Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Conservare must?


mcm

Recommended Posts

Cum as putea pastra must pentru o perioada mai indelungata? Am intrebat cateva cunostinte cum se opreste mustul din fermentatie dar nu a stiut nimeni o reteta sigura si incercata. Am auzit de aspirina, fierbere, congelare, amestecare cu vin dar nimic concret. Ati putea sa ma ajutati cu o idee? [url="http://www.articoledepetrecere.ro"]Petrecere pentru copii[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Bunica mea punea cateva pastile de aspirina si un pic de zahar si se pastra deliciooooos pana catre Craciun. ___________________________________________________ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) [url="http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/"] Albumele noastre [/url] [url="http://ro.fotoalbum.eu/dalina"] Suntem maricele [/url] "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mama mea il fierbe si il pune in borcane cu capace de metal ermetic stranse. Sta si ani de zile asa. Si e dulceeee, de nu poti sa il bei fara apa. Lilia si [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbuntrd20040926_1_Amelia+are.png"]Amelia[/url](26.09.2004)
[url="http://liliatoma.blogspot.com/2007/03/povestea-nasterii-unei-luptatoare.html"]Povestea unei luptatoare[/url]
[url="http://community.webshots.com/user/liliatoma80"]poze[/url]
[url="http://community.webshots.com/user/liliatoma"]Incercarile din bucatarie[/url]
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
Eu nu am conservat niciodata mustul si nici nu m-am gandit ca se poate face asa ceva.In schimb am sa va povestesc cum am conservat must,departe de a intentiona sa fac asa ceva si....l-am consumat apoi cu o deosebita placere si,mai ales,bunadispozitie.[:D] Intr-o toamna,era in sfarsit de octombrie,am primit de la vecinul de peste gard,un litru jumate de must,intr-un PET de plastic.Mustul era de soiul acela de struguri de in Dobrogea ii spune "capsunica". In fine,am luat mustul foarte aromat,l-am bagat in frigider,pe usa frigiderului...si l-am uitat acolo....pana in primavara urmatoare,luna aprilie a urmatorului an.[:D] Uituceala mea s-a datorat faptului ca m-am mutat din casuta de chirpica unde locuiam si era frigiderul cu pricina,in casa noua...proaspat construita,unde lucrurile erau noute...asa ca frigiderul cel vechi a ramas in chirpica. Bun,si in aprilie anul urmator....cald si soare afara,hai sa vedem cati soricei si-au facut cuib in vechiul frigider[:D]...si surpriza:frigideul era inca in priza,functiona foarte bine si pe usa...sticla cu must.S-o desfac?Sa n-o desfac?Era beton,asa era de tare.Am desfacut-o si s-a comportat precum sampania.Si am baut-o,fetelor....impreuna cu cumnata mea...era atat de gustoasaaaaa[pofta]....acidulata ca o sampania roze,putin piscacioasa la limba si cu un gust....imi ploua in gura[pofta] cand va scriu...aromat de capsunica,ca si cand ieri ar fi fost turnat in sticla....Ce sa va spun?Dezmat de aroma pe limbile noastre...am topit rapid sticla de must si sincer ,n-am avut nici pe naiba cu burta pe urma...Asa ca zic si eu,metoda cea mai buna e sa fie tinut mustul la rece,la foarte rece....[flo] Ana-Maria,mami de[url="http://community.webshots.com/user/petenchea"]Alex&Luana[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...