Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Italian dandelions (= frunze de papadie)? Retete?


ML

Recommended Posts

Principe sunt lungi poate nu se vede in poza trebuia sa imi pozez si o mina linga ele [:D]... deci astea au peste 25 cm. In ambele poze este aceeasi legatura/snop de cicoare ( cicoria) cumparat de la supermarket deci nu este planta salbatica. Rucola este asa cum spui tu cu frunze mici. Oricum gustul nu poate fii confundat rucola este unica poate cicoarea cu papadia sa semene, eu papadie nu am mincat niciodata si toata lume mi-a zis ca este extrem de amara ( poate si pt ca in Ro o mai culegeau si dupa ce inflorise si deci logic era batrina si mai amara). Unica problema pt ML este dupa mine dc ea are plantele astea spontane, crescute ca balariile sau le-a semanat din plicuri... caci dc sunt spontane si cicoarea ca si rucola au frunze micute care cresc insa in mod divers ( acum vorbesc din amintiri de cind in iunie mergeam la riu si ma asezam pe cite o rucola salbatica [:D] ). Rucola spontana /slbatica are toate frunzele la baza, pe pamint, si din mijloc creste un fir de tulpina subtirica cu o floricica mica galbena si poate mai ae niste frunzulite mici si ratacite pe aceasta tulpina dar majoritatea sunt la baza. Cicoarea salbatica are majoritatea frunzelor pe tulpina mai groasa si desul de puternica pe care cresc si florile in lateral, flori de culoare bleo .. Ml sa le faci poze si in gradina la ale tale... ps cred ca ne dam doctoratul in cicori pina la urma [:D][:D][:D]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

eu credeam ca tu ai pus poze cu amandoua plantele. rucula se mananca si aici,deobicei se vand in pungulite mici,iar cicoria in legatura ca si spanacul. [url="http://andreanum.wordpress.com/2008/02/08/bagajelul-de-amintiri/"]Mata Emma lupta iar cu cancerul[/url] http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true# http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite poza, in gradina (am mai multe.. in poza doar doua tufe). Sunt plantate, nu spontane (cei care ne-au dat semintele ne-au spus ca-s "italian dandelions"...): http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_5615.jpg [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

e cicoare mai !! un tip mai putin "decupat" pe marginea frunzei decit cel pe care l-am cumparat eu, dar tot cicoare e ! :-) De fapt se vad printre ele unele mai decupate , cu coltisori si altele mai putin coltoase ... oricum sunt mult mai proaspete decit cele din pozele mele si deci nu vor fii foarte amare. Nu poate fii confundata cu rucola care are frunzulite mici in comparatie cu sabiile astea :-) ca sa nu mai zic ca are un gust dar in acelasi timp si un miros deosebit ( rucola) cind rupi o frunza imediat se imprstie in aer ceva uleiuri volatile si simti parfumul specific pe care nu il mai are nici o alta buruienuta... cea salbatica ( rucola) pe care o gaseam eu la riu prin iunie doar dc ma asezam cu salteaua pe o planta si deci se strivea putin ii simteam mirosul patrunzator. Cicoarea nu miroase a nimic insa are un gust amarui cind o maninci... Eu zic sa le culegi si sa le incerci dc iti plac la gust. Le poti congela eventual usor oparite si scurse foarte bine ca sa le ai si la iarna in caz ca ai foarte multa..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, Crista! Da, unele sunt mai zimtate, altele nu. N-am mirosit-o la rupt si, da, frunzele sunt destul de inalte. F. buna ideea cu congelarea, nu cred sa le birui pe toate acum. Pe luni le gatesc. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

super abia astept sa imi spui ca ti-au placut ( eu sunt mare fan.. ) Si rucola imi place in salata dar cum al meu barbat e alergic nu o cumpar deci ramine numai varianta : maninc atunci cind iesim la crisma :-) sa spun ce am gatit eu ieri din cicoare ... ca acum tb sa le termin :-) am gasit o reteta americaneasca pe un site: mashed potatoes cu kale si m.am jucat putin cu ea inlocuid kale cu cicoarea mea [:D]... varianta mea : am pus in oala sub presiune cartofii curatati de coaja si taiati in 4 sau in 2 pe lung depinde cit erau de mari impreuna cu o mina de frunze din astea spalate bine ( ale mele sunt pline de nisip de zici ca au dormit pe plaja hahah ... ) taiate in 2 doar imi era frica sa nu se zapaceasca de tot la fiert si sa nu le mai gasesc in oala... Apa numai cit vreo 3/4 din cartofi + buruieni , de cidn sa ridicat siguranta zice 7 min la mine in cartea oalei pt cartofi , oricum dc nu sunt fierti poti continua fara capac sau cu capac inca 1-2 minute ... la mine n.a fost cazul. Le-am scos cu paleta forata si despartit, cartofii cu sare lasati separat si frunzele eu le-am mai tocat si le-am calit in ff putin ulei cu usturoi ( intreg si doar strivit).. in original era si nsiet sunculita prajita crocant ( parca ) si ardei iute ... oricum o parte din frunze cu ceva ulei cit e nevoie ca sa faci piureul le-am rsturnat in cartofi, strivit ( nu f tare mie imi plac sa mai ramina cubulete mici de cartof ) si restul de frunze l-am pus deasupra piureului ... In felul asta cartofii care sunt super dulci acopera de tot gustul cicoarei ...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sincer, te admir pt. usurinta cu care mananci "frunze". Nici mie nu-mi vine prea greu, dar parca nici ca tine nu sunt. Nu am oala sub presiune, am sa vad... Deocamdata vreau sa incerc cu spaghete, usturoi, parmezan si ardei iute si altele din cele amintite de tine si fete. Revin cu impresii, sunt curioasa de gust dupa fierbere. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mi-au placut de mica, n-am facut niciodata nazuri la spanac, stevie , urzici in plus verdele e culoarea mea preferata [:D] o fii si asta un motiv. Oferta de buruieni e mult mai bogata decit in Romania asa ca ma simt ca o gaina scapata in hambarul cu graunte cind merg la cumparaturi [:D] o alta reteta pe care tocmai am citit-o pe un forum italian si care merge si cu alte plante : -frunzele fierte su numai oparite depinde cit de batrine sunt -un vas pt cuptor uns cu ulei in care punem frunzele scurse -stropim cu putin ulei peste frunze , spargem cite un ou din loc in loc si presaram parmezan -coacem la cuptor pina cind ouale se coaguleaza si parmezanul se gratineaza... poza: http://img411.imageshack.us/img411/3495/normalcucina065smallhp0.jpg
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ei vezi, le-ai mancat de copil (verdele imi place si mie, da' nu inghiteam spanac si altele in copilarie). Azi am facut spanac la cuptor asa ca in poza ta [:)] (cu ouale fierte in prealabil... Chiar, cum se pastreaza ouale ochiuri cu galbenusul moale si albusul copt la pizza, "spanace" si cartofi cu cuiburi de oua?) Si am dat gata si o legatura de cicoare cu spaghete. Ne-au placut, f. interesant gustul, asa combinat cu altele. Am pus mai incolo si un ardei iute peste (ha, ha! Mi-a luat piuitul, nu se mai simtea nici mama ei de amareala!). Am sa recitesc si primele pagini si incerc si in alt fel. Multumesc tuturor! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...