Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pastele catolic-ortodox


Recommended Posts

Sa vb un pic de retete pt Paste, desi e cam tarziu pt catolici dar ce reusim, din fuga. Deci retete de pasca, cozonaci, metode de vopsit ouale si ce alte obiceiuri mai aveti, cum decorati casa cu aceasta ocazie? Eu aveam o reteta de pasca adaptata, se cheama prajitura cu branza fina, daca cineva are ingredientele exacte...please postati-o ca sunt disperata, vreau s-o fac de Pasti si cineva caruia i-am imprumutat caietul meu valoros de retete uita in fiecare zi sa mi-l aduca. Deci: PRAJITURA FINA CU BRANZA[biz]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu am o reteta de prajitura pe care o fac si de Paste: 3 oua 18 linguri zahar fin 18 linguri ulei 18 linguri faina vanilie, rom(esenta), un praf de sare, coaja de lamiie se amesteca toate cu mixerul se toarna intr-o tava mai inalta 500 grame brinza de vaci 3 galbenusuri zahar(cat sa fie branza dulce) stafide(obtional; eu pun doar daca vor copiii, mie nu-mi plac) 1 ceasca smantana coaja de lamiie, vanilie se amesteca toate aceste ingrediente si se toarna peste compozitia din tava apoi se presara un praf fin de gris deasupra(pentru a absorbi zerul lasat de crema de branza si a forma o crusta subtire) se coace cam 45 minute la foc potrivit se presara cu zahar pudra si se taie cind s-a racit Este foarte buna, dulce si poate inlocui cu succes pasca.[papica] Mihaela, mamaica Tatianei si a lui Mihai.[dual]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[hia]eu mai fac un aluat clasic de pandispan pe care il dau la cuptor si cind se umfla ii torn in mijloc o compozitie de umplutura pt. pasca:smintina +faina+oua,zahar ,arome,stafide sau clasica br. de vaci sau cacao+oua+faina +zahar+rom-pt. cea de ciocolata.ies niste prajituri delicioase ce se papa la fel ca si un tort(le coc intr-o oala de teflon inalta si rotunda). alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu sunt catolica si la noi nu se face pasca. De fapt, n-am auzit niciodata pe catolici sa obisnuiasca sa faca pasca.[flo]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/ "]
Veronica[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi tinem ambele "Pasti". Meniul: fi`mea vrea supa pe pui, salata beuf si chiftele si neaparat cremes restu` vor miel: ciorba, friptura, drob, tort Krem a la Krem eu voi presta praji cu foaia sparta ________________________________________ Daria & [zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2101180020059491989HUtsSY"]GIULIA(2004 08 16)[/url] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2720628280059491989seZdoY"]arta la 3,4 ani[/url] [url="http://family.webshots.com/photo/2304397830059491989URxETK"]Alba ca Zapada[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie imi place mult si drobul de miel. Organe de miel(ficat, rinichi, splina, inima, plamani) Ceapa verde 1-2 legaturi Usturoi verde 1-2 legaturi Verdeata,marar bineinteles Oua 4-5 buc. Condimente miel, sare si piper dupa gust Prapur, sau o foaie de placinta facuta in casa(apa, sare si faina) Se fierb organele de miel, se toaca(eu le toc cu satarul), se adauga ceapa, usturoiul si verdeata(taiate fin), ouale si se condimenteaza. Se amesteca totul bine, apoi se unge bine o forma(eu il pun in cele de cozonac). Se pune pune prapurul(arata ca o dantela) sau foaia in forma si se toarna compozitia apasand bine ca sa nu aiba goluri de aier. Il coaceti in cuptor pinase face auriu si se desprinde de marginea tavii. E delicios. Se poate face si cu vitel. Mihaela, mamica Tatianei si a lui Mihai.[dual] [cool]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si noi tinem de doua ori,intotdeauna am tinut si la Cluj. De la mine o reteta de Tort cu lichior de oua Pentru blat 140 gr ciocolata amaruie 75 gr.unt 6 oua 180 gr. zahar 100 gr.faina 50 gr. amidon 2 lingurite praf de copt 1 lingura cafea solubila Pentru crema si ornat 10 gr. gelatina 700 ml. frisca 260 ml lichior de oua 3 albusuri 40 gr. zahar 1 plic intaritor de frisca 6 linguri ciocolata rasa pentru ornat(oua,cuiburi,morcovi,iepurasi) din martipan,zahar sau ciocolata Ciocolata se topeste cu untul.Cuptorul se incinge la 175 de grade.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu zaharul si se inglobeaza ciocolata.Se bate albusul si se inglobeaza in compozitia de ou.Se toarna inauntru printr-o sita,faina,amidonul,praful de copt si cafeaua solubila si se omogenizeaza.Se toarna blatul intr-o forma imbracata in hirtie si se coace 30-40 minute. Se inmoaie gelatina.Se bat 400 ml. frisca.Se incalzesc 130 ml. lichior de oua si se dizolva inauntru gelatina.Se amesteca in restul de lichior.Albusul se bate cu zahar si se amesteca in lichior,impreuna cu frisca.Se da la rece 20 de minute. Blatul se taie pe trei nivele.Deasupra nivelului inferior se aseaza jumatate din cantitatea de crema si cel de-al doilea nivel,la fel si pe nivelul al treilea.Se da la rece 2 ore. Se bat 300 ml frisca impreuna cu intaritorul de frisca. Marginea tortului se unge un frisca si se presara ciocolata.Restul de frisca se spriteaza,in forme de raze,dinspre margine spre centru.Se aseaza pe tort elemente decorative. Pofta buna si Paste Fericit! [url="http://good-times.webshots.com/photo/2893520120070821106jGGEYe"]Tortul[/url] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2820427990070821106aAWPhH"]Felie de tort[/url] Anca,mami de doi nazdravani
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Anca, si eu am facut tort cu crema de lichior de oua, insa putin altfel: Un blat de ciocolata din 7 oua: 7 albusuri batute spuma + esenta de rom + 7 lg de zahar vanilat+7 galbenusuri+ 2 pliculete zahar vanilat, 3 lg de cacao, 7 lg de faina (ingredientele incorporate in ordinea asta; dupa ce am pus galbenusurile am pus si un plic de praf de copt dizolvat in suc de lamaie). L-am copt cam jumate de ora. Am insiropat blatul cu Whiskey Cream Liquour, apoi am pus capsuni in jeleu (1kg de capsuni proaspete cu 3 lg de zahar le-am pus pe foc pana s-a format niste sirop si am adaugat 4 foi de gelatina. Amestecul asta l-am pus peste blat. Crema din lichior de oua: 500 g de mascarpone + 500 ml frisca batuta bine si cam 300ml lichior de oua + 6 foi de gelatina dizolvate in suc de lamaine proaspat stoarsa. Zahar pudra am adaugat cam 200g. Am turnat crema peste jeleu de capsuni si am lasat la rece 2 ore. Am pus un strat subtire de frisca peste si am facut un grilaj din lichior de oua si sirop de capsuni. Abia astept sa vad ce a iesit[:D] Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004 [URL="http://community.webshots.com/user/danyce103"][foto][iepu]Alma[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/fonske1100"]poze noi[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/almaveuger100"]si mai noi[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/danielaveuger"]cele mai noi[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/fonsje103"]nou-noute[/URL], [URL="http://pg.photos.yahoo.com/ph/a_dana2000/album?.dir=d3c3&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/a_dana2000/my_photos"][foto]poze yahoo[/URL] [URL="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451"]Povestea Almei[/URL]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Anky, Danyce, multumim de retete, le-am salvat si musai sa-l fac. Clipe de viata, 2007: [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10"]Cercul vietii[/url] [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=21"]Hug me[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

traditional la unguri in dimineata de paste se manaca sunca fiarta cu ou fierte (nevobsite),cacao cu lapte si cozonac.Ouale vobsite le dam la baietii care vin cu stropitul.Vin la fete si le "stropesc" cu spray ,parfum iar ele ofera oul vobsit. eu oule le vobsesc cu coaja de ceapa ,de preferat de la ceapa rosie. Spal oule le pun la fiert cu coaja de ceapa si un pic de otet.Cand au obtinut culoarea dorita le trecut le usuc cu un servetel si le dau cu o bucata de slanina ,ca sa luceasca. cylyche [mamica] lui Eduard (16.08.2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...