Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Practic in bucatarie_reteta amandina


Recommended Posts

Am avut o reteta practic in bucatarie pe care am ratacit-o de unde faceam o prajitura foarte buna amandina. Daca aveti acea revista acasa va rog sa imi dati si mie reteta. Stiu ca aici sunt cateva retete de amandina, dar nu am regasit printre ele si reteta mea. Multumesc mult de tot. Mamica lui Rares (15 oct 2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Amandina de casa este din ultimul nr practic,nu stiu daca pe asta o cauti insa eu sper. Pt blat: 2 oua intregi 2 cani cu zahar(cana de ceai 200 ml) 1 cana de ulei 2 cani de lapte 8 linguri gem de macese(sau altul acrisor) 2 linguri cacao 2 lingurite bicarbonat 4 cani faina Pt sirop: 6 linguri zahar 400 ml apa 2 esente de rom Pt crema 250gr margarina 150gr zahar pudra 250gr crema de ciocolata din comert Pt glazura: 2 plicuri glazura la rece Pregatesti blatul asa:Amesteci cu mixerul ouale cu zaharul,uleiul,laptele,gemul de macese,cacaoa,bicarbonatul si faina pana se omogenizeza bine.Torni aluatul la copt,in tava unsa si tapetata cu faina,pt aproximativ 35-40 minute,in functie de cuptor.Il pui intr-o tava inalta,deorece creste mai frumos.Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit il tai in doua parti,pe orizontala.Partea care a fost deasupra o intorci invers si va deveni baza prajiturii.Cealalta parte va fi deasupra,peste crema,pt ca este mai nivelata si se va glaza frumos. Pregatesti siropul asa: Caramelizezi zaharul pana devine aproape negru(acesta ii va da un gust specific prajiturii),il stingi cu apa si adaugi esentele de rom.Dupa ce s-a racit siropul il torni peste blat,apoi pui crema,pe urma a doua parte a blatului,insiropezi si pui glazura pe care o pregatesti dupa indicatiile de pe plic. Pregatesti crema asa: Freci margarina cu zaharul pana devine spumoasa si zaharul s-a topit,apoi adaugi crema de ciocolata.Dai la rece pt a se intari glazura,cam 2-3 ore dupa care o poti taia dreptunghiuri. Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz [url="http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/ralualexandrei/album?.dir=/2037&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photo"]album no1 [/url] [url="http://community.webshots.com/user/ralualexandrei100"] album no2[/url][url="http://community.webshots.com/user/andraaa"] albumul no3[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de ajutor. Interesanta si reteta data de tine. Chiar am notat-o. Intre timp am pus mana pe tel si mi-am sunat toate prietenele la care as fi putut sa dau reteta sau dupa caz revista si pana la urma am gasit reteta la cineva. Asa ca desi revista nu am recuperat-o (era cu siguranta de prin 2001-2002) macar am ce ma interesa din ea. Acum ma pun pe treaba si cand voi avea un pic de timp liber o sa poste si eu reteta mea aici, poate va folosi si altcuiva. Mamica lui Rares (15 oct 2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...