Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sirop din fructe de padure/mure fara conservant?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

reteta ca reteta, dar daca zici ca vrei sa excluzi conservantul inseamna ca iti doresti si o metoda de pastrare pe masura, ca daca e cu conservant, mai face el din treaba asta.... dupa ce gasesti reteta de sirop si il faci... incearca cu sterilizatul ca la compoturi, dulceturi si alte alea... banuiesc ca asa se pot si pastra pe termen indelungat (eventual depozitatul sa fie mai la rece, nu chiar la temperatura camerei - caci la noi asta se reduce acum de ex. pe la vreo 30 grade in casa si 40 pe-afara... canicula peste tot! [q]) dar nu ma bate ca vin cu presupuneri, m-am trezit vorbind in miez de noapte in loc sa ma duc la culcare [iartama] karligutza sunt mamica [url="http://b1.lilypie.com/gtUMp3.png"]Adelutei[/url] [bis]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ah, scuze pt.off-topic... iar nu m-am dus la culcare [:D] am dat click pe pozele din semnatura ta, hmmmm... mi-au trecut prin cap asa: frumos, frica, salbatic, copilasi dragalasi, pe furis (misterios).... singuratate, vechi, departe.... deci? un amestec de senzatii care m-au dus cu gandul la tine ca fiind ce fel de persoana? [:D] trebuie sa investighez; ai talent la facut poze, ai aparat bun, dar ai si 'materiale' (oameni, natura si clipe) SENZATIONALE!!! asta asa ca sa nu raman cu vorba nespusa... deja sunt curioasa despre tine pentru ca mi-a placut oarecum combinatia de stari... ma man'ca desh'tele sa scriu si iaca scriu [:D]... [flo] karligutza sunt mamica [url="http://b1.lilypie.com/gtUMp3.png"]Adelutei[/url] [bis]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pot sa-ti spun cum am facut eu si anul trecut si anul asta si nu se strica.reteta o am de la mama mea, e verificata ani in sir, si e f.simpla: se iau fructele (au am facut de capsuni si zmeura) si se pune apa capt compot, si fierbi 5-10 min catr sa iasaculoarea si mirosul din fructe. apoi se strecoara sa ramana doar compotul acela, si la 1 kg de compot adaugi 1 kg de zahar si foerbi lichidul respectiv pana se ingroasa . sper ca am explicat cat ce cat coerent
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Karliguta, da, sterilizate le vreau (uite asa cum spune si Liliann). P.S. M-a amuzat ce-ai insirat in legatura cu pozele, multumesc. Pe care o vezi tu "fricoasa"[:D], vorba copiilor? Liliann, multumesc. Cam cata apa pui, imi poti spune mai exact? Cam asa cat sa le acoperi in cratita sau mai multa? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML iti scriu reteta dupa care face mama mea de ani de zile sirop de zmeura/mure (din ala de trebuie sa pui apa peste el, ca la sifonariile din vechi) Deci, fructele nu se spala, se zdrobesc cu mina/facatorul de piure intr-o cratitza si se lasa minim 24 de ore, se mai da cu lingura prin cratitza cand ai drum prin dreptul ei... In acest timp se separa de la sine sucul de coji si seminte. Dupa cele 24-48 ore, maglavaisul rezultat se strecoara printr-un tifon, bine-bine, si la fiecare litru de suc rezultat se adauga 1,25 kg zahar si 1 gr de sare de lamaie. Se pune amestecul intr-o oala inalta si se fierbe, se spumeaza intre timp pt ca face f multa spuma si apoi se pune fierbinte in sticle si se termostateaza (la culcunica) sau se sterilizeaza, la alegere. Sta si 2 ani de zile si e buuuun, bun. Monica [gravi] 37+ si [URL="http://good-times.webshots.com/album/562868935MXklZv"]gargaritza[/url] Nancy [fetita] [URL="http://good-times.webshots.com/album/562869472rlhHru"]bunurile gargaritzei[/URL] [url="http://community.webshots.com/album/563120974YJCQVp"]camera gargaritzei - cuibul e gata[/url] [:D] "If you are unware of your choices, then you have none"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am si eu o reteta. pui intr-o sticla (de sticla) sau un borcan cam de 2 litri un kg de fructe de padure (poti incerca si cu ele amestecate, fragi, mure, zmeura) pe care le-ai spalat introducandu-le in apa multa (nu sub jet de apa ca se fac direct pasta), le scoti frumos cu o paleta cu sita, ma rog, ai inteles...peste cantitatea asta torni un kg de zahar tos, pui capacul si astepti...se obtine o solutie saturata si dupa cateva zile incepe sa se decanteze siropul. poti pune, just in case, una-doua tablete de aspirina, oricum nu fac rau dar s-ar putea sa faca bine. vei avea toata iarna si primavara viitoare un sirop natural cu vitamina C foarte aromat si bun la multe.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...