Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (6)


Recommended Posts

Hildegard, ajuta-ma te rog cu vreo 2 retete de praji de post.[flo] Daca stii vreuna cu fructe uscate (gen aia nutritiva) arunca cu ea incoace[pup] anasia, cum de ti-a iesit frisca asa de faina? Ce ai folosit? Te intreb pe tine pentru ca Hildegard foloseste frisca de care eu nu gasesc la noi! Laura, sa-ti traiasca amandoi, atunci! Asaaa...vineri o fac si eu o praji mai ciudata. O combinatie din alte prajituri[^] Lyly si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

lyly, folosesc hulala si meggle, si pun exact cum a zis veronica, zahar pudra si smantana; de data asta am cam exagerat cu zaharul si era mai tare decat de obicei; anasia si [copil] Alessia Anca(14.08.2006)
[url="http://sonia.as.ro/"]o sansa pentru Sosonica[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly, uite ceva praji pe pe internet: Covrigei simpli · 200 g zahar pudra · 400 g margarina la temperatura camerei · 600 g faina · 1 plic vanilie sau 1 lingurita coaja de lamaie Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se modeleaza covrigei in forme diferite. Se coc la foc potrivit. Se pot lipi doi cate doi cu marmelada. Prajitura "Salam" · 250 g biscuiti populari · 250 g rahat · 150 g margarina · 250 nuci uscate in cuptor si rasnite · 3 linguri de cacao · 1-2 foi de gelatina (facultativ) · 4 linguri apa · 2 linguri zeama de lamaie · 1 lingura coaja de lamaie · 1 lingura rom In apa calda, in care s-a topit gelatina (daca exista), la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina. Se ia de pe foc si se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodenii. · Se rastoarna pe o planseta acoperita cu zahar pudra, de grosimea 1 cm. Se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Se da la rece si se serveste taiata rondele. Prajitura "Ziua si noaptea" · 12 linguri de ulei · 14 linguri de zahar · 14 linguri de apa · 18 linguri de faina · 2 lingurite de praf de copt · 1 vanilie · 2-3 linguri cacao · 1 cana de nuca macinata Se amesteca bine primele trei ingrediente cu mixerul. Se adauga faina, in care s-a amestecat praful de copt si vanilie. La sfarsit se adauga nuca. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie. Deasupra se toarna cealalta jumatate, in care s-a amestecat cacaoa. Prajitura cu nuci si dulceata de visine Ingrediente: 2 cani faina, 1 cana sifon, 100 ml ulei, 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiie, 1 cana nuca macinata, 1 pumn nuci taiate, 3 lingurite dulceata de visine, putina scortisoara, 1 lingura cacao Instructiuni: 1 ) Cernem faina, o amestecam cu sifonul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si uleiul. 2 ) Nuca macinata o amestecam cu cacaua si scortisoara, apoi cu nuca taiata si dulceata de visine, pe care le punem in aluat. 3 ) Compozitia obtinuta o coacem la un foc potrivit. 4 ) Dupa ce s-a copt o taiem si o pudram cu zahar. Prajitura de post cu nuca Aveti nevoie de: 1/4 cana de ulei, 1- 1/2 cana de zahar, 2 cani de apa, 3 cani de faina, 3-4 linguri de gem, 1/2 de cana de nuci pisate, 1 praf de copt si o lingurita de bicarbonat stins, 3-4 linguri de cacao, o sticluta de rom, un varf de sare. Pentru prepararea compozitiei se amesteca toate ingredientele: uleiul, zaharul, apa, faina, apoi gemul, nucile pisate, cacaoa, romul, sarea si praful de copt si bicarbonatul stins pana se face o compozitie omogena. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si apoi se toarna toata compozitia si se pune la cuptor. Dupa ce s-a copt la foc domol, se pune deasupra o glazura formata din: 12 linguri de zahar, 7 linguri de apa si 3 linguri de cacao. Se toarna calduta peste prajitura. Prajitura se taie in patrate mici sau romburi si se orneaza cu nuca de cocos. Trigoane cu nuca Ingrediente: 1 lingura cu miere, 100 g zahar, 300 g nuca macinata, 300 g pesmet, 1 lingurita scortisora Mod de preparare: Se pun pe foc 250 ml apa. Cand apa incepe sa fiarba se adauga mierea si zaharul si se mai lasa timp de 5 minute. In acest sirop se pun nucile, pesmetul si scortisoara. Se ia o foaie de placinta, se unge cu putin ulei si se aseaza deasupra ei o alta foaie. Se taie foaia atat pe verticala cat si pe orizontala formandu-se mai multe patratele. Pe fiecare patratel se pune umplutura si se impatureste, formandu-se un trigon. Se baga la cuptor pana se coc. Se pot servi ca atare, sau insiropate cu un sirop obtinut dintr-o cana cu apa, 200 g zahar, 4 linguri miere, un praf de scortisora care se fierbe timp de 5 minute. Prajitura De Post Ingrediente 30 linguri apa calda, 30 linguri faina, 15 linguri zahar, 15 linguri ulei, un praf de copt, jumatate lingurita amoniac stins cu otet, 2 linguri cacao, 2-3 linguri gem sau dulceata, nuci cit mai multe. Preparare Se amesteca toate si se coace prajitura intr-o tava bine unsa cu ulei sau margarina. Aici mai gasesti: http://www.practic.ro/index.php?id=1912&sapt=2&luna=11&an=2005
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

lyly, uite o prajitura care mi-a placut f mult, cred ca tot de la veronica am luat-o sau de la dulciuri de post Prajitura de mere cu glazura-reteta luata din revista practice DE POST Ai nevoie de: -1/2 kg mere - 200 g faina -200 g zahar - 150 ml ulei - 1 lingura amoniac - coaja de la 1 lamaie - alte esente cum procedezi: cureti merele, le dai prin razatoare si apoi le amesteci cu zaharul, uleiul si faina. adaugi amoniacul, coaja de la lamaie si enetele, amesteci foarte bine si pui totul intr-o tava pe care o dai la cuptor.Cat timp se coace se face faci glazura din 100 g margarina, 12 linguri zahara, 1 lingura apa, 3 linguri cacao. Cum procedezi: pui toate ingredientele intr-un bol pe foc si le lasi pana se topeste zaharul. Scoti tava cu prajitura si torni glazura peste ea. O lasi sa se intareasca si apoi o tai cu un cutit inmuiat in apa calda. anasia si [copil] Alessia Anca(14.08.2006)
[url="http://sonia.as.ro/"]o sansa pentru Sosonica[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly imi pare rau pentru ce s-a intamplat cu baietelul. Atatia copilasi bolnavi, doamne ma ingrozesc de cate ori vad copii bolnavi de cancer, copii care mor. In alta ordine de idei, fetelor, m-ar interesa o crema de iaurt buna de tot. Copilasul meu adora tortul diplomat cu piscoturi, si ii plac in general prajiturile, insa am observat ca nu-i plac cele cu crema de unt. Acum la sfarsit de saptamana am facut doua torturi diplomat, nu le-am mai pozat pentru ca nu e nimic nou, aceleasi torturi pe care le fac de obicei si care le-am mai pus cu alte ocazii. Deci, as dori sa mai schimb reteta, si ma gandeam ca as putea folosi o crema de iaurt. Dar n-am facut niciodata si m-ar interesa una buna de tot. Merci. Criss si Alex (11.05.2003)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly, ce veste trista[:(]. D-zeu sa-l odihnesca! Criss, iaca o crema pe care am facut eu: Crema cu iaurt(de care vreti voi) -400 g iaurt de frcute(ananas, fruste de pdure, capsuni,etc) -1 cutie compot de ananas -2 plicuri de gelatina granule dr. otker -200 g frisca lichida. Se inmoaie gelatina in sucul de la compotul de ananas 10 minute.Se bate 200 g frisca. Se varsa iaurtul intr-o oala mica, se pune pe foc si peste se toarna gelatina umflata si se amesteca pana se topeste gelatina. Nu trebuie sa fiarba. Compozitia de gelatina si iaurt se amesteca cu frisca batuta si se da apoi totul la rece, la frigider. Se tine la frigider pana se raceste cat de cat. Crema racita putin intarita se varsa peste blatul in tava.Se pune celalalt. Se folosete o tava cu inel detasabil Tortul trebuie sa steie peste noapte la frigider. Se pot face mai multe straturi de crema, de ex. 2 creme, 2 blaturi.
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Azi m-a izbit vrednicia desi eram super obosita si am facut un tort cu mousse de banane si mousse de cioco cu menta!E la frigider,fac 13-14 pe langa el sa se inchege ca sa-l tai sa vad cum e! Va zic io daca il trec la dezastre culinare au ba! Lily imi pare tare rau! "La vita e bella" [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/561990338AvaDut"]Iarna pe ulita[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Hildegard
Lyly, ce veste trista[:(]. D-zeu sa-l odihnesca! Criss, iaca o crema pe care am facut eu: Crema cu iaurt(de care vreti voi) -400 g iaurt de frcute(ananas, fruste de pdure, capsuni,etc) -1 cutie compot de ananas -2 plicuri de gelatina granule dr. otker -200 g frisca lichida. Se inmoaie gelatina in sucul de la compotul de ananas 10 minute.Se bate 200 g frisca. Se varsa iaurtul intr-o oala mica, se pune pe foc si peste se toarna gelatina umflata si se amesteca pana se topeste gelatina. Nu trebuie sa fiarba. Compozitia de gelatina si iaurt se amesteca cu frisca batuta si se da apoi totul la rece, la frigider. Se tine la frigider pana se raceste cat de cat. Crema racita putin intarita se varsa peste blatul in tava.Se pune celalalt. Se folosete o tava cu inel detasabil Tortul trebuie sa steie peste noapte la frigider. Se pot face mai multe straturi de crema, de ex. 2 creme, 2 blaturi.
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Multumesc Veronika. Ma gandeam sa-l fac intr-o varianta asemanatoare cu diplomatul, adica sa folosesc piscoturile, ce zici? cred ca merge. Nu am tava cu inel detasabil, nici n-am vazut, m-am uitat la Auchan dar n-am vazut. Criss si Alex (11.05.2003)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...