Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Italian dandelions (= frunze de papadie)? Retete?


ML

Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui Adela99
de amareala nu poti scapa de tot, da' un pic daca tai nervurile mai mari care contin amareala, sau daca le pui in apa caldutza inainte de folosire. daca pui si sare in apa caldutza scapi si mai mult de amareala. da' de fapt amareala aia din nerv ii cea folositoare. Folositoare pt. sanatate (cum e la papadie pt. ficat) sau in amareala sta tot dichisul, gustul aparte? asa ca incearca cu apa caldutza. cum zice si principe amesteca cu alte sorturi de salata, feta, masline, felii de portocale, ridichi, ceapa, ridichi, rosii, ardei. si ulei si otet balsamic. chiar si curry. Daa, imi place curry, am sa incerc.
[url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b
Intr-adevar e rucola, mie imi place mult si o folosesc ( cruda) tocmai pentru gustul amarui care contrabalanseaza alte gusturi dintr-un preparat servit alaturi. Dupa parerea mea, asta e si ideea, sa fie amara ca sa "anihileze " o "iuteala", o "acreala" sau o "dulceata", in exces. Cel mai des o asortez brinzei ( pentru totdeauna marea mea preferata!) cu rosii cherry. Mare lucru in plus nu am de zis, dar pentru ca mi-a sarit in ochi ca, pe tine, la uleiul de masline, tot amareala te deranjeaza, cu scuzele de rigoare ca o sa fiu off topic si o sa folosesc demult banala wikipedia ( pe alocuri, nu chiar cea mai buna sursa...) te indemn sa citesti aici ca sa ne lamurim un pic ( foarte pic, mic pic[:)]) cum e cu "gusturile" ( si de ce nu "se discuta" ele[:D] ). http://en.wikipedia.org/wiki/Taste Probabil, gustul tau ( gustul bazindu-se pe "un" chemoreceptor, in strinsa legatura cu activitatea din creierul care preia informatia, o prelucreaza apoi transmite o "reactie" catre limba, in acest caz) este "setat", genetic vorbind, sa detecteze gusturile amare ca fiind si mai amare ...de aceea cred ca esti foarte selectiva, simti pe limba cel mai usor amar ca fiind ceva mai amar sau foarte amar. Nu stiu sa-ti explic ce inseamna asta ( adica as sti dar trebuie sa mai caut materiale sa te lamuresc, discutia ar deveni larga-larga si doar de principiu, nimic stiintific ...totusi sintem "la bucatarie"[:D]) dar de insemnat, inseamna ceva dar mai ales are legatura cu capacitatea extraordinara a omului -dar nu numai, si animalele mai putin evoluate se bazeaza, chiar si mai si, pe chemoreceptori- de a detecta cu ajutorul nasului si al limbii diverse substante care ii pot face sau nu, bine sau rau. Nu cred ca ti-am adus cine stie ce informatii iluminatoare in context DAR: exista o teorie conform careia atunci cind mirosul si gustul iti "spun" ca un aliment, o substanta, un lichid, orice ne-am pregati sa consumam sau sa folosim ( de pilda o crema) nu e chiar in regula ( nu ne place, nu ne dam in vint dupa ea, n-am prea minca-o) chiar si daca informatiile din exterior ne-ar zice altminteri, e mai bine sa ne bazam pe propriile simturi. Se pare, ca organismul nostru ne "vorbeste" cu ajutorul simturilor, ne spune ce e bine de facut si ce nu. Nu stiu daca m-ai inteles dar sper ca ti-am fost de ajutor, oricit de putin![pup] Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Ha, ha, stai ca m-ai facut sa-mi aduc aminte de L. de Funes in "Piciorus sau aripioara". Ei, in primavara am cules din padure niste frunze de papadie si le-am mancat cu ulei si zeama de lamaie. Nu mi s-au parut asa de neplacute ca astea. Dar vezi, erau tinere. Crista are dreptate, nu trebuia sa le las pana acum in gradina... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Crista, n-au floare. Cicoarea creste salbatica pe aici pe marginea drumurilor, dar nu cred sa fie. Seamana insa destul de bine cu rucola din poza Roxanei, dar nu sunt asa inguste si crestate (poate pt. ca au imbatranit...?, nici nu mai tin minte cum aratau in primavara). Uite, am sa le fierb, cum spuneti si voi si le rastorn peste spaghete. Pun si ardei iute. Roxana, Crista multumesc si pt. pizza/tarta!!! Mai, mai ce ma faceam cu ele, daca nu va intrebam? Pentru toate un [pup], abia astept sa vad ce iese!!! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Floricele au facut la mine aici prin luna iunie. Oricum cele care cresc spontan sunt diverse fata de cele sadite special care cresc mai mari cu frunze mai bogate si cred ca nici nu fac flori asa de repede ... cert este ca am sapat pe google si am gasit asta : http://www.yankeegardener.com/seeds/cicoria-catal-lg.html care mi-a intarit convingerea ca este vorba de cicoare... Si pt ca rucola are un gust nu atit de amar cit de intepator, specific, nu o poti incurca cu papadia in timp ce frunzele de cicoare au guist de papadie dar mai putin amaruie... aici cu frunzele alea care cresc mai in mijlocul buchetului si care sunt mai delicate si culoarea lor este vernil spre albicios, taiate in lungime pe fibra ca niste mici bastonase , puse in apa rece cu gheata se rasucesc usor ca niste zulufi.. scurse din apa uscate si condimentate sunt servite sub forma de salata specifica pe la Roma . Apreciata tocmai pt gustul amar. Frunzele pregatite asa ca pt paste se pot puen si pe o bucata de piine prajita / bruschetta ... Odata cu ele la fiert poti pune si un cartof taiat in bucati pe care apoi sa il strivesti in tigaie cind le vei "imprieteni" cu uleiul,usturoiul si ardeiul iute ...cartoful o sa le lege putin in plus le mai indulceste.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui crista-s
... Frunzele pregatite asa ca pt paste se pot puen si pe o bucata de piine prajita / bruschetta ... Odata cu ele la fiert poti pune si un cartof taiat in bucati pe care apoi sa il strivesti in tigaie cind le vei "imprieteni" cu uleiul,usturoiul si ardeiul iute ...cartoful o sa le lege putin in plus le mai indulceste.
Yummy, ce bunataturi! Parca n-ar fi cicoare, am sa le fac o poza in gradina zilele astea, asa de curiozitate, sa stiu ce mananc... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

crista, Dupa mine,tu in amandoua pozele ai rucola,cicoria are tulpina mult mai lunga,creste inalta. [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...