Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

incompatibilitate Rh


Recommended Posts

Imi cer scuze pentru deschiderea unui noi subiect dar n-am reusit sa ma lamuresc cautand in arhiva. Problema este asa. Fac FIV in august, am Rh negativ, sotul pozitiv. Am avut un avort la 20 de ani si nu am facut vaccinul respectiv anti D. Ce fac? Trebuie sa fac ceva inainte de FIV sau voi avea de furca in caz ca raman gravida? Sunt total in ceatza, nu inteleg nimic vizavi de ceea ce pot sa fac inainte, daca este ceva de facut, vreo analiza care sa determine acesti anticorpi. Pls help daca stiti ceva despre asta cami
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

nu prea ai ce sa faci inainte de fiv, daca ramai insarcinata poate fi o problema, depinde la cate sapt. ai facut intreruperea de sarcina si ce rh ar fi avut. este un subiect cu vreo 3 capitole despre rh-ul negativ cred ca la odiseaa sarcinii. Cazul cel mai rau: daca au aparut deja anticorpii trebuie urmarit cum cresc pe parcursul sarcinii si facute ecografii. Cat timp nu depasesc 1/256 este relativ ok, daca sunt probleme medicul poate decide nasterea inainte de termen, posibil cu transfuzii la copil pentru schimbarea sangelui. Nu exista tratament din pacate, singura solutie ar fi daca anticorpii au crescut rapid si nu se poate declansa nasterea sa se faca transfuzii intrauterine care iarasi din pacate nu se fac in romania. Eu am gasit cel mai aproape la Viena. Este posibil sa nu ai nicio problema, eu am plecat de la val 1/32 la 10 sapt. , in mod inexplicabil a ramas constanta valoarea, si am nascut la 37 de saptamani iar copilul nu a fost afectat desi avea rh pozitiv. Poate ai noroc si copilul are rh negativ si nu mai sunt probleme. Este posibil chiar daca sotul tau are rh pozitiv. Poti sa citesti mai multe la subiectul rh negativ.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am rh negativ, sotul pozitiv iar MIHNEA CARE ESTE FACUT TOT PRIN fiv ARE RH-UL MEU NEGATIV. pE PARCURSUL SARCINII MI-AM MONITORIZAT ANTICORPII PTR RH SI PTR GRUP SANGUIN PTR CA ERAM IN INCOMPATIBILITATE SI CU SOTUL SI DE RH SI D EGRUP SANGUIN SI DUPA NASTERE AM FOST VACCINATA. Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel Esentele tari se tin in sticlute mici.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Inseamna ca sotul tau are rh pozitiv heterozigot adica +- ceea ce inseamna ca poate avea copii cu rh negativ. Din pacate sotul meu este ++ iar sansele de a avea copil cu rh negativ sunt mai mici decat sa castigam la loto :(. Dar in principiu pentru o mamica fara intreruperi de sarcina sau transfuzii cu rh pozitiv nu sunt probleme la prima sarcina.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

psj cum se face sa afli chestia asta cu hererozigot sau homozigot? cum se numeste analiza si unde se face? E doar o statistica , nu? Nu poti fi sigur de nimic nu? Eu am o intrerupere de sarcina dar cred ca pana in 8 saptamani, nu mai tin minte se intampla acum 14 ani dar sigur era mica, imi amintesc ca m-am dus imediat cum nu mi-a venit CM-ul, doctorul n-a putut sa vada sarcina ca era prea mica si m-a chemat saptamana urmatoare. Am inteles ca la o sarcina mica exista sansa sa nu te izoimunizezi... Eu am AB IV negativ si sotul A II pozitiv deja imi fac mari probleme desi din ce-am mai citit , sarcinile atent monitorizate au fost duse la capat cu bine cami
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La institutul de hematologie de pe dr. felix, in spate la filantropia, acolo l-a facut sotul meu. Da, e doar o statistica, adica nu-ti spune nimic concret, daca ii iese +- macar poti sa speri ca aveti sanse de 50% sa aiba copilul rh negativ dar nu stiu cat te ajuta, poate doar psihic. De ce nu-ti faci titrul de anticorpi acum? Stiu ca parerile sunt impartite dar in principiu ar tb. sa vezi daca ai anticorpi sau nu, nu doar in sarcina, chiar daca acum poate sunt mai mici valorile. Daca sunt absenti te mai linistesti. Important e sa gasesti un ecografist bun, banuiesc ca deja ai aflat ca tratament nu prea exista in Ro.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...