Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (6)


Recommended Posts

Laura, torturile le-am acoperit cu frisca, unul-am ornat cu buttercream(trandifirii ca frunzele sunt din frisca) iar celalalt cu flori din pasta de lapte praf...se si vede ca nu sunt din buttrecream.[dual]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Vero, tare frumos e blogul tau, asa, plin de...prospetime![cool] Intr-adevar, se vad clar florile din pasta de lapte praf, nici un buttercream nu va arata mai bine pe un tort[^] Ultimii trandafiri sunt superbi, frumosi si delicati[il] Afara e o vreme cam nasoala, insa, culmea, eu cu psihicul stau mult mai bine[;)] Asta inseamna si chef de prajiturit, eeee? Dupa ce termin ce am de lucrat azi[alcool] Lyly si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

veronica, scuze, m-am uitat la pozele de la torturi inainte sa postezi acolo si retetele, abia dupa aceea , am vazut ca le postasesi deja [pup]cumva marginea de la unul din torturi este cu duiul 67? lyly, asa te vreau! hai, o prajiturica merge;eu am achizitionat un compas pt un tort sah, sa vedem daca o sa mai am starea de spirit sa-l fac; anasia si [copil] Alessia Anca(14.08.2006)
[url="http://sonia.as.ro/"]o sansa pentru Sosonica[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Veronica, ai cumva o reteta de Somloi galuska? Am vazut ca intreba cineva pe alt topic si mi-am adus aminte ca am mancat de doua ori prajitura. O data aici la cineva, dar nu mi-a prea placut pt ca pusese rom cu galeata, si o data in Ungaria, la popasul de granita cu Austria. Ala a fost mortal. Daca nu ai, am vazut ca sunt pe internet, poate ma incumet si incerc in weekend una. Sa-l pun pe sotul meu sa mi le traduca.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, uite reteta Somloi galuska Ingrediente Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, zahar vanilat, 2 linguri cacao Crema nuci: 100 g unt, 100 g nuci, 200 ml lapte, 1 lingura zahar, 1 lingura rom, 1 lingura faina, 1 pumn de stafide inmuiate in rom. Crema ciocolata : 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura zahar, 100 g unt, 1 lingura faina, 2 linguri cacao Glazura : 300 ml frisca, 100 ml lapte, 1 lingura rom, 100 g zahar, 2 linguri cacao Preparare : Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F). Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie. Se imparte compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 min. sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit. Crema de nuci se prepara amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom si punandu-se toate acestea la foc mic, tinandu-se pana incepe sa fiarba. Se da la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, se presara stafidele si se acopera cu celalalt blat. Pentru crema de ciocolata, se amesteca laptele cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao. Se pune la foc foarte mic, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa. Nu lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Lasati sa se racoreasca putin, apoi intindeti pe suprafata prajiturii si puneti la rece. Cand crema s-a intarit, taiati prajitura in mici patrate si puneti-le pe un platou (farfurie). Amestecati laptele cu 50 g zahar si rom si turnati peste prajitura. Decorati cu frisca. Inainte de servire, amestecati zaharul si cacaoa ramase cu putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnati peste frisca. uite si sursa http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6783&pid=86093&mode=threaded&show=&st=& Criss si Alex (11.05.2003)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...