Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulciuri fel de fel...(2)


Recommended Posts

Alina,incalzesti pana aproape de punctul de fierbere.Nu trebuie sa dea in clocot. Arata tare bine prajiturile tale. Denumirea primei..."dinte de negru" m-a distrat teribil. [:D] Retete? [flo]
[url="http://good-times.webshots.com/album/553266101KbiVHz"]Miha curajoasa papa-tot[/url] [yum]

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Miha mersi, sper sa-mi iasa crema. Stiu ca te zapacesc, dar musai sa mai intreb ceva: cam cata crema imi iese din 100 de gr. cioco si 150 ml frisca? Am de facut doar un tortuletz micutz-micutz si n-as vrea sa fac prea multa. Prajitura respectiva eu o stiam de 'dinte negru', insa in momentul in care am facut rost de reteta denumirea era putin schimbata. E una din prajiturile copilariei mele. Pun si reteta (e preluata de pe culinar): 4 oua 400 gr. zahar 150 gr. unt 200 gr. faina 3 lg. cacao 100 ml. lapte caldut 1 praf de copt, sare, vanilie Se freaca untul cu galbenusele si 200 gr. zahar. Se adauga apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, alternand cu lapte. Compozitia se pune la copt. Albusele se bat cu 200 de gr. zahar apoi la abur 5 minute si inca 5 minute la rece. Se pun peste prajitura coapta si se mai tine putin cu focul foarte mic si apoi se stinge focul si se lasa in cuptor pana la racire. Se rade ciocolata deasupra. In mod normal in reteta nu scrie sa bati albusele pe abur, asta am facut-o eu ca sa imi iasa spuma mai aproape de o bezea. Oricum, nu-i obligatoriu sa fie batute pe abur. Prajitura caramelizata cu mere am facut-o dupa ce mi-am bagat nasucul pe aici. Cineva (scuze, dar nu mai retin cine) a dat link-ul catre reteta asta - era postata pe culinar. Asta e reteta, scuze dar nu am apucat sa mi-o trec 'pe curat' asa ca arata exact asa cum am copiat-o de pe culinar. "Prajitura caramelizata cu mere • 3 oua • 100 g unt • 220 g faina • 50 g amidon de porumb • 150 ml smîntîna de frisca • 150 g zahar • coaja de portocala razuita • 1 lingurita rasa praf de copt • extract de vanilie pentru umplut merele • mere • marmelada de capsuni • stafide • suc de mandarina • siropt de artar • coaja de citrice razuita -frisca pentru decorat -zahar caramelizat pentru vasul în care coaceti Punem stafidele la înmuiat în suc de mandarina, sirop de artar,si aromam cu coaja de citrice razuita. (Cui îi place si doreste,poate înmuia stafidele în alcool..sau alt lichid/suc) Caramelizam zaharul în vasul în care coacem prajitura. De cît zahar avem nevoie,depinde de marimea vasului. Am citit undeva,ca cel mai frumos caramel iese daca nu amestecam în el,ci doar scuturam vasul. Merele curatate de coaja si casuta de sîmburi,se pun peste caramelul întarit. Frecam untul cu zaharul,adaugam ouale,extractul de vaniliesi coaja de portocala,si mixam mai departe. Amestecam faina cu praful de copt si amidonul si alternam cu smîntîna pîna sînt gata. Mixam bine pîna aluatul devine omogen/cremos. Nu e un aluat care curge,dar foarte pufos. Umplem merele cu stafidele înmuiate. Siropul nu se adauga în mar,dar se poate servi cu prajitura . Adaugam cîte o lingurita de marmelada. Cu o lingura punem aluatul printre mere. Dam tava în cuptorul preîncalzit la 180°C,dupa care coborîm temperatura la 160°C si lasam la copt pîna devine auriu(cam jumatate de ora), apoi acoperim tava cu o hîrtie de copt,si lasam mai departe la copt. Dupa vreo 10 minute,facem un test cu scobitorea,pentru a verifica starea aluatului. Daca e copt,aceasta iese curata. Imediat ce scoatem tava din cuptor,o întoarcem pe un paltou. Asa arata prajitura întoarsa,care împrastie o aroma de caramel cu mar si portocala..mmmmmmmmm! Lasam la racit complet. (daca nu o scoateti la timp,se raceste caramelul iar prajitura ramîne lipita de tava. Riscati sa o scoateti în bucati ) Se decoreaza cu frisca,asta daca stiti..nu ca mine!"
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Two years now, and he's still Mr. Perfect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tot eu. A iesit foarte buna crema. Am nimerit si proportiile, astfel incat mi-a iesit consistenta dorita. O sa revin si cu poze, numai sa apuc sa le descarc.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Two years now, and he's still Mr. Perfect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ceva pentru sarbatori http://www.lookstyle.ro/produse/Torturi%20Evenimente/Torturi%20de%20Craciun.htm[:D] anca [mamica] de [bibe] Maria Alexandra (4 noiembrie 2007) [url="http://community.webshots.com/user/ancadragoman"]poze si filmulete[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111070"]povestea nasterii[/url] [url="http://www.totsites.com/tot/mariadragoman"]eu sunt Maria[/url] [URL="http://www.onetruemedia.com/otm_site/start"]Montaje Mariuca[/url] [URL="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125844"]BAZAR PENTRU SONIA[/URL]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumim pentru link...deja le-am aratat si fetelor sa ne inspiram la decoruri...sunt super monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

zilele acestea am facut un tiramisu' cu capsuni ... nu stiu daca a mai fost pe aici reteta ... cateva poze le gasiti mai jos: http://it.fotoalbum.eu/lemiefoto/a183802 Tiramisu' alle fragole (dietetic) Ingrediente: - 500 gr capsuni - 3 galbenusuri de ou - 100 gr zahar de trestie - 400 gr ricotta (urda) slaba proaspata - 2 pachete piscoturi savoiardi biologice Preparare: 1. Se pun capsunile cu zaharul (din care s-au scos 10 lingurite) la macerat pt 24 ore 2. Se scurg capsunile si se tine zeama deoparte. 3. Se bate urda cu telul (sau mixerul) pina devine spumoasa (ca mascarpone sau frisca). 4. Se freaca galbenusurile cu 10 lingurite de zahar si se amesteca cu urda. 5. Intr-o tava se pune un strat piscoturi inmuiate in zeama de la capsuni, crema, iar èiscotiri, iar crema, iar piscoturi s.a.m.d. (eu am facut 2 straturi de piscoturi, 2 de crema) 6. Deasupra se rastoarna capsunile, se decoreaza cu frunze de menta. (eu l-a ornat cu capsuni si cateva frunze de menta), iar capsunile macerate le-am mixat si le-am pus ca baza pe farfuie. [url="http://it.fotoalbum.eu/alessandro2006mi"]Ale[/url] [url="http://it.fotoalbum.eu/lemiefoto"]le mie foto[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut [url="http://home-and-garden.webshots.com/photo/2486378680081950625XgHtpr"]prajituri de post[/url] Tavalite cu nuca si fursecuri cu nuca si cacao. Am o intrebare. Este a doua oara cand cumpar esenta de rom de la Dr Oetker si miroase a ..diluant.. Ati patit vre-una din voi asa ceva?Este vorba despre sticluta cea mare,cu eticheta si dop albastru. Prima data mi-a stricat o crema,acum aproape ca mi-a stricat siropul de la tavalite... Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adi, super arata si tavalita si fursecurile...pliz cand poti sa scrii retetele, multam anticipat ref esenta...eu nu mai folosesc de mult esente si zahar vanilat... pun coaja de lamaie sau mandarina e adevarat ca pe-astea le am in curte si nu-s stropite daca as fii acasa nu le-as folosi sau folosesc scortisoara...daca citesti despre aceste esente si z vanilat...nu le mai pui numai pentru faptul ca strica crema... ci pentru ca au atatea tampenii in ele ca e bine sa ne ferim de ele la fel si de coloranti, gelatina si altele de acest gen... monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai si ,de ex.,ce aroma pun la o prajitura cu nuca..sau cu ciocolata. Ma feresc si eu cat pot de e-uri insa,daca vreau sa fac un tort frumos,nu pot fara coloranti-de ex,sau cum s afac fara gelatina pasta de zahar? sau diplomatul? La torturi,de obicei in loc de esenta in sirop sau in crema ganaj pun niste rom(alcool) sau coniac insa acum n-am avut in casa nici una din ele. stiu ca este agar -agar insa eu n-am de unde lua.... Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Retetele sant luate de pe culinar,ca io n-aveam habar de prajituri de post.

aici biscuitii in doua culori,doar ca eu i-am facut spirale si in aluatul alb am adaugat nuca macinata, si aici prajitura glazurata cu miere.

 

 

Monica,pana vom gasi coloranti naturali...si pana va fi mai ieftina pastaia de vanilie...

Incerc eu sa le ocolesc,si reusesc de cele mai multe ori insa,mai calcam si stramb ,cateodata[:)]

Trimite-mi si mie niste lamai nestropite...[:D]

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...