Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc


Recommended Posts

metoda de vopsire oua de Pasti tot pe forum am gasit-o si o aplic si eu: La aceasta metoda ies mult mai bine ouale cu coaja alba, ies mai frumoase si culorile apropiate de cele ale hartiei, cele maronii se combina cu culorile si ies un pic deformate ca si nuanta (dar tot frumoase). procedeul e simplu, ouale spalate bine (eu cu bicarbonat le spal) puse la fiert in apa rece cu sare (daca le puneti in apa fierbinte si ele sunt reci se vor crapa). Fierte la foc f f mic. Apoi imediat (ma rog, cand va permite la mana, sa nu va ardeti) le puneti in hartie. Decupez dreptunghiuri de hartie (astfel incat dreptunghiurile sa fie pe dimensiunea oului, sa puteti infasura oul complet in ele) si intr-o farfurioara de la cescuta de ceai pun otet. Trec dreptunghiul de hartie creponata prin otetul acela apoi asa ud il infasor pe ou (sa nu inmuiati f f tare hartia, doar o treceti prin otet un pic, ca altfel se rupe). Pun ouale pe un gratar la uscat. Cand hartia de pe ele s-a uscat complet, o inlatur si ung ouale cu un servetel inmuiat in unt topit sau ulei (sau slanina daca aveti). Ies superbe! Mama de papanash Andreiutz ( 2.10.2007 )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Sim, la reteta de alba ca zapada, in loc de amidon, se poate pune praf de copt? Astia nu au aici amidon si ma gandesc ca ptr asta e, ca sa creasca blatul. Nu stiu ce sa zic cu cornuletele, mie mi se par cam migaloase, ma refer la taiat si dat forma,nu am mai facut fursecuri.[:)] Una alta am vopsit ieri [url="http://good-times.webshots.com/photo/2826795240101695809ZJhZvl?vhost=good-times"]ousoare[/url], am facut o salata beuf iar acum am scos de la dezghetat foi de vita si carne de pui, sa fac niste sarmalute, dar dupa ce venim de la gym. Pana atunci, spor la treaba, mamicilor si un pupic dulce si o [url="http://good-times.webshots.com/photo/2063565910101695809uTIJcA"]floricica[/url] de la noi! Nana, [mamica] Andrei Stefan ( 26.09.2007) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112396&whichpage=1"]Povestea nasterii fluturasului![/url]
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nana, inlocuieste amidonul cu faina. Amidonul se foloseste pt ca e mai usor si mai fin decat faina si ies blaturile mai pufoase. Poate un pic mai putina faina decat era original amidonul in reteta. Dar nu cred sa nu gasesti. Cauta cornstarch. Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ana [pup] si multumim mult! Ousoarele sunt facute cu vopsea din Ro, mi-a trimis mama [;)] Nana, [mamica] Andrei Stefan ( 26.09.2007) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112396&whichpage=1"]Povestea nasterii fluturasului![/url]
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nana, a spus bine Ana, poti folosi faina. Daca vrei, o intreb pe mama cam cata faina trebuie pt ca sunt sigura ca a mai facut si ea cu faina pe vremea lui Ceausescu. Ouale au iesit frumos, dar mai frumos ti-a reusit cozonacelul din spatele lor [pup] Ana, multam de retete, cred ca alea cu nuca sunt primele pe lista. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si acum, pentru Papanash, retetele de pasca. PASCA CU ALUAT DE PANDISPAN (1) –tava rotunda - 6 oua; - 6 linguri de zahar; - 6 linguri faina - 1 praf de copt stins; - mirodenii - o portie de 500 g branza Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga faina si praful de copt stins. Din aceasta compozitie se pune 1/3 in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Jumatate din compozitia ramasa se amesteca cu branza pregatita ca pentru o pasca obisnuita (branza amestecata cu 2 oua, 3 linguri de zahar, mirodenii, stafide) si se toarna in tava. Ultima parte se toarna deasupra. Se da la cuptor, este coapta cand se desprind marginile. Cand este coapta se scoate de la cuptor si, optional, se face cruce in mijloc cu nuca de cocos, de asemenea se presara nuca de cocos si pe margini. PASCA CU ALUAT DE PANDISPAN (2) –tava dreptunghiulara 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile cu un varf cutit de sare, se adauga zaharul pe rand (in ploaie) si se bate continuu sa se topeasca zaharul. Se adauga mirodeniile, galbenusurile de ou si apoi- pe rand- cele 8 linguri de faina si praful de copt. Prepararea compozitiei cu branza: 750 g branza de vaci, 3 oua (albusurile batute separat), un varf cutit de sare si 5 linguri de zahar, mirodenii dupa gust. Branza scursa bine se faramiteaza cu o lingura de lemn (cel mai bine la mixer, se obtine o pasta fina) si amestecati cu albusul spuma si celelalte ingrediente (sare, zahar, 5 galbenusuri, mirodenii). Se pune hartie de copt in tava. Se toarna 1/3 din compozitie in tava, restul se amesteca cu branza si se toarna peste prima compozitie din tava. Se lasa la copt in cuptorul bine incins la foc mic. PASCA CU SMANTANA Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, esente. Se procedeaza ca la pandispan (vezi la retetele de mai sus). Se pune compozitia in tava rotunda pe hartie de copt si se da la cuptor pentru 15 min. Crema:1 kg smantana (scursa pe tifon asezat pe faina de porumb), 4-5 galbenusuri, zahar (dupa gust- de obicei-o cana), stafide, facultativ- 2 linguri faina. Crema se pune peste blat si se lasa la cuptor la foc mic aproximativ 2 ore. Anul asta o sa fac pasca dupa prima reteta. Vroiam si cu smantana, dar m-am hotarat sa fac tiramisu in loc. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sim, te [pup] si te imbratisam cu drag. Pupici si pentru tizul nostru cel dulce.[pup] Nana, [mamica] Andrei Stefan ( 26.09.2007) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112396&whichpage=1"]Povestea nasterii fluturasului![/url]
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta de tiramisu - am pozat direct revista, daca nu intelegeti ceva nu ezitati sa ma intrebati. http://www.flickr.com/photos/15009148@N07/2445419189/in/photostream/ http://www.flickr.com/photos/15009148@N07/2445419253/in/photostream/ Edit: pentru ca am mai facut inca o data si nu a iesit la fel de buna din cauza piscoturilor, m-am gandit sa va spun cu ce fel de piscoturi si mascarpone am facut prima data cand a iesit cu mult mai buna decat ce am mancat in cofetarii. Piscoturi am luat din Selgros unele HIG la 200g in ambalaj portocaliu, iar mascarpone Exquisa la 500g. Sim, mami de [copil] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107323"]Stefan[/url] (25.08.2007) [url="http://stefan07.blogspot.com/"]Blogul lui Stefan[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115973"]Mamicile gatesc[/url] Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac dupa reteta urmatoare si iese garantat: TIRAMISU Crema - 2 galbenusuri - 80 gr zahar pudra - 250 gr branza mascarpone - 200 gr frisca Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga Mascarpone si se amesteca din nou. La sfarsit se adauga frisca, se omogenizeaza bine totul si se baga la frigider. Blatul - piscoturi - 1/2 l cafea - rom In cafeaua neindulcita se adauga rom dupa gust si se raceste bine. Se inmoaie piscoturile in ea si se acopera cu crema. Nana, [mamica] Andrei Stefan ( 26.09.2007) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112396&whichpage=1"]Povestea nasterii fluturasului![/url]
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...