Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulciuri fel de fel...(2)


Recommended Posts

Da ,ai drepatte Monica,proportia e de 1:1 Insa eu am facut si cu 600 gr ciocolata la 800 gr frisca lichida, sau 600 gr la 1 litru frisca.Iese o crema mai usoara,nu stiu daca se mai numeste ganaj daca nu respecta proportia,si trebuie folosita ciocolata de calitate.De altfel chiar daca respecti proportia tot ciocolata de calitate trebuie sa folosesti ca sa iasa fina si buna la gust. Cred ca se poate si ganaj alb,n-am facut,am facut doar mousse-ul alb de la tortul cu trei felui de ciocolata. Dar ce vrei sa mesteresti Alynuta? Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

adi, da' nu poti poza "perlutza" care a papat bezeaua? [:D][pup] Eu zilele astea am mai facut asa niste [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#5263846028496240418"]Fursecuri cu glazuera de ciocolata[/url] si cocos le-am pus eu [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#5265247792554189650"]Bomboane[/url] din "resturi" de pandispan cu stafide si acum am pus in frigider o prajiturica Alba ca zapada, inca nu am pudrat-o cu zahar si o intrebai pe miha pe ym cum sa fac sa o tai si eu cuburi...nu intrebai aici ca sa nu ma fac de ras [:I][:D] v-o arat mai tarziu daca nu mai am rabdare pana maine [:D] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am facut [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2008/11/strudel-cu-visine.html"]un strudel cu visine din compot[/url] adi si matei isi mai baga degetele prin prajiturile lasate pe masa.asa iti dai seama cat de delicioasa a fost prajitura.pupam ajutorul de bucatar [:D] monica nu e greu sa faci foile la alba ca zapada?cred ca o fac si eu de mos nicolae daca am curaj.[:D] mamica fluturasului Matei
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Osna,ce de visine in strudelul ala...[olala] Monule,cum ai facut bombonelele alea mey? Adriana,pupici la ajutorul de bucatar. [:D] [pup] Eu zilele astea am mai mestesugit cate ceva,dar n-am mai pozat...clatite,briose si o tarta Tantin.
[url="http://good-times.webshots.com/album/553266101KbiVHz"]Miha curajoasa papa-tot[/url] [yum]

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[url="http://i76.servimg.com/u/f76/12/56/56/65/dsc00216.jpg"]Prajitura Alba ca Zapada[/url] bineinteles ca nu am putut astepta pana maine si am atacat-o [:D] dar nici cuburi n-am putut s-o tai [:D] si-asa am stricat foaia de deasupra fiindca m-am grabit sa o tai...asa ca m-am multumim cu ea dreptunghiuri [:D] maine o sa fac o poza mai artistica daca n-oi uita [:D] Miha bomboanele le-am facut asa: margini de pandispan/cozonac ce aveti (eu aveam o "foaie " de pandispan de ciocolata cam cat o foaie A4 inalta de maxim 1 cm) le taiati marunt sau le dati prin masina de tocat carne 75-100 gr unt cremos dar nu f moale 2-3 linguri crema de ciocolata nutella sau ciocolata topita Se amesteca bine si se obtine o pasta groasa care se da pentru 5-10 min la rece sa se mai intareasca putin untul voi le puteti face cu visine din visinata eu nu am avut si am inmuiat 100 gr stafide in campari rupem din pasta groasa de pandispan amestecat cu unt si crema de ciocolata si aplatizam putin iar la mijloc punem visine/stafide apoi acoperim fructele din mijloc dam forma rotunda de bomboane. Le tavalim apoi prin nuca de cocos si le punem la rece monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mmm...ce bine arata strudelul... osna felicitari miho mai bine ca ai uitat ca ma imbolnaveam pe-aici de pofta [:D] azi imi trimise cuscra-ta o reteta de pe culi de era sa ling monitorul de pofta..[url="http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20571/Prajitura-caramelizata-cu-mere-umplute/"]Aici[/url] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Helau! [hia] Daaaa...am ochit si eu reteta aceea...tare bine arata...[olala]
[url="http://good-times.webshots.com/album/553266101KbiVHz"]Miha curajoasa papa-tot[/url] [yum]

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, Adriana va multumesc la amandoua pentru raspuns. Deci daca pun mai multa frisca iese crema mai flu-flu. Daca vreau sa fie mai consistenta procentul e de 1:1. M-am lamurit acum. Eu aveam o crema similara la o singura prajitura, dar cred ca proportia era de 2:1. Adriana urmeaza ziua sotzului si vreau sa-i pregatesc un mini-tortuletz (pentru ca e in timpul saptamanii) si ma gandeam la un blat de cioco neagra cu crema de cioco alba, de asta am intrebat daca se poate face ganache din cioco alba. Pentru tortul mare pe care il vom servi la musafiri m-am gandit la un triple mousse de ciocolata, dar pus pe un blat (inca nu-s decisa daca simplu, cu cioco sau cu nuci, mai vad). Edit ca am uitat sa va intreb ceva: daca iau un litru de smantana dulce La Dorna la tetra pack (UHT), cat pot sa o tin in frigider dupa ce o deschid fara sa se strice?
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Two years now, and he's still Mr. Perfect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna si de la mine.eu am facut o prajitura cu titlu pomposss:Wellington Marshmallow Islands Mudcake...tot de pe joyofbaking.a iesit tare buna,numai ca n-am pozat-o inca[:I],poate diseara daca mai ramane ceva din ea. Alynutza-din cate stiu eu ,frisca ,odata desfacuta ,nu tine mai mult de 2 zile,maximum 3.mai bine cumpara 2 cutii/peturi de jum. de l.pt. ca e cam riscant sa o tii in frigider desfacuta pana la urmatorul tort. [foto][url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4"]An apple a day[/url],[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34"]Prima comuniune[/url], [cit][url="http://forum.supereva.ro/forumsupereva/log.asp?log_id=84122"]Mere verzi[/url] [yum][url="http://www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/"]Atelier dulce[/url]
I've g[il]t DC under my skin
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...