Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Usuca cineva fructe/legume la soare?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Usuca bunica-mea prune M!Ea are o "gratie"asa-i zice la noi,din lemn din ala impletit,le pune la soare si le acopera cu o panza subtirica!Facem iarna prune cu orez[pofta] "La vita e bella" [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cum se usuca fructele? Vreau si eu exact procedeul pls.! Sorana [zana][gravi]21+ si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] [url="http://www.totsites.com/tot/codrin"][Despre Codrin][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prunele se pun pe o tava, una langa alta, se da la etuva (un fel ce cuptor care are si ventilatie) cam 72 ore in 3 zile cu temp incepand cu 60 g si se creste progresiv. Uneori inlocuiesc samburele cu miez de nuca. Apoi se pot glazura in ciocolata, daca vrei. Mie imi plac doar cu miez de nuca. Dar nu orice fel de prune sunt bune pt deshidratare. Colo, mai pe la toamna, prin septembrie sunt prune cu continut ridicat de zahar care se preteza la asa ceva. Merele nu se curata de coaja, doar se taie in felii subtiri si se aseaza in tava.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa e trebuie sa fie f. subtiri feliutele sau sa fie un fruct mic. Eu am mancat ananas uscat, mere, dar pref. mele sunt bananele. Este un aparat de uscat fructe la quelle parca, nu ti-ar fi mai usor? Merge se usuci si legume, ciuperci etc. In cel mai rau caz le insiri pe ata (cu distante) si le lasi la umbra, sa se usuce incet. Apoi le iei si le pui in pungi de hartie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
citat din mesajul lui valentinag
Usuca bunica-mea prune M!Ea are o "gratie"asa-i zice la noi,din lemn din ala impletit,le pune la soare si le acopera cu o panza subtirica!Facem iarna prune cu orez[pofta] "La vita e bella" [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url]
Da, da, asa le vreau, la soare, Valentina. Acum pt. ca povestesti, mi-am adus aminte ca bunica de la tara avea ceva asemanator (dar din scanduri, parca) si usca fasole lunga galbuie pt. ciorbe pe ele. Dar nu mai stiu exact cum facea, nici macar daca le acoperea. Merge sa pun tifon peste ele? Banuiesc ca le intoarce din cand in cand si le pune noaptea inauntru?!... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
citat din mesajul lui april
Uneori inlocuiesc samburele cu miez de nuca. Apoi se pot glazura in ciocolata, daca vrei. Mie imi plac doar cu miez de nuca.
Ma apuca ameteala..., ce delicatesa! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
citat din mesajul lui Laura XXX
.. In cel mai rau caz le insiri pe ata (cu distante) si le lasi la umbra, sa se usuce incet. Apoi le iei si le pui in pungi de hartie.
Si asta imi place! Iar legumele tot asa se taie subtirel (sfecla sau alte radacinoase ar merge oare?)? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

da...da... acum imi aduc amine si eu! Sora bunicului meu, ii spuneam Alai (de la matusa, pe tatareste) usca ardei capia pentru iarna, pentru ardei umpluti. Ieseau atit de buni in ardeii uscati la soare! Lua ardeii capia care aveau si codita, nu ii taia, nu ii curata deloc. Lua un ac, cu ata de papiota cam in patru de groasa si insira ardeii. Pe fiecare ardei il innoda ca sa nu alunece unul in altul. Ii facea siraguri cam un metru jumate si ii innoda in cerc, ca o salba. Apoi ii punea sub streasina, sa fie afara, dar un pic la umbra. Cind ploua si noaptea ii lua si ii punea in magazie. Dupa ce se uscau, ii tinea in magazie sau ii punea chiar in bucatarie, agatati in cui! Poti sa faci aceeasi smecherie si cu ardeii iuti.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...