Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Placinte ca la placintarie


Recommended Posts

Fetelor [help] Am o prietena graviduta cu pofta de placinte din Ro din acelea prajite in ulei mult, ovale, lunguiete, umplute cu brinza sau varza cum se vind pe la chioscuri la placintarie. Stiti de care zic? Are cineva reteta? (nu retete cu foi sau de tip tarta sau strudel din acelea am vazut ca a mai fost un subiect) Va multumim!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

quote:
Initial creeata de Mindy prajite in ulei mult, ovale, lunguiete, umplute cu brinza sau varza cum se vind pe la chioscuri la placintarie.
Daca sunt prajite in ulei atunci sunt langosi sau gogosi. Aluatul e de gogosi iar umplutura: branza cu ou. Nu pot sa dau reteta fiindca "lucrez" ochiometric [:D] dar pe net gasesti multe retete. Alege una care sa-ti placa. Pofta buna. Placintele sunt coapte in cuptor. editare. http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13949/L-a-n-g-o-s-i-c-u-b-r-a-n-z-a/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Darria
quote:
Initial creeata de Mindy prajite in ulei mult, ovale, lunguiete, umplute cu brinza sau varza cum se vind pe la chioscuri la placintarie.
Daca sunt prajite in ulei atunci sunt langosi sau gogosi. Aluatul e de gogosi iar umplutura: branza cu ou. Nu pot sa dau reteta fiindca "lucrez" ochiometric [:D] dar pe net gasesti multe retete. Alege una care sa-ti placa. Pofta buna. Placintele sunt coapte in cuptor.
Merci mult, vad ca esti din Iasi, eu din Cluj. Probabil ca in anumite zone sint numite gogosi, dar la noi sint placinte. Se vind tot sub denumirea de placinte in oras. Gogosii sint alta mincare de peste. Nu ma refer la brinza dulce cu ou, e brinza aceea sarata burduf sau telemea. Nu am gasit pe net decit retete cu foi, acelea pt mine sint foietaje/sufleuri/tarte unii le numesc placinte. Se pare ca fiecare zona geografica are 'placintele' ei :)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mindy, in Basarabia se fac placinte cam cum descrii tu, numai ca se fac rotunde: se intinde aluatul in foi rotunde, pe mijlocul foii se intinde umplutura, apoi marginile se aduc spre centru. Se prajesc in ulei pe ambele parti, pina se rumenesc. Ca aluat merge cel de piine, adica dospit (preferatul meu) sau un aluat facut din orice lactat fermentat (lapte batut/acru, sana, iaurt + bicarbonat + faina si sare), sau aluat banal din faina, apa si sare. Se fac cu diverse umpluturi: brinza (uneori amestecata cu marar si ceapa verde, o nebunie), varza, cartofi, ceapa/praz + ou, visine, s.a. Ce pofta mi-ai facut, imi plac tare mult. Eu le fac mai rar, dar cind merg la ai mei acasa, mereu ma delectez cu placinte din astea. ------------------ Numai bine, Natalia, [url="http://b4.lilypie.com/CIzqp3.png"]Vlad[/url] si [url="http://b1.lilypie.com/9KLep3.png"]Vanda[/url] [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29"]meditind pe umarul lui tati[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Nataltza"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Balbina, te-ai oprins cam ce vreau! :) Moaaaaama alea cu brinza cozi de ceapa si marar sint o nebunie. Imi ploua in gura.. Da! - cred ca aluatul de paine ar merge. Merci mult. Ma gindeam ca o fi ceva aluat facut din oua sau mai stiu eu ce. Miine o sun pe mama sa imi zica un aluat de-a ei. Restu e umplutura si prajeala cum ai zis. se executa! la placinte inainteeeeee!!!! [grasa]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Criss75
Eu fac placinte insa in cuptor, pentru ca nu-mi plac prajite in ulei. Asa arata placintele cu varza, dar fac si cu branza. http://good-times.webshots.com/photo/2542081160102224540VzIaPP Criss si Alex (11.05.2003)
wow , arata fff bine.. si mama le mai facea asa citeodata ca sa nu faca fum in toata casa. Bunica le facea afara in cuptor de lut, ieseau mai uscate un pic dar f bune. Stateam la umbra unui nuc si mincam la placinte :)..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

500g faina 1lingura miere 1 cub drojdie 300ml lapte 75ml ulei floarea soarelui 1 plic finesse coaja de lamaie apoi se lasa la dospit 1 ora. pe masa unsa cu ulei se pun bucati rupte de aluat si se intind subtire,cu degetele unse si ele cu ulei. se pun la copt in tigaia cu ulei incins,intai pe o parte apoi pe alta. Sau 500 g faina 1 pachetele de drojdie uscata 1 lingurita zahar 1 lingurita de sare Am folosit cam 300 ml apa calduta. Se face aluatul. Într-un castron punem faina,în care facem o adîncitura.Frecam drojdia cu ceva apa calduta si lingurita de zahar.Turnam în adîncitura facuta în faina. Lasam la crescut vreo 10-15 minute,dupa care adaugam sarea si cîte putina apa si începem a framînta.Se lasa la crescut vreo 20 minute,la loc caldut. Dupa ce a crescut,luam cîte o mingiuta de aluat din castron(ne ungem mîinile cu ulei) si le punem pe un platou sau folie unsa cu ulei,pentru a nu se lipi. Înainte de a le arunca în uleiul încins,le dam forma langosilor..adica tragem de aluat într-o forma neregulata :D. Se pot umple cu ce vrei inainte de prajit. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...