Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc


Recommended Posts

ALBA CA ZAPADA FOI: - 2 oua; - 11 linguri zahar pudra; - 11 linguri lapte; - 8 linguri ulei; - 1 plic amoniac Dr. O; - zahar vanilat, coaja lamaie. CREMA:- 1 l lapte; - 10 linguri zahar ; - 6 linguri amidon; - 1 ½ pachet unt - zeama de la 2 lamai FOI: - se amesteca la mixer ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul treptat. - se adauga faina, vanilie si amoniacul stins si se framanta cu mana pana nu mai este lipicios. Se imparte aluatul in 4 si se intind 4 foi, care se coc pe rand pe dosul tavii pe hartie de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu se umfle foaia. Se coace 5-7 min. CREMA: - 750 ml lapte se pun la fiert cu vanilie si coaja de lamaie; - se amesteca amidonul cu zaharul si apoi cu 250 ml lapte turnat treptat (sa nu fie cocoloase); - se toarna treptat laptele fierbinte peste compozitia de amidon. Se strecoara compozitia obtinuta (sa nu ramana coaja de lamaie). Se pune la foc, se amesteca mereu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe 5 min. Se da la racit. Cat mai este calduta se adauga untul taiat bucati. Se pune zeama de lamaie cand s-a racit complet. Compozitia se repartizeaza intre foi. Peste ultima foaie se pune o coala de hartie, un fund si greutate de aprox. 5 kg. Se lasa 12 ore. Se taie romburi, se pudreaza cu amestec de zahar pudra cu zahar vanilat. Variante: 1. Se imparte crema in 3; o parte se lasa asa, iar in celelate doua se pune cacao. Asamblare: foaie, crema cu cacao, foaie, crema alba, foaie, crema cacao, ultima foaie. 2. Se poate folosi o crema din nuca macinata amestecata cu frisca. 3. Se face crema din: 250 g zahar, ½ l lapte, 4 linguri gris, 1 pachet unt, o cana nuci macinate, vanilie. Se procedeaza astfel: cele 250 g zahar se caramelizeaza pe foc mic; dupa ce s-a topit tot zaharul turnam laptele si se lasa pe foc mic pana se dizolva tot zaharul in lapte. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca usor pana fierbe grisul. Se da la racit. Cand s-a racit- se adauga untul frecat, nuca macinata si vanilie. Se omogenizeaza bine crema si umplem foile. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ana, doar trebuia sa le caut, nu sa le si scriu. Mama le tine electronic retetele si am si eu documentul ei [:D]. Baga si retete de fursecuri, mai ales daca se fac usor. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chinezoaice Ingrediente: 200 g zahar tos, 200 g zahar pudra, 200 g unt, 100 g faina, 3-4 linguri cacao, 200 g nuci macinate, 6 oua, 1 ciocolata menaj In vas perfect curat se freaca spuma untul cu zaharul tos. Se bat albusurile spuma, se amesteca cu nucile macinate, apoi se adauga compozitia de unt, faina si cacao. Se toarna compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Intre timp se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul pudra. Cand prajitura este coapta, se scoate din cuptor si se intinde compozitia de galbenusuri cu zahar pudra si se da din nou la cuptor. Cand e gata – se scoate, se rade ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si inca 2 retete si gata. Prima e super testata si f gustoasa, a doua abia am gasit-o si vreau sa o incerc. Bastonase cu ciocolata si nuca 300 g unt, 100 g zahar pudra, vanilie, 1 ciocolata, nuci macinate, 350 g faina, putina sare, gem caise. Se freaca zaharul cu 250 g unt, sarea si vanilia pana se obtine o crema. Apoi se adauga faina si se framanta bine. Coca obtinuta se tine la frigider 30-40 min. Se taie bucati mici de aluat, se fac suluri subtiri, care se taie de 4-6 cm. lungime si se preseaza in lungime cu furculita pentru a se forma adancituri proeminente. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor la foc potrivit 15-20 min (sa nu se rumeneasca). Cand sunt reci se lipesc cate doua cu gem. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu cu restul de unt (50 g). Se inmoaie ciupercutele cu un capat in aceasta crema de ciocolata, apoi se dau prin nuca macinata. Alta crema: 100 ml. lapte, 50 g cacao, 250 g zahar, 1 ciocolata mica se amesteca bine si se pun la foc mic pana clocotesc. Se ia de pe foc, se adauga 200 g unt si se amesteca pana la omogenizare. Bile de cocos la cuptor Aveti nevoie de 200 g cocos, 200 g zahar, 2 oua. Se amesteca totul. Se formeaza bilele si se pun in tava neunsa sau pe hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mic, tava se pune sus. Sunt gata cand se rumenesc usor, se scot din tava cand s-au racit. Se poate folosi nuca de cocos colorata, are efect. Vreau sa ii fac sotului in culorile Stelei, sa vedem ce zice [:D] Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cornulete cu nuca si vanilie Prestate ieri, iesit super Ingrediente: Faina 280 gr Zahar 80 gr Nuci macinate 100 gr Unt rece 200 gr Zahar vanilat 2 pliculete Zahar pudra 2 linguri 1. Se framanta un aluat din faina, 70 gr zahar, nuci si unt rece. Daca aluatul este prea sfaramicios , se mai adauga apa rece. Se formeaza rulouri de 3 cm diametru si se dau la rece 1 ora. 2. Se incinge cuptorul al 180 grade. Din rulouri se taie felii groase de 1 cm. Se formeaza cornulete care se aseaza pe tava tapetata cu hartie. Se coc 15 min. 3. Se amesteca zaharul vanilat cu restul de zahar tos si zaharul pudra. Cornuletele fierbinti se trec prin zahar imediat. Eu am pus cam 100 gr zahar. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri Hilda cu gem Astea nu le-am facut inca, le prestez azi, dar n-am dat gres cu ele ani la rand. Ingrediente: Aluat: Faina 200 gr Zahar 80 gr Unt 120 gr Galbenus 1 Sare Glazura: Migdale macinate 150 gr Zahar pudra 200 gr Miezul de la ½ baton de vanilie Albus 1 Coniac 4 lingurite Gem de zmeura 4 linguri Zahar pudra 1. Se framanta aluatul, se infasoara in folie transparenta si se da la frigider o ora. 2. Se prepara o compozitie cremoasa din migdale, zahar pudra, miez de vanilie, albus si coniac. 3. Se intinde pe planseta o foaie de aluat si se decupeaza cerculete. Se aseaza pe o tava cu hartie de copt. Se spriteaza crema de jur imprejur. 4. Se coc 12 min la 180 grade. Se scot si se umplu cu gem. Se mai coca poi 5 min. Se scot si se pudreaza cu zahar. Nu va cramponati de gemul de zmeura. Am folosit to felul de gemuri si sunt la fel de bune. La fel si cu coniacul. Merge la fel de bine si apa[:D]. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ana, cred ca e reteta pe care o cautam. Am mancat la cineva la Bacau niste cornulete ffff bune si cred ca astea sunt. Edit: la cele cu nuca ma refeream. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti trufe 100 gr ciocolata taiata 50 gr unt 75 gr zahar praf un varf cutit de sare 2 oua mici esenta vanilie 100 gr faina 10 gr cacao 0,5 lingurita rasa praf de copt 90 gr zahar praf (pentru pudrat) Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine. Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt. Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore. Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf. Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele. Am pus fix o tableta de poiana cu lapte, rupta in patratele. Compozitia iese moale, moale. Am tinut-o la frigider mult mai mult de doua ore, si n-are nimic. Cand am format bilutele am luat cu lingura. Se intind tare in tava asa ca le trebuie spatiu intre ele. Dar arata bestial si sunt ciocolatoase rau. Ies cam putine, in jur de 25 buc. Ma bate gandul sa mai fac azi o portie. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by slippers76
Sim, daca n-ai timp, macar crema de la alba-ca-zapada. Am niste foi gata facute. Nu stiu nici chinezoaica si nici budapest. Multumesc mult si in avans. Sa-mi spuneti daca vreti retete de fursecuri, daca mai aveti timp si de astea. Ma duc sa vopsesc ouale. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
yo, yo vreau fursecuri ca nu prea am dimp de altceva, mercic. Mama de papanash Andreiutz ( 2.10.2007 )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...