Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Masina de facut inghetata acasa


Recommended Posts

Ati auzit cumva de asa ceva/Vreau sa achizitionez o masina de facut inghetata si m-ar interesa daca posesoarele unui astfel de aparat sunt multumite de el si daca da ce marca imi recomanda?.Vreau sa-i fac micutei mele inghetata in casa caci pe cea din comert o ocolesc datorita fel si fel de ingrediente care mai de care mai ciudate si mai periculoase pentru sanatate.Am incercat sa fac in casa dar nu e atat de reusita ca cea facuta in comert si sper ca o astfel de masina ma va ajuta sa obtin o consistenta cremoasa.Va multumesc de ajutor. Alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • 7 years later...
  • 2 weeks later...

Am ocazia sa ma contrazic, pe acelasi topic [:D]

Bine, nu propriu-zis, pentru ca acum mi-am cumparat masina de facut inghetata, dar alt model decat cel mentionat.

 

https://www.metro.ro/shop/ro/office/product/660769001001

E mai scump, dar are compresor. Ceea ce inseamna ca in 40 de minute poti avea ~ 800ml de inghetata, fara nicio preparare anterioara, pentru ca vasul se raceste singur. La aparatele mai ieftine trebuie pus bolul in congelator cu 10 ore inainte. N-are nimeni timp de asa ceva (adica eu n-am) [:D]

 

Asa arata o inghetata simpla (oua / smantana / zahar sau indulcitor / vanilie):

13217100_619886618177672_514575069454633

 

13173204_619886631511004_358370608307900

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pe vremuri (adica inainte de revolutie) faceam inghetata dupa o reteta gasita intr-o carte de bucate, tiparita inainte de a ma naste eu :-).

nu mai stiu exact cantitatile, stiu doar ca reteta era cu lapte, oua, zahar, cacao. pe vremea aceea ciocolata de casa, smantana sau frisca erau "rara avis"...

compozitia se amesteca cu mixerul, pe baie de abur, pana se transforma intr-un fel de spuma. apoi o puneam in cupe, la congelator. era foarte buna inghetata, cremoasa, fara ace de gheata.

daca nu uit, caut cartea de bucate si revin luni cu reteta respectiva, poate e cineva interesat s-o prepare asa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...