Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturi si dulciuri, toate bune rau (21)


Recommended Posts

Miha, eu congelez prajiturile si torturile in casolete de plastic, intr-un singur strat. Le pun taiate felii in casolete, pun capac si bag la congelator, gata. Cind le decongelez, le las in frigider pentru citeva ore, sau direct pe masa, daca vreau mai rapid. Din experienta mea, se congeleaza excelent: tortul (prajitura) cu miere, alte torturi/prajituri din foi cu crema de frisca/smintina, brownies cappuccino, pandispanul. Monica, n-am mincat niciodata prajitura ceha de care zici, dar cehii fiind slavi, imi imaginez ca or semana retetele prajiturilor. Reteta de Medovik e ruseasca. Alina, nu e greu deloc sa intinzi atitea foi. Aluatul fiind ca plastilina, chiar se face usor, doar trebuie sa ai grija sa mai presari faina, sa nu se lipeasca aluatul de masa. Si se coc f. repede, cam 3-5 minute fiecare foaie, deci treaba merge rapid. Dar tu cunosti mai bine gusturile sotului tau, asa ca mai bine nu te risca sa faci ceva ce nu i-ar placea, altfel va trebui sa maninci tu tot tortul [:D] si nu e de glumit. O sa revin cu un mesaj in care sa pun reteta medovikului, sa nu trimit lumea sa scotoceasca prin subiecte vechi, sa o caute. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 196
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Tort Medovik (cu miere, adica [:)]) Pentru foi: 2-3 oua 1 pahar de zahar (200 g) 2-3 linguri pline cu miere 60 g unt (sau margarina) 1 lingurita cu putin virf de bicarbonat de sodiu faina cit cuprinde (cam 3-4 pahare) Pentru crema: 1.5 kg smintina fermentata (acrisoara) merge si smintina dulce de frisca, dar cu cea clasica foile se inmoaie mai bine, datorita continutului mai mare de zer 1 pahar zahar nuca macinata si/sau lamiie vanilie Intr-un ibric se bat impreuna ouale, zaharul, untul si mierea. Se pune la bain-marie si se amesteca pina incepe sa fiarba apa, iar zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum. Intr-un bol se pune faina (nu toata, cam 2-3 pahare), se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framinta si se adauga faina, cit sa iasa un aluat ca plastilina. Se imparte in 10 parti egale, care se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce. Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie subtire, cit e posibil de subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca. Se taie foaia cu o forma rotunda sau patrata (de ex. cu un platou), se ia de pe masa si se transfera pe tava (in care se pune hirtie de copt). Resturile de la taiat se pun si ele in tava, dupa ce se vor coace, se macina la robot, ca sa se orneze tortul cu firimiturile. Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), efectiv citeva minute, cit sa devina foaia auriu-maronie. Atentie, se ard foarte usor. Pentru crema se bate smintina cu zaharul si se adauga, dupa preferinte, nuca macinata sau lamiie data prin masina de tocat, sau vanilie. Pentru asamblarea tortului, se ung foile din belsug cu crema si se pun una peste alta. Nu se apasa cu nimic, foile se voi inmuia de la crema si se vor aseza ele singure. Resturile de blat coapte se macina in robot si se orneaza tortul cu ele, de preferat a doua zi. Eu am tapetat o oala cu folie si am asamblat tortul in ea, ca sa nu se scurga crema dintre foi. A doua zi am rasturnat tortul pe platou si l-am ornat. [url="http://home-and-garden.webshots.com/photo/2304732270080823175vKwrHu"]POZA[/url] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, da, exista si la rusi varianta cu crema de vanilie, ba mai mult, si cu lapte condensat. Eu aveam doar 1 kg de smintina, am facut crema din ea, si dupa ce am uns 2 foi, mi-am dat seama ca nu imi va ajunge, asa ca repede am deschis o cutie de lapte condensat (din aia de la tine [pup]) si am adaugat-o in crema. Nucile da, se potrivesc de minune la tortul asta. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Miha, laptele condensat e optional [:D] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Balbina
Miha, laptele condensat e optional [:D]
De parca asta m-ar consola...[:D] Maine imi trimit sotul la mag celor de la Strunga [;)] sa-mi ia smantana de aia BUNA BUNA. [:p]
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si foile le faci din seara asta?[yami] ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mama ce-mi faceti voi doua mie [:D][pofta] facem schimb? voi imi trimiteti smantana si eu lapte condensat [:D] am facut si eu smantana acum vreo 2-3 zile(smantana dulce+iaurt cremos+un pic de zeama de lamaie si un piiiic de sare) a iesit bunicica si aducea a smantana...asa ca poate ma "bag" si eu la crema asta [:D] deocamdata fauresc aluatul pentru colac secuiesc [:D] monica
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[pofta][pofta][pofta] Nati, ce bine arata tortul! Mai, eu nu mai vreau sa manac dulciuri, gata, trebuie sa slabesc [q] Si ca urmare, maine fac niste clatite pufoase si le umplu cu branza dulce si stafide [pofta]- dar numai daca am timp...... Oana, mami fericita de [bebic] Eric-Stefan (18 aprilie 2008) si [roker] Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005) [url="http://b1.lilypie.com/8ltZp3.png"]Bubu mic[/url] [url="http://b4.lilypie.com/NBXep2.png"]Bubu mare[/url] [url="http://community.webshots.com/user/oana_bubu05"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...