Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta prajitura desteapta(inteligenta)


MissJJ

Recommended Posts

  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

[flo] Am tot citit mesajele voastre si vreau sa va spun ca si eu fac prajitura asta de foarte multi ani si niciodata n-am gresit-o,iese perfecta,doar ca secretul consta in faptul ca adaug si un plic de budinca de vanilie.Contine amidon ce face prajitura pufoasa,nu se lasa niciodata,se separa crema perfect de cele 2 randuri de blat si arata ca un cremsnit. [pup] www.blogulluiaurel45.blogspot.com [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui cici
Am facut si eu prajitura azi,dar [q] Am gresit in primul rand cu tava pentru ca era foarte mare(diametrul) dar doar 3 cm inaltime.E gustoasa intr-adevar dar nu e nici pe departe pufoasa si crescuta ca in poza.
Eu am aplicat reteta postata de mariussimiuc.[flo] Si bine am facut, ca sa nu-mi para rau de ingrediente. Cici, vin si io cu tava mea mare si cu prajitura necrescuta. Acum, daca nu sunt singura, mi-a mai venit inima la loc si voi mai incerca. Se pare ca si factorul 'tava' e ff important. [:D] Andacos, praf de copt?1?1?1?1? Eu nu am pus praf de copt, ca n-am vazut in reteta. [bang] Ma duc sa verific!!!! http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui guzelnico Andacos, praf de copt?1?1?1?1? Eu nu am pus praf de copt, ca n-am vazut in reteta. [bang] Ma duc sa verific!!!! http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png
Ai dreptate,am scris eu aiurea,nu se pune praf de copt!Ma gindeam la turnata cu mere care o facusem cu o zi inaintea inteligentei![:D] Eu am facut o retzeta de pe culinar parca,cu 8 oua si un litr de lapte! Dana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dana,prajitura ce-am facut-o eu e aceeasi Marie cu alta palarie. [:D] Reteta initiala era cu un litru de lapte si 8 oua,dar mi s-a parut mult sa pun 8 oua la o prajitura.Nu de alta dar sa nu explodeze colesterolul. [:D] Si nici tava asa mare nu am. [ups]
[url="http://www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html"]Miha papa tot[/url] [yum]
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui guzelnico Cici, vin si io cu tava mea mare si cu prajitura necrescuta. Acum, daca nu sunt singura, mi-a mai venit inima la loc si voi mai incerca. Se pare ca si factorul 'tava' e ff important. [:D]
Are si tava rolul ei, de buna seama. Am scris undeva in urma,tava in care am copt, are 22 cm diametru.Cu compozitia rezultata am umplut tava pana la jumatate, poate un pic peste. Daca tava e prea mare si stratul de compozitie prea mic,nu are de unde sa creasca atat de mult,oricat ar fi ea de desteapta. [:D]
[url="http://www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html"]Miha papa tot[/url] [yum]
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc Are si tava rolul ei, de buna seama. Am scris undeva in urma,tava in care am copt, are 22 cm diametru.Cu compozitia rezultata am umplut tava pana la jumatate, poate un pic peste. Daca tava e prea mare si stratul de compozitie prea mic,nu are de unde sa creasca atat de mult,oricat ar fi ea de desteapta. [:D]
Heeeeeiii, cu asa detalii importante, deja ma simt si io mai desteapta, nu numai prajitura.[pk] Multumesc, voi mai incerca reteta, cu siguranta.[flo] P.S. Sa stiti ca si asa, necrescuta, tot 3 straturi diferite avea, dar mai subtirele.[:D] http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu siguranta data viitoare va iesi o minunatie. [;)]
[url="http://www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html"]Miha papa tot[/url] [yum]
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac prajitura asta chiar foarte des dupa o reteta de la mama. Nu am ratat-o niciodata dar pun ceva in plus. Galbenusuri (9 bucati) +zahar+unt topit si racit +9 liguri faina+ lapte (temp camerei)+albusuri spuma + esenta vanilie + 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la o lamaie mare (uneori chiar 2). Nu uitati de un pic de sare in compozitie -intensifica aroma si gustul. Eu zic ca lamaia e binevenita deoarece fara parca ar fi o placinta cu branza sau o pasca. Secretul sta in coacerea prajiturii-cuptorul incins la maxim se baga prajitura , se lasa la foc mare 10 minute dupa care se reduce temperatura la foc mic (150grade)si se lasa acolo cel putin 1 ora (eu o las chiar si 1,5 ore)[pofta]. Prajitura trebuie sa iasa in trei straturi cu 2 foi pufoase si crema de la mijloc un pic mai tare decat crema de zahar ars (fara zeama) -in nici un caz nu trebuie sa fie pufoasa toata ca un chec.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...