Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dovleac copt. Ce puneti pe el?


ML

Recommended Posts

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Multumesc, interesant! Eu pana la urma l-am luat pe cel mai mic, dar nu era copt (vita( carcelul cu frunze) era aproapre uscata si dovleacul necopt. L-am pus totusi asa cu scortisoara si zahar deasupra la cuptor. Mirosea grozav, avea gust ingrozitor. L-am aruncat. Mai am unul, f. mare. Probabil ca pe asta il voi culege prea copt... Am sa vad, oricum mi s-a deschis apetitul pt. ei. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mai s-au facut dovlecii de copt la cuptor? Eu stiam ca trebuie sa dea bruma peste ei ca sa fie buni de copt. Eu nu stiu..a dat deja bruma? Sorana [zana][gravi]32+[fetita] si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] [url="http://www.totsites.com/tot/codrin"][Despre Codrin][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai..si a dat bruma? Sorana [zana][gravi]32+[fetita] si [hagi]Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! [url="http://community.webshots.com/user/lorellay15"][foto][/url] [url="http://www.totsites.com/tot/codrin"][Despre Codrin][/url] Poate va place poza mea...[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3"][foto][/url]sunt...lo1.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa am auzit si eu, dar si ca "vita" trebuie sa fie uscata. Asta era aproape uscata... Noi suntem la munte, n-a dat inca bruma. Multumesc de aducere aminte, mai astept si eu atunci. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

he he.... mi-ai adus aminte de copilarie, de Medgidia, de casa batrineasca si povestile de la gura sobei, seara. Pe tatara la dovleac se spune "kabak" si dovleacul copt era nelipsit ca dulce in serile de iarna. Bunicii mei luau citiva dovleci mari toamna tirziu si ii tineau toata iarna in camara unde era racoare. Tineau bine de tot cam pina inspre primavara, cu conditia sa nu fie loviti. Cei pe care ii alegeau erau cu coaja gri, nu ca cei de aici care sint portocalii, au un altfel de gust, mai buni pentru copt. Bunica-mea taia din dovleac cit ii trebuia, ii lua semintele si atele si apoi restul il acoperea cu hirtie, tinea bine asa si citeva zile. Semintele le spala, le dadea cu sare si le punea in cuptor sa se coaca. mmmm.... Apoi lua oala mare de tuci din cuiul din magazie. Pe fundul ei punea citeva felii mari de dovleac, cu coaja, cam cit palma de mari. Deasupra lor punea cuburi de dovleac fara coaja. Punea un strat, apoi presara cam o jumate de mina de zahar, inca un strat si iarasi zahar, pina sus. Apoi punea cam o cescuta de apa, acoperea cu un capac si o dadea la foc mic cam trei-patru ore. Aaahh... mirosea asa de frumos! Stratul ala de pe fundul oalei avea coaja caramelizata si se servea intreg pe farfurie, se minca cu lingurita si ti se topea in gura! Se servea cald au rece, la fel de bun era oricum! Deasupra punea nuca maruntita si un pic din zeama lasata, caramelizata. Am gasit ceva asemanator, poate te inspiri. Noi nu am pus niciodata mirodenii pentru ca ii ia din aroma specifica. http://www.eatingoutloud.com/2008/09/turkish-kabak-tatlisi-poached-pumpkin.html
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tu mai, fericito, ar trebui sa-ti faci un blog cu toate amintirile astea. Desi nu o cunosc, parca o si vad pe bunica ta. Ce mai timpuri! Auzi, sa pastreze dovleacul pana in primavara!! M-a cam descurajat patania cu primul, cumva am sa-l coc si pe al doilea (imi place mult ideea ta cu tuciul). Azi m-am uitat la el, avea niste urme de gheare (opa!) pe el si din fiecare zgarietura curgea cate o lacrima. Semanau cu picurii de ceara sau rasina. Caraghios este ca am pus samanta in gradina (avem gard de sarma de 2 m pt. cerbi, raconi si altele) si vrejul a iesit prin plasa, s-a dus in padure unde a crescut mai ceva ca fasolea lui Jack si abia acolo s-a format dovleacul. Asa si eu cu povestea mea... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ce pofte faceti unei [gravi] [q][q][q][pofta][pofta][pofta] Dupa-amiaza iau sotul din dotare in piata la cumparat dovleac, va spun dupa ce l-am mancat cum a fost[:D] [url="http://community.webshots.com/album/565209870pITXRf"]Poze ..[/url] http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png [gravi]20+ [fetita]Maria-Alexandra [ruga]Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.[ruga]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...