Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (6)


Recommended Posts

quote:
Originally posted by Laura Takacs
Lyly, smantana grasa, dulce se refera? Ca pe aici e doar acra si asta dulce de facut frisca. Am cumparat iaurtul, daca nu mi-l mananca copiii poate ajung sa-l si fac. cel putin mi-am propus. Nu, nu am facut royal icing, dar am si reteta pt aia. Stau bine cu teoria, am un intreg dosar, pe care mi-l rotunjesc cu fiecare reteta pe care o posteaza Vero. [:D]
Nu, smantana grasa normala(adica acra), nu dulce. Nici mie nu-mi iese frisca din smantana dulce. De regula cumpar frisca lichida cu caragenan. La noi exista Alpa si Milli care nu au alti conservanti. Nu cumpar Hupla sau Hulala sau alte marci care au listoiul de E-uri pe ele. Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Aseara am facut sufleul de branza cu mere postat la acest topic, cu pesmet in loc de gris si fructoza in loc de zahar, caci am avut branza proaspata de tara. Copilului ii gatesc cu fructoza si reduc cantitatile fata de retetele originale. Oricum nu e fan dulciuri, ceea ce este bine, zic eu. Am si smanatana de tara, asa ca, o sa fac ceva cu frisca maine. Tortul kinder, spre exemplu. Krem a la krem sa mai astepte un pic...o fac in WE. Prafurile alea Ole nu se strica[alcool] Si am si nuca de la tara foarte buna, fara pic de rancezeala[^] Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly si Anasia, multumesc. Cat traiesc invat, nu? Aici se gaseste frisca lichida grasa pt batut, si vegetala gata batuta. Aia vegetala nu are gust tare grozav, doar calorii mai putine. Am gasit reteta de pasta de zahar, asta suna mai realizabila decat ce-am tradus eu. Pasta de zahar (reteta Adriana-forum culinar.ro) 450 gr zahar pudra din comert, 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr miere sau energizant(glucoza). Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva(atentie sa nu fiarba!) si se adauga mierea sau energizantul(se pot adauga si diverse arome). Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar daca e prea tare se adauga apa. Pentru a-l intinde se pot inmuia mainile in ulei sau se pudreaza cu amidon. Cantitatile din reteta acesta de pasta de zahar sunt potrivite pt un tort mai mic.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, reteta aceea o am si eu. Iar Adriana este o persoana tare draguta. Daca faci pasta cu colorant parca scria sa eviti folosirea amidonului, caci raman pete pe pasta. Adriana mi-a trimis si cartea Wilton in format electronic. Bine, ca a fost altcineva care i-a luat-o inante, adica anasia[pup] Reteta de royal icing am lua-o tot de pe culinar, parca Dora a postat-o.[;)] Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu reteta de royal icing tot de pe web site-ul Wilton o am, desigur. Cat priveste amidonul, eu pana acum tot amidon am folosit cand am intins pasta de zahar. Da, se "decoloreaza" putin, dar eu toate figurinele sau "foile" le ung dupa aceea cu "sclipici" amestecat cu vodka, sa fie mai lucioase. Asa ca petele de amidon dispar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna fetelor! scuzati absenta dar nu am avut acces la net.. vad ca prajituriti nu gluma...am facut in wk prajitura fanta si prajitura cu bezea si foaie sfaramata...ce sa spun au iesit super...ma gandeam oare nu ar merge si cu altfel de suc(prajitura fanta)..sa-i dai alta culoare ...nu stiu dar am sa incerc data viitoare. Am sa va dau reteta la prajitura cu bezea Prajitura cu foaie sfaramata si bezea foile: 4 galbenusuri 150 gr zahar 150 gr margarina 2 linguri de smantana 1 praf de copt stins 400-500 gr faina Galbenusurile se bat cu zaharul, se aduga faina,untul si smantana, praful de copt.Se amaesteca si se imparte in 3. Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul tavii. Crema: 200 gr unt 100 gr zahar 2 linguri de cacao 1/4 lapte vanilat o foaie sfaramata(bucati potrivite) optional se pot pune 2 linguri de fructe..eu personal nu am pus niciodata Bezeaua: din cele 4 albusuri cu 200 gr zahar, facute la baie de aburi Ansamblare: foaie 1 crema foaie2 bezea Se rade ciocolata deasupra.Se taie a doua zi hilde cum e prajitura desteapta? am ochit-o de saptamana trecuta dar nu am avut lapte...pe urma am uitat oricum trebuie executata beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fana, n-ai o poza la prajitura, s-o pun in index? Da, prajitura desteapta e foarte gustoasa. azi m-am florarit si inca m-ai am[alcool]: http://www.veronicascakes.blogspot.com/
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut si eu pana la urma pasta de zahar!Nu am prea stiut s-o intind in foaie frumoasa,deh prima oara[bang]da a iesit ceva...Mi-a mai rams crema de la tort si am tras si unul de biscuiti cu nuca prajita si macinata! "La vita e bella" [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/561990338AvaDut"]Iarna pe ulita[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...