Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete pt. micul dejun


Recommended Posts

Voim sa vorbim putin despre ce pregatim la micul dejun (inclusiv in weekend sau in ocazii speciale). Noi in weekend mincam in voie, petrecem cam 2 hr la masa, citim ziarele, ne rasfatam. Mincam "brunch", un amestec de masa de dimineata si prinz. Problema e ca de multe ori nu mai am dei ca sa pregatesc. Ma puteti ajuta? Multumesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

uite ce pregatesc eu cand nu am timp, ptr micul dejun: tai cubulete fructe(capsuni, banane, zmeura), le pun intr-un bol de sticla, peste care adaug iaurt , zahar vanilat(daca iaurtul e dulce nu ai adaug zahar), miere de albine, adaug iar fructele, iaurt, si la urma o lingura de alune+seminte+nuci+frunze proaspete de menta pe care le rup in prealabil. e foaaaaarte satios si f sanatos. sau, mai fac o tentativa de omleta, pe care o servesc pe paine prajita unsa in prealabil cu unt. pun putin ulei de masline in tigaie, adaug doua oua, usturoi sare si piper.La foc mediu spre mare, amestec rapid timp de un min, astfel incat sa ramana pufoasa cumva... si asez omleta pe paine. Nikole,mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]albastrel[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi facem cam asa: Frittata...omleta terminata la cuptor (facuta in tigaie de fonta). Si aici bagi cam tot ce ai in frigider (legume si diverse carnite). French Toast cu diverse toppinguri (fructe, gem subtiat cu suc de portocale, etc) Pancakes. Eggs Benedict (doar cind am dispozitie de facut sosul respectiv si voluntar la spalat vase). Bagel cu lox (il fac in casa, ca-mi plac bucatele de salmon, nu doar o pasta ciudatica). (dar io-s mofturoasa cu bagels - cei mai buni sint la NY [;)]) Crepes, dar umplute cu chestii sarate, nu dulci: mixturi de brinza si chives, salmon afumat cu creme fraiche, brie si ciuperci, etc. Ma mai gindesc...ca acu mi s-a facut foame[}:)] Anamaria
"I used to be Snow White, but I drifted."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In primul rind iti trebuie o tigaita de fonta pe care o poti baga la cuptor incins. Bat ouale cu putin lapte, sare, piper si ce vreau in frittata in ziua respectiva (depinde ce gasesc in frigider): sunca bucatele, spanac, broccoli, rosie, ardei gras, marar, brinza (uscata, gen parmezan, manchego), etc. Torn in tigaia fierbinte (unsa cu ulei). Cind incepe sa se infoaie pe margini si devine "legata" putin, o bag in cuptorul incins (cam 375 gradeF). Cind nu mai este "runny" (nu stiu cum sa zic, cind este oul complet gatit) o scoti si o papi[:D] Anamaria
"I used to be Snow White, but I drifted."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by ocebine
In primul rind iti trebuie o tigaita de fonta pe care o poti baga la cuptor incins. Bat ouale cu putin lapte, sare, piper si ce vreau in frittata in ziua respectiva (depinde ce gasesc in frigider): sunca bucatele, spanac, broccoli, rosie, ardei gras, marar, brinza (uscata, gen parmezan, manchego), etc. Torn in tigaia fierbinte (unsa cu ulei). Cind incepe sa se infoaie pe margini si devine "legata" putin, o bag in cuptorul incins (cam 375 gradeF). Cind nu mai este "runny" (nu stiu cum sa zic, cind este oul complet gatit) o scoti si o papi[:D] Anamaria
"I used to be Snow White, but I drifted."

Aha, am inteles. Problema e ca nu am tigaie de fonta, dar am sa incerc sa mut omleta in vasul de yenna , si apoi o dau la cuptor. Vreau sa fac maine, sunt curioasa daca imi iese... si inca o intrebare:merge sa pun legume congelate?asta in cazul in care nu am timp sa stau la taiat legume(maine am o zi super plina, trebuie sa plec de dimineata de acasa) revin cu impresii, merci fain Nikole,mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]albastrel[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca merge in vasul de yenna pentru ca 1. Nu il poti incinge in prelabil si 2. Nu retine caldura suficient de mult ca si fonta. Legumele inghetate cred ca merg doar daca le dezgheti inainte (adica la temperatura camerei). Altfel coboara temeratura compozitiei prea mult si iese o ciorba. Anamaria
"I used to be Snow White, but I drifted."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De cind ma chinui sa fac frittata si nu am reusit. Mersi mult Anamaria. Noi duminica am facut o reteta turceasca memen (nemen)? Mie imi suna a M&M pt. 2 portii 1 jumate ardei rosu si 1 jumate ardei galben taiati cubulete. 1 ceapa mica taiata marunt 2-4 rosii taiate cubulete sau i conserva de rosii tocate 1-dovlecel mic (zucchini) taiat cubulete ulei de masline, sare, piper, cumin, busuioc. Intr-o tigaie incinsa prajiti ceapa pina devine aurie apoi adaugati ardeii si zuchini si prajiti totul la foc mici amestecind continuu vreo 2 - 3 minute. Adaugati apoi rosiile tocate si la urma busuicul si mirodeniile. In principiu ar trebui sa aiba suficient de multa zeama sa se coaca totul la foc scazut. daca nu adaugati apa si fierbeti inabusit pina cind se inmoaie legumele. Intre legume faceti loc cu lingura, ca si cum ati face un cuib si spargeti 2 oua in parti separate ale tigaii. Acoperiti si lasati citeva minute pina ouale devin ochiuri. Serviti ochiul cu garnitura de legume. e delicios.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

tanima_i2002 - [pofta] si noua ne facea mama paine din asta si o mancam pe nerasuflate. eu acum sunt obsedata dea dreptul de masline, le manc pe paine prajita (crema de masline) cu 2 fele de anchoa mai imi palac la nebunie rosiile cu cas dulce peste care pun putin ulei de masline si cateva frunze de busuioc proaspat **************************** Narcis George bobocel de cl I si Narcisa "Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...