Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sarmalute!


Recommended Posts

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Mie imi plac saramalutele in varza murata mai putin in varza dulce. Umplutura o fac din carne tocata amestec (vita si porc) orez si putin piper.Sare nu pun pentru ca e sarata varza.Daca varza e dulce pun si sare. In oala in care fierb sarmalele pun unul sau 2 carnati afumati(de preferinta de casa) sau putin kaizer afumat. Peste sarmalele in varza dulce pun foarte putin marar si suc de rosi ca sa mai acreasaca. Succes la sarmale si Pofta buna! Mami de [url="http://b5.lilypie.com/qZc8p2.png"]Razvan(07 martie 2004)[/url] si de [am] Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La cele mentionate de asi eu adaug si doua frunze de dafin. A, si daca le fac in varza dulce eu le pun zeama de varza la fiert, sau daca nu am le fierb in apa iar mai la sfarsit le pun bors. Daca le fac in varza murata, le fierb cu apa, ca sa nu iasa prea acre. Pana dau in fiert le pun pe ochiul de la aragaz (pornesc mai repede asa) si dupa aia le bag la cuptor (pe care il aprind odata cu ochiul de aragaz) Spor la treaba si pofta buna! Tisina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite cum fac eu sarmalele. Pt. umplutura : carne tocata vita + porc, ceapa tocata marunt,putin orez( sa zic asa cat iau intr-un pumn + inca o jumate de pumn ),sare,piper. Foile de varza murata sau cruda ( pe cele crude le oparesc ). Pe fumdul cratitei pun marar uscat + cimbru,peste care adaug varza tocata marunt si incep sa asez sarmalele in rand.Mai pun si cate o frumza 2 de dafin.Si ies yamiiiiiiiiiiiii [pofta][pofta][pofta][pofta][pofta] Spor la treaba si Pofta buna[papica][papica][papica] SARBATORI FERICITE !!!! annes Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cum le fac eu: una bucata vas de lut pusa la inmoi inainte cu o seara sa se umfle bine cu apa sa nu crape varza murata desfacuta si taiata puse in apa inainte cu 2-3 ore sa iasa sarea (varza dulce o dau 1 minut in clocot sa pot desface foile) calesc 1 ceapa taiata marunt, dupa care adaug carne (amestec carne vita/porc sau doar curcan/pui), orez bob lung, piper, marar taiat marunt, le amestec si umplu foile pe aragaz pun o placa de metal, pe care asez oala in oala pun varza taiata marunt, sarmalutele, costite afumate (daca fac cu varza murata doar), cimbru, apa, bulion, deasupra feliez o ceapa+o rosie si o las pe foc mic-mic ________________________________________ Daria & [zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2101180020059491989HUtsSY"]GIULIA(2004 08 16)[/url] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2720628280059491989seZdoY"]arta la 3,4 ani[/url] [url="http://family.webshots.com/photo/2304397830059491989URxETK"]Alba ca Zapada[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Varianta mea: -1 gogosar rosu il pun la calit in un pic de untura de porc,adaug 3 catei de usturoi apoi 1 ceapa taiata marunt si un morcov dat prin razatoare.Dupa ce s-au calit torn un pahar de orez si-l mai las un pic. Carnea jumatate porc-vita, o amestec cu cele de mai sus,si la sfirsit adaug bulion,cimbru,sare,piper. Eu le fac la oala de presiune si alternez sarmalutele cu felii de slaninuta si acoper cu bors. Pofta buna! [url="http://i192.photobucket.com/albums/z23/maria-vc/cielo1.jpg"]Cautind o bucatica de viata[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De exemplu azi am pregatit totul pt sarmalute cu vita.........numai ca le voi fierbe maine dupa-amiaza! Varianta mea: -oparesc frunza de vita in apa cu sare de lamaie -fac prajeala de ceapa cu morcov ras si bulion -amestec carnea tocata cu sare,putin delikat,orez,un ou,marar,piper si prajeala de ceapa si morcov..aaaaa si putin cimbru -intr-o oala pun pe fund cateva frunze de vita apoi asez sarmalutele si deasupra alte cateva frunze de vita -apoi pun suc de rosii cu putin delikat si spre sfarsit,cand sunt aproape gata pun foarte putin bors magic(pt ca mie imi place si zeama si mai ales daca e un pic acrisoara) -apoi le servim cu iaurt sau smantana dupa gust! Pofta buna![:D] Sarbatori fericite va doresc! Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...