Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cartofi Noisette


Recommended Posts

Am mancat ieri pe Litoral pentru prima data..si mi-au placut foarte mult... Aveti o reteta?Cum se prepara? Sorana [zana][gravi]20+ si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Hai..bucataresele....nu se poate sa nu stie cineva!Pleaseeeeeee Sorana [zana][gravi]20+ si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor eu parca am vazut astfel de cartofi la raionul de congelate unde sunt si cartofii pai. Cred ca sunt ceva cartofi mai speciali dati prin ceva oua,nuca c-am asa ceva.
[url="http://tac.families.com/ezb/1060265.png"][copil]Varsta Maya Maria (19.09.2006)[copil]
[/url]
[url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574"][zana]Povestea zanei Maya Maria[zana]
[/url]
[url="http://community.webshots.com/user/gonghy"][foto]Poze cu noi[foto]
[/url]
[url="http://dctimisoara.blogspot.com/"][cit]TIMISOARA,IMPREUNA![cit][/url]
"Fericirea este o minge de fotbal,cand este aproape o lovesti cu piciorul,cand este departe alergi dupa ea!!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca si cu nuca. Mie mi s-au parut piure facut bilute si rumenit putin in ulei.Da ma gandesc, dacafac asa..se tine piureul sa-l fac bilute?Nu se desface in tigaie? Sorana [zana][gravi]20+ si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

lorellay, In reteta obisnuita ( aia de facut in casa...) se fierb pina aproape sa fie gata cartofii in coaja ( dar se poate si fara, ies ceva mai pufosi fara), se zdrobesc bine ca un piure, se asezoneaza, se amesteca apoi cu albus batut, se modeleaza bile, se tavalesc prin pesmet auriu, dupa care se prajesc in ulei incins . Vezi deci ca albusul e cel care tine "bilele". Nu ma intreba de cantitati, eu am facut o singura data si am pus din ochi, mai mult m-a interesat sa fie usor de rotunjit la mina... Un mic secret e sa lasi mult cartofii sa se raceasca inainte si lasata la rece dupa zdrobire, pentru ca pasta de modelat sa fie ceva mai tare si albusul sa fie bine batut. Extra, eu am adaugat si praf de ceapa uscata ( ceapa maruntita, uscata si data prin risnita) fiindca imi place gustul foarte mult). De altfel si pe punga de pommes noisette congelati scrie compozitia ( potatoes, vegetable oil, salt, egg white powder, stabiliser E464, dextrose, spices), unde o sa observi ca pe linga reteta de baza, exista si alte "ingrediente" specifice alimentelor ambalate, conservate, congelate. Iata: http://www.ex.farmfrites.pl/product.php?pid=18 Eu am facut o singura data dupa exact reteta scrisa de mine mai sus dar fiind prea migaloase de facut, bilutele ...mi-a pierit cheful pentru a doua oara chiar daca au iesit excelente ca gust. Ma gindeam intr-un timp sa mai fac ( pentru musafiri) si sa adaug si putin parmezan in compozitie ( asta le-ar lega si mai bine) dar...inca nu mi s-a ivit ocazia... si oricum nu ar mai fi noisette...deja e alta reteta. De vazut noisette congelati am vazut ( de la mai multe firme) dar nu am cumparat. Sper ca te-am ajutat un pic. Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Super....abea astept week-endul sa ii pregatesc...imi "ploua" in gura numai and ma gandesc la ei... Sorana [zana][gravi]20+ si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut..super..cativa mi s-au desfacut la prajit si i-am facut cam maricei..dar au iesit super.Si nu am gasit pesmet auriu, doar alb dar aratau foarte bine. Buna reteta.... Sorana [zana][gravi]21+ si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da..am pus doar albusul batut bine.Piper nu am pus, doar sare. Sorana [zana][gravi]21+ si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
V-a trecut pofta de cartofi noisette??!!.....caci.. pe langa ce a spus daniela_B (piure+albus)..eu pun intr-adevar si parmezan si rad si branza telemea (si ce branzeturi mai am prin casa..asa ies diferiti, de fiecare data)...se dau prin pesmet si se prajesc. daca se desfac la prajit adaug 1-2 linguri de faina..si iar la prajit cu ei...chiar ca mi s-a facut pofta..nu am mai facut de secole... [pup] edit - piureul trebuie sa fie mai tare (se scurg bine cartofii).. nu se fac cu blenderul..ci cu paleta aia speciala de piure (cu zdrobitorul)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...