentru 15-20min. Se serveste numai cald. Poate fi un fel unic de mancare, insotit de o salata, dar poate constituii si o garnitura la peste sau peparat din carne. Mentiuni: Se serveste numai cald. Poate fi un fel unic de mancare, insotit de o salata, dar poate constituii si o garnitura la peste sau peparat din carne. Si astia sunt foarte foarte gustosi....am papat pana nu am mai putut Betty78[mamica]de[copil]Mario-Alexandru 16 aug 2007 [url="http://community.webshots.com/user/sorana78"]pozele noastre[/url] [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxabu20070816_-22_.png"] asa creste bebe Mario[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Betty, yam, yam, cartofii frantuzesti sunt preferatii mei. Ii fac cam o data pe saptamana[:D]. La noi mai are trecere si un alt fel cu cartofi, un fel de gratin. Eu fac reteta asta ochiometric, asa ca va dau indicatii orientative. oricum, e extrem de simplu. O sa ii zic Gratin de cartofi cu costitza Faceti un piure de cartofi. Cantitatea depinde de cate persoane sunteti. Eu, pentru noi (trei suflete), fac cam din juma' de kil de cartofi, cu unt si lapte, ca tot omu'. In timp ce fierb cartofii, fierbeti si cate un ou de caciula. Ouale se curata si se taie jumatati. Taiati cubuletze cam 150 gr costitza afumata, kaizer, sunca sau ce va place (ideea e sa fie un pic afumata, si o jumatate de ardei gras. Caliti costita si ardeiul intr-o lingura de unt. Cine o duce mai bine cu stomacul, poate cali si o ceapa rosie taiata fin. Eu zic pas la ceapa. Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se amesteca piure-ul cu costita calita, ardeiul si grasimea din tigaie. De adauga un praf de nucsoara, sare si piper dupa preferinte, cimbru uscat (asta da tot farmecul). Se amesteca bine, se pune compozitia in forma unsa, se pun deasupra jumatatile de ou (se adancesc un pic in piure), se rade cascaval, parmezan, mozzarella sau ce aveti prin frigider in strat generos si se da la cuptor pana se rumeneste (cam 20 min la 200 grade). La noi asta e una din cinele preferate. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ana o sa incerc si eu cartofii tai gratinati, ca doar sunt la cura de slabire [:D]...vai ce bine suna Betty78[mamica]de[copil]Mario-Alexandru 16 aug 2007 [url="http://community.webshots.com/user/sorana78"]pozele noastre[/url] [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxabu20070816_-22_.png"] asa creste bebe Mario[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si acum alta reteta pe care am gasit-o tot pe forum si care este dementiala....mie personal nu imi plac cam nici unele dintre ingredientele de mai jos, mai ales ananasul si brocolli...pur si simplu le urasc, dar in combinatia de mai jos sunt nemaipomenite....Va stept cu pareri: Broccoli cu piept de pui Ingrediente necesare pentru 4 portii 3 broccoli 15 masline 1 piept de pui fiert 200 g telina 1 cutie mica compot de anans 2-3 linguri ulei 2 mere 3-4 linguri nuci macinate Mod de preparare reteta: Se fierb cele 3 bucati de broccoli in apa cu sare, se scurg, se desfac in buchetele mici si se pun intr-un castron. Se scot bucatile de ananas din compot, se scurg bine si se calesc usor in ulei, apoi se pun la racit. Peste broccoli se adauga, pieptul de pui taiat in bucatele, telina cruda data pe razatoarea mica, bucatile de ananas calit, merele taiate cubulete si maslinele taiate feliute. Pe deasupra se presara nuca macinata. Se serveste imediat. Salata de rosii, dovlecei si vinete Betty78[mamica]de[copil]Mario-Alexandru 16 aug 2007 [url="http://community.webshots.com/user/sorana78"]pozele noastre[/url] [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxabu20070816_-22_.png"] asa creste bebe Mario[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Of, Betty, tot in offside m-ai prins. N-am ajuns inca in Carrefour sa iau ananas. Deci trebuie a iau mai mult[:D]. Prestam, presta, mai ales ca mie imi place broccoli. Sa vad ce-o zice Miruna. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...