Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sirop din fructe de padure/mure fara conservant?


Recommended Posts

Boticelina, Roxana, multumesc mult! La fel, Manon! Cred ca am sa iau sfaturi si de colo, si de dincolo. Adica am sa le spal (gasesc mereu tot felul de painejenei si goange mici pe ele), dar am sa le fac fara conservant si poate ca am sa le combin cu zmeura, eventual capsuni. Si cred ca in loc de sare de lamaie am sa pun cateva rondele de lamaie. Are ceva? Minunat, multumesc! Si mai va intreb una, ba chiar doua. Daca le congelez si le scot apoi cand strang mai multe, oare merge? Intreb pt. ca le culeg de pe camp si nu se coc toate odata (nu cred sa stea tinute la frigider). Ce mai faceti cu siropul? Baut cu apa minerala, la clatite, cu inghetata? Am uitat ceva? P.S. Ce-ti mai face gradina superbissima, Boticelina? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ml, binenteles ca merge sa le congelezi pina se aduna o cantitate mai mare. Sarea de lamaie e corector de aciditate, se pune ca sa nu se zahariseasca melanjul. Daca nu ai mai bine pui zeama de lamaie, nu rondele intregi fiindca coaja lamaii are uleiuri eterice iar pielitele sunt amare, stiu io, sa nu compromiti rezultatul. Gradina e in floare [;)], acum e sezonul coacazelor si agriselor [:D] Monica [gravi] 38+ si [URL="http://good-times.webshots.com/album/562868935MXklZv"]gargaritza[/url] Nancy [fetita] [URL="http://good-times.webshots.com/album/562869472rlhHru"]bunurile gargaritzei[/URL] [url="http://community.webshots.com/album/563120974YJCQVp"]camera gargaritzei - cuibul e gata[/url] [:D] "If you are unware of your choices, then you have none"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by manon
am si eu o reteta. pui intr-o sticla (de sticla) sau un borcan cam de 2 litri un kg de fructe de padure (poti incerca si cu ele amestecate, fragi, mure, zmeura) pe care le-ai spalat introducandu-le in apa multa (nu sub jet de apa ca se fac direct pasta), le scoti frumos cu o paleta cu sita, ma rog, ai inteles...peste cantitatea asta torni un kg de zahar tos, pui capacul si astepti...se obtine o solutie saturata si dupa cateva zile incepe sa se decanteze siropul. poti pune, just in case, una-doua tablete de aspirina, oricum nu fac rau dar s-ar putea sa faca bine. vei avea toata iarna si primavara viitoare un sirop natural cu vitamina C foarte aromat si bun la multe.
Manon,eu nu am inteles dupa ce s-a decantat siropul nu strecuram siropul? Se pastreaza asa fructele+siropul?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Interesante retetele, am doar o singura intrebare, scuze de nestiinta dat nu am mai practicat pana acum, cum se sterilizeaza borcanele ? Se intampla chestia aceea cu infasuratul borcanelor cu capac in ziare care apoi sunt puse la fiert ? Anca si Sasha Nazdravani de Aug-Sept. 2003 "Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by boticelina
Ml, binenteles ca merge sa le congelezi pina se aduna o cantitate mai mare. Sarea de lamaie e corector de aciditate, se pune ca sa nu se zahariseasca melanjul. Daca nu ai mai bine pui zeama de lamaie, nu rondele intregi fiindca coaja lamaii are uleiuri eterice iar pielitele sunt amare, stiu io, sa nu compromiti rezultatul. Gradina e in floare [;)], acum e sezonul coacazelor si agriselor [:D] Monica [gravi] 38+ si [URL="http://good-times.webshots.com/album/562868935MXklZv"]gargaritza[/url] Nancy [fetita] [URL="http://good-times.webshots.com/album/562869472rlhHru"]bunurile gargaritzei[/URL] [url="http://community.webshots.com/album/563120974YJCQVp"]camera gargaritzei - cuibul e gata[/url] [:D] "If you are unware of your choices, then you have none"
[floare3] pentru sfaturi (am sa pun atunci zeama). Nu mai am rabdare sa congelez, asa ca voi completa cu capsuni si il fac zilele astea. Am cules ieri numai 300g (sper sa mai adaug cateva maine; este, de fapt, zmeura neagra salbatica; murele abia acum incep sa capete culoare rozulie; repet si cu mure, daca imi iese bine cel de acum). Ah, mi-ai facut pofta cu coacazele si agrisele! Spor la treaba! P.S. B.nica... pt. poze... multumesc. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

poti sa-l strecori, e foarte usor, dar poti si sa lasi fructele inauntru ca oricum nu mai poti face nimic cu ele. eu am incercat (dupa ce am strecurat siropul) sa pun niste alcool sa scot...ceva, o zmeurata..., ma rog, sa "refolosesc" resturile si nu a iesit nimic pentru ca tot parfumul si gustul au ramas in sirop. asa ca nu m-am mai preocupat sa-l strecor. oricum, fructele nu plutesc in sirop, se aduna ca un conglomerat si separarea e foarte usoara.
quote:
Originally posted by b.nica
quote:
Originally posted by manon
am si eu o reteta. pui intr-o sticla (de sticla) sau un borcan cam de 2 litri un kg de fructe de padure (poti incerca si cu ele amestecate, fragi, mure, zmeura) pe care le-ai spalat introducandu-le in apa multa (nu sub jet de apa ca se fac direct pasta), le scoti frumos cu o paleta cu sita, ma rog, ai inteles...peste cantitatea asta torni un kg de zahar tos, pui capacul si astepti...se obtine o solutie saturata si dupa cateva zile incepe sa se decanteze siropul. poti pune, just in case, una-doua tablete de aspirina, oricum nu fac rau dar s-ar putea sa faca bine. vei avea toata iarna si primavara viitoare un sirop natural cu vitamina C foarte aromat si bun la multe.
Manon,eu nu am inteles dupa ce s-a decantat siropul nu strecuram siropul? Se pastreaza asa fructele+siropul?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Sasha.p
Interesante retetele, am doar o singura intrebare, scuze de nestiinta dat nu am mai practicat pana acum, cum se sterilizeaza borcanele ? Se intampla chestia aceea cu infasuratul borcanelor cu capac in ziare care apoi sunt puse la fiert ? Anca si Sasha Nazdravani de Aug-Sept. 2003 "Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".
Pt. ca si eu am anumite semne de intrebare legate de metoda, uite ce am gasit despre sterilizare, etc.: http://www.avantaje.ro/index.php?a=159 P.S. Am uitat... am citit altundeva ca daca nu ai gratar de pus pe fund, merge sa le infasori si in prosoappe vechi si sa pui altul dedesubtul lor. Va rog sa ma corectati, daca sunt bazaconii. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...