Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulciuri fel de fel...(2)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

ba da,sigur.mie mi se pare putin alambicata,dar a meritat efortul. Boston Cream Pie pt crema patisier(sau cum ii zice) varianta originala: -1/4 pahar(50 grs.) zahar tos -3 galbenusuri mari -20 gr.(1/8 pahar) faina -3 linguri amidon -300 ml lapte -1 lgt. vanilie sau varianta simpla:un pachet de budinca de vanilie pt. pandispan: -5 oua mari -3/4 pahar zahar -vanilie -1/2 pahar faina -inca 1/4 pahar faina -1 lgta. praf de copt -un praf de sare -3 linguri lapte -2 linguri unt -1/8 lingurita zeama de lamaie(hahah) Glazura de ciocolata: 120 gr ciocolata 120 ml frisca lichida 1 lgta. unt Crema Se mixeaza zaharul cu gabenusurile.Se cern faina si amidonul.Se incorporeaza in galbenusuri.Se fierbe laptele,apoi se adauga galbenusurile peste lapte.Se fierbe la foc mic,amestecand continuu,pana crema se ingroasa. Pandispanul Se incalzeste cuptorul la 170 gr C si se unge o tava cu diam de 23 cm.. Se separa 3 oua.Cele 3 galbenusuri se adauga peste 2 oua intregi si se lasa deoparte,acoperite. Se amesteca faina,praful de copt si sare. Laptele si untul se pun intr-o craticioara pe foc,pana se dizolva untul.Se ia de pe foc si se acopera.se lasa deoparte. Cele 3 galbenusuri+2 oua se bat usor.Se adauga 6 linguri de zahar si se bat in continuare la viteza maxima,aprox. 5 minute.Se adauga vanilia si se incorporeaza. Albusurile ramase(de la cele 3 oua) se bat spuma,se adauga zeama de lamaie si restul de zahar.Compozitia rezultata se adauga succesiv peste compozitia de galbenusuri ,se amesteca usor,apoi se incorporeaza faina in 2 etape(mai intai o juma de pahar iar apo sfertul-hahaha).In mijlocul aluatului se varsa laptele cu untul topit si se incorporeaza cu grija(nu se bate cu mixerul).Jumatate din compozitie se varsa in tava si se coace.Cand e gata se scoate pandispanul si se coace in aceeasi tava si cealalata jumatate de aluat(daca aveti 2 tavi identice,treaba merge mai repede,se pot coace amandoua odata). Blaturile se racesc. Glazura de ciocolata, Se pune frisca pe foc,untul si ciocolata rupta bucatele.Se omogenizeaza. Crema se intinde pe unul din blaturi,se aseaza si al doilea blat,apoi se glaseaza cu ciocolata. Pofta buna! pare complicat,ma doare si mana de atata scris,dar e buna,finutza,molicioasa,savuroasa:-D [url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4"]"An apple a day"[/url]&[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34"]"Prima comuniune"[/url], cele mai importante clipe ale vietii mele. O poveste cu [url="http://forum.supereva.ro/forumsupereva/log.asp?log_id=84122"]"Mere verzi"[/url]
I've g[il]t DC under my skin
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ortansa , ce bine arata [pofta] !!! eu azi am vazut un tort de mere, i-mi palce ca se face repede si-mi iese sigur [:D] ________________________________________ Cata si [8**] Bianca-Maria(2.11.2005) Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil [url="http://picasaweb.google.com/catalinairina/Bucatareala#"]Bucatareala[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ieri am facut [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Choux a la creme[/url] serviti va rog [:D] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu nevoie de un sfat : vreau sa fac un tort eu dar nu stiu ce blat...va fi o crema de ciocolata, iar blatul ma gandeam sa fac un pandispan din 6-8 oua .O sa il coc in tava rotunda si as vrea sa il tai in 3. Ma ajutati cu retete ceva? credeti ca va fi bun cu blat pandispan? [flo] merci anticipat[asia] ________________________________________ Cata si [8**] Bianca-Maria(2.11.2005) Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil [url="http://picasaweb.google.com/catalinairina/Bucatareala#"]Bucatareala[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Catutza blatul simplu merge cu crema de ciocolata, de ce sa nu mearga. Reteta de pandispan simplu cred ca o stii (eu fac o lingura de zahar si una de faina la un ou). Foarte bine cu crema de ciocolata merge si blatul cu nuci. 8 oua, 10 lg. de zahar, 12 lg. nuci macinate, 2 lg. pesmet cernut, 2 lg. faina. Se bat albusele tari, se adauga zaharul si se mai bate putin, apoi se adauga galbenusele. La final se adauga nucile, faina si pesmetul care se amesteca prin rasturnare. Daca ii bagi si un sirop cu rom rezulta o chestie dementiala.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Two years now, and he's still Mr. Perfect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Alynutza
Catutza blatul simplu merge cu crema de ciocolata, de ce sa nu mearga. Reteta de pandispan simplu cred ca o stii (eu fac o lingura de zahar si una de faina la un ou). Foarte bine cu crema de ciocolata merge si blatul cu nuci. 8 oua, 10 lg. de zahar, 12 lg. nuci macinate, 2 lg. pesmet cernut, 2 lg. faina. Se bat albusele tari, se adauga zaharul si se mai bate putin, apoi se adauga galbenusele. La final se adauga nucile, faina si pesmetul care se amesteca prin rasturnare. Daca ii bagi si un sirop cu rom rezulta o chestie dementiala.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Two years now, and he's still Mr. Perfect.
[flo] Alina[flo] , blatul de nuci chiar nu il stiam, deci am salvat reteta [flo] merci inca oadata! ________________________________________ Cata si [8**] Bianca-Maria(2.11.2005) Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil [url="http://picasaweb.google.com/catalinairina/Bucatareala#"]Bucatareala[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Catutza cu placere, sper sa iti foloseasca reteta. Din blatul de nuci, un blat de bezea, crema de ciocolata amaruie si crantz (nuci caramelizate si apoi taiate marunt sau date prin robot sa se marunteasca) era tortul meu preferat cand eram mica. O alta combinatie excelenta ar fi cu visine: blat de nuci, crema de cioco si visine (pe care le poti baga fie in crema daca sunt confiate sau din visinata, fie cateva tavalite prin faina in blat).
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Two years now, and he's still Mr. Perfect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vai Alinutza ce pofta mi-ai facut cu prajitura cu visine [pofta] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...