ML Publicat Septembrie 20, 2008 Raport Distribuie Publicat Septembrie 20, 2008 Din intamplare ati facut in casa? Am gasit unele retete pe Net, dar vroiam sa aud si parerea cuiva care a incercat, stie ca tine, etc... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivanoiuadela9 Publicat Octombrie 30, 2008 Raport Distribuie Publicat Octombrie 30, 2008 Siropul de patlagina se face ca si cel din muguri de brad . Eu am facut anul trecut pt fetita si mai am si acuma,doar ca l-am fiert un pic mai mult si la fundul sticlei s -a zaharisit un pic. Se spala frunzele de patlagina si se pun intr-o cratita , se acopera cu apa cat sa treaca un pic peste ele . Se dau in cateva clocote si apoi se strecoara sucul ramas. La 1 kg de suc se pune 1 kg de zahar si se lasa sa fiarba pana vezi ca incepe sa se ingroase , dar nu prea gros.Sper sa reusesti .[flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Publicat Noiembrie 1, 2008 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 1, 2008 Sa stii ca pana la urma l-am facut, dar dupa ce am dat prin robot frunzele (ce mai chin, nu cred sa mai procedez astfel!). Am pus si zahar si miere la fiert. Data viitoare voi lasa frunzele intregi, asa cum spui. Gustul mi s-a parut tare rau, insa. Cum e la tine? Nu seamana aproape deloc cu cel pe care il beam in copliarie cumparat de la farmacie (poate pt. ca este natural "de casa"?!). Cu siguranta am sa mai fac, chiar si asa rau la gust, mi-a luat tusea. Sa vad pe cine mai conving in casa sa inghita... Multumesc pt. reteta! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivanoiuadela9 Publicat Noiembrie 5, 2008 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 5, 2008 Nu inteleg de ce ti-a iesit rau la gust ? Poate pentru ca ai fiert prea mult frunzele si datorita faptului ca le-ai dat prin robot la fiert a iesit toata amaraciunea din ele , cine stie ? Noi il bem in casa si ca suc cu apa minerala ... este foarte bun la gust . Te-as sfatui ca data viitoare cand mai faci sa speli frunzele asa cum sunt si sa le pui la fiert asa intregi si sa le dai doar in cateva clocote si apoi sa strecori sucul . Daca vrei sa mai stii ceva poti sa imi scrii pe mail sau mess la adresa ; ivanoiuadela9@yahoo.com . Te pup si numai bine . PS - Ma bucur ca ai scapat de tuse . [pup] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dani33 Publicat Noiembrie 7, 2008 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 7, 2008 Ma intereseaza si pe mine subiectul. Voi de unde ati luat frunze de patlagina? Se poate face si cu frunze uscate sau doar cu frunze verzi? Nu ma pricep. Multumesc, D. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Publicat Noiembrie 8, 2008 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 8, 2008 Citat:citat din mesajul lui ivanoiuadela9 ...datorita faptului ca le-ai dat prin robot, la fiert a iesit toata amaraciunea din ele , cine stie ? De asta cred si eu... Noi il bem in casa si ca suc cu apa minerala ... este foarte bun la gust . Grozav, asa mi-ar placea si mie! Te-as sfatui ca data viitoare cand mai faci sa speli frunzele asa cum sunt si sa le pui la fiert asa intregi si sa le dai doar in cateva clocote... Doar in cateva clocote? Pare a fi destul de usor de facut, asa cum descrii. Daca vrei sa mai stii ceva poti sa imi scrii pe mail sau mess la adresa ; ivanoiuadela9@yahoo.com . Ah, as zice sa iti stergi adresa de pe Net, sa nu te trezesti cu spamuri pe cap. Multumesc mult de sfaturi! [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Publicat Noiembrie 8, 2008 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 8, 2008 Dani, nu stiu daca se poate face si din frunze uscate (ce zici, Adela?. Eu le-am cules din gradina, si cu frunza lata si cu ingusta... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivanoiuadela9 Publicat Noiembrie 8, 2008 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 8, 2008 Asa este . Se face numai din frunze verzi pentru ca din cele uscate nu mai iese nici un suc . Tot din gradina le-am luat si eu si nu conteaza daca au frunza mai mica sau mai mare .S-ar putea sa mai fie si acuma prin unele locuri . Va pupam . Adela si Maria luiza Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hristina Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 Anul asta fac si eu sigur; adica in curand ca e patlagina verde si frumoasa; de muguri de brad am facut deja suficient sa am pana la anu. Intrebare: il las la infuzat pana a doua zi si il fierb apoi cu zaharul? sau dupa ce fierb frunze4le, in aceeasi zi, pot face si siropul? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marumiha Publicat Mai 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 29, 2011 Fetelor as vrea si eu sa stiu daca e o perioada anume cind e mai bine sa faci acest sirop si daca da rezultate pt.ca eu nu am idee ce gust are . Intimplator am citit ce ati scris voi aici si la mine in gradina e f.multa patlagine ....vreau sa profit si sa incerc sa-l fac. hristina-daca iesti draguta si ai timp spune-mi si mie cum l-ai facut pe cel din muguri de brad ,e cam tirziu sa-l mai fac pt.ca mugurii au crescut ....o sa incerc anul viitor ,stiam ca face bine cel din muguri. Multumesc anticipat[pup] mami di Marco [url="http://community.webshots.com/use /mihaela2703"]Poze[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.